Zastanawiam się nad tym sprzętem. Chodzi mi głównie o granie w gry. Czy komp da rade z grami takimi jak wiedzmin 2 bf3 ?? ogólnie z tymi najnowszymi i na jakich detalach przy rodzielczosci monitora 1440x900??? Opłaca się kupić ?
Co myślicie o tym kompie?!?
lepiej wyjdzie z podzespolow zlozyc korzystniej
za 3tys. ja sobie złożyłem kompa : procesor i5 2500k (3.3Ghz - 3,7 w booscie) , 1gb Karta gtx 560, dysk 1 tb ( serwerowy xD) , 8gb Ramu ddr3i , i płyta głowna gigabyte ( 2 sloty na karte, najnowsza SATA itd. ), obudowa + wiatraki ( obecnie jest ich łącznie 9), windows 7 home premium i jeszcze monitor 22cale full hd led
i przypominam to było rok temu i zmieściłem się w 3 klockach!
i pod zadym pozorem nie kupujw komputroniku , bo za ten sprzęt zażądali 3800 , mieszkasz w Poznaniu?
nie mieszkam w poznaniu
hmm tak gdzieś z 50km do poznania mam
Zawyżone ceny. Za słaba karta za taką cenę. No-name dysk oraz ram. Zero info o zasilaczu. Jeszcze raz cena.
CPU:
Intel Core i5 2320 LGA1155 BOX
-
719zł
,
RAM:
-
81zł
,
MOBO:
-
285zł
GPU:
Sapphire ATI Radeon HD7870 GHz Edition 2GB DDR5/256bit
-
1236zł
HDD:
Seagate 500GB SATA3- 264zł
, lub jeżeli chcesz
SSD:
OCZ SSD Petrol 128GB SATA3- 334zł
PSU:
-
248zł
,
Napęd:
Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST
-
78zł
CASE:
-
154zł
,
Razem: 3065zł
@Ahh te kopiowanie z pcformat.
a znacie jakiś komp w tej samej cenie +/- 3000zl który by sie nadal na gry ?
Już kolejny temat i widzę ten sam zestaw jako proponowany... Tak jak już ktoś napisał, nigdy w życiu nie kupuj złożonych zestawów, jedyną rozsądną opcją są tzw. "składaki". Ja bym w tym zaproponowanym zestawie kilka rzeczy pozmieniał. Na pewno nie poszedłbym w tego procka, jak już to tylko i wyłącznie i5 2500k (który przy odrobinie umiejętności można podkręcić bezpiecznie do 5Ghz na rdzeń) Skoro masz zamiar wydać 3 tys. na samą skrzynkę (o ile dobrze zrozumiałem), to oczywistym jest złożenie zestawu, który powinien starczyć na kilka lat (chyba, że by nastąpił jakiś nagły zwrot akcji w przemyśle komputerowym, na który nic się nie zapowiada) i w razie czego gotowy do "upgrade'u". Jak będziesz potrzebował jakiejś pomocy przy złożeniu zestawu, to napisz na pw do czego konkretnie miałby Ci ten komp służyć, jakie masz wymagania no i monitor do tego sprzętu
Zastanawiam się nad tym sprzętem. Chodzi mi głównie o granie w gry. Czy komp da rade z grami takimi jak wiedzmin 2 bf3 ?? ogólnie z tymi najnowszymi i na jakich detalach przy rodzielczosci monitora 1440x900??? Opłaca się kupić ?