W związku z tym że każda informacja, może zawierać choćby śladowe ilości cennych elementów, postanowiłem zapytać Was o… (patrz tytuł wątku)
Zdaję sobie sprawę że nie jestem na tym forum lubiany, no ale może ktoś obojętny na mój urok albo ktoś z licznych moich wrogów coś jednak napisze, choćby z nudów czy z powodu kwarantanny.
A właśnie w związku z kwarantanną i samotnością u schyłku życia, postanowiłem wydłubać sobie z plasteliny Unity-owskiej jakiegoś prostego przygodowego RPG-a w 2D, no a z doświadczenia wiem że nawet absurdalne komentarze mogą okazać się inspirujące. Zatem do rzeczy.
Jeśli jakaś osoba ma ochotę lub kaprys, proszę aby napisała w kilku zdaniach co najbardziej jej się podoba z rzeczy które są wszechobecne w szeroko pojętym gatunku (MMO)RPG, a czego jej najbardziej brakuje - tu poproszę o rzeczy których w ogóle nie ma, lub są bardzo rzadko spotykane.
Dla dodania wam odwagi spróbuję pierwszy zrobić to samo.
Najbardziej w obecnych grach podoba mi się —>
- piękne krainy które aż proszą się aby po nich podróżować (to dotyczy akurat gier 3D, ale jest na tyle ważne że nie mogłem się powstrzymać )
- duży świat (taki gdzie podróż do dalekiej części świata, to naprawdę PODRÓŻ - coś takiego jest w EVE online)
- losowe niespodzianki i zaskoczenia, zarówno pozytywne jak i negatywne, które mobilizują do grania.
Najbardziej brakuje mi w grach —>
- wydarzeń będących konsekwencją moich poczynań.
przykład: po zabiciu 1000 goblinów, co jakiś czas gra generuje na mojej drodze goblińskich mścicieli (w pewnej formie jest coś takiego w Grim Dawn chyba) - przeciwników lub przeciwności które byłyby bardziej mobilne, ukryte itp.
przykład: nawet jeśli to zadanie typu “zabij 10 wilków” to niech te wilki gdzieś będą ukryte czy coś, a nie żeby czekały bezmyślnie za rogiem. - możliwość osiągnięcia celu różnymi sposobami (w miarę możliwości)
przykład: muszę zdobyć talizman orków, ale mogę albo zabić orki, albo pogadać z nimi i wyhandlować za paciorki i wełniane koce zarażone ospą.
Dziękuję za uwagę i liczę że chociaż jakiś mój wróg napisze, żeby mi dokopać.