Co myślicie o ludzkim pragnieniu władzy nad światem? SKOMENTUJ FILMIK

Zapraszam do komentowania oraz wypowiadanie się.

https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU&list=UUpQLC-evmUAon9BBpcW4kYg

Kozak animacja , Człowiek to potęga !

Kozak animacja , Człowiek to potęga !

Nie zauważyłeś co człowiek potrafi zniszczyć/podporządkować aby osiągnąć władzę?

Widzę że sam nie rozumiesz przesłania. Spójrz z innej strony że wszystko co robimy nie ma sensu że nadejdzie coś co i tak zniszczy wszystko co człowiek osiągnął. Jesteśmy pyłem który i tak przeminie sami siebie wkońcu zniszczymy. Lub może mój umysł jest zbyt prosty by to z rozumieć.

"Super" animacja. Idealnie ukazuje to, do czego dojdzie/już doszło, jeżeli ludzkość dalej będzie podążała w tym kierunku. Powoli, od najsłabszych. I zauważcie różnicę pomiędzy "człowiekiem", a tymi kosmitami. Oni zobaczyli, co on nawyprawiał i za to go zglanowali. A człowiek? Idzie i niszczy wszystko, co stoi na jego drodze ku śmieciowej przyszłości. Cóż, od dawna wiadomo, że ludzie to tępe kuje.

Myślę, że końcówka nie jest odpowiednia, prędzej to człowiek znudzi się Ziemią i poleci kolonizować inne systemy robiąc to samo co tu na miejscu, niż ktoś przyleci do nas. Jesteśmy najbardziej agresywnym znanym gatunkiem i taka jest prawda. Jeśli z braku obiektu do walki nie wyrżniemy się nawzajem to polecimy szerzyć Ziemską kulturę gdzieś dalej.

Człowiek dąży do samozniszczenia i dopóki światem rządzi pieniądz to również będzie to przemawiało za ludzką chciwością. Człowiek będzie musiał skolonizować jakieś planety, bo nie będziemy się po prostu mieścić, albo nasza Ziemia zostanie już tak zniszczona, że nie będzie dało rady tu mieszkać.

Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział: człowiek zda sobie sprawę z totalnego bez znaczenia pieniądza, kiedy okaże się, że nie można go zjeść.

Jak skończy się gaz, ropa, gleba pod użytki rolne, słodka woda i inne dobra naturalne wtedy obudzimy się z ręką w nocniku. Myślę że z takim podejściem do środowiska ludzkość przetrwa może 100-200 lat.

Ludzie bogaci, zawsze będą mieć zasoby naturalne. Od dawna jest podział na bogatych, i biednych. Na to nie ma rady, jednak dbać o środowisko możemy. A ile jedzenia, się marnuje, to jest problem 21 wieku.

Zapraszam do komentowania oraz wypowiadanie się.

https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU&list=UUpQLC-evmUAon9BBpcW4kYg