@ReinRe
Rzeczywiście niefortunny przykład z filmu - chciałem podkreślić odmienność, a Ty sprytnie zaakcentowałaś mój błąd.
Ale właśnie takich osób jak Ty boję się najbardziej w życiu. Takich które z jednej strony są bystre i inteligentne ale z drugiej strony bardzo radykalne w stosunku do odmienności i stosunkowo szybko oskarżające i sięgające po “broń”.
Twoje zarzuty że założyłem kolejny temat dla ściemy a prawdziwym powodem było kolejne nurzanie się w swojej, urojonej lub nie - odmienności są bardzo charakterystyczne, świadczą że niby dyskutujesz, ale swoje już dawno wiesz (i to jest najbardziej przerażające) i nie sądzę abyś była zdolna do refleksji.
Bo ja mogę założyć temat dla ściemy, ale Ty już nie możesz udzielać się w nim dla ściemy, prawda? Fajnie jest być taką osobą jak Ty, taką której nie można podejrzewać o coś. No bo taka miła, wszystkie twoje posty są takie poprawne politycznie i w ogóle.
“ale panie policjancie, ona nie mogła zabić, była przecież taka miła i zawsze dzień dobry mówiła, to niemożliwe, to prędzej chyba ten gbur zabił, ten dziwak, co dzień dobry nie mówi” - klasyka gatunku
To normalne że tworzycie tu nieformalną klikę, świadomie lub podświadomie przychodzicie tu aby spijać sobie z dziubków - to naturalne społeczne zachowanie. A ja jestem ten zły socjopata, który nikogo nie lubi . Tylko nie możecie mnie tak od razu wrzucić do śmieci, bo nie wyzywam, nie przeklinam chamsko itp… Dlatego musicie czekać na sugestie i preteksty i wtedy zaatakować - pusząc się normalnością i wytykając odmienność. Wasza mowa nienawiści wobec zje… bów takich jak ja jest subtelna, kulturalna, błyszczycie elokwencją, trudno wam cokolwiek zarzucić - ale gnojenie jest gnojeniem, nie ważne że w białych rękawiczkach, właściwie, to takie jest jeszcze gorsze.
Może i jestem psychopatą i sobie zasłużyłem - być może, ale nie potrafiliście sobie odmówić przyjemności dokopania, subtelnego, ale jakże soczystego.
Prawda jest taka że nie radzicie sobie z odmiennością u innych, jedni z was reagują bez pardonu, od razu przechodząc do wyzwisk, jak jakieś hehenki czy inne, ale część waszej elitarnej gwardii to subtelni i poprawni politycznie kaci.
Myślę że można to śmiało potraktować jako kolejny test - którego wyniki są standardowe.