Cześć,
Minęło już ponad 2 lata odkąd grałem w jakiegoś mmorpg-a i postanowiłem, że chciałbym wrócić, ale…
Zdecydowanie nie chce odwiedzać starych tytułów, stąd pytanie czy na przestrzeni ostatnich (powiedzmy 5) lat wyszło coś ciekawego co nadal żyje?
Kiedyś byłem fanem metina, Lineage 2, aiona, BDO - głównie ze względu na open PVP, niestety wspomniane gierki są albo martwe albo P2W (chyba że coś się zmieniło to wyprowadźcie mnie z błędu).
Nie chcę grać w żadnego MMORPG-a gdzie trzeba czekać, zapisywać się na jakieś battlegroundy, wojny czy inne duperele jak w wowie etc.
Chce po prostu od czasu do czasu podczas grindu/expienia/questowania znaleźć oponenta i stoczyć z nim walkę, czy zachodzić na areny jak w L2 gdzie PVP było po prostu “brudne” bez ustawek 5v5 / party vs party / gildia vs gildia (od takiego pvp preferuję moby )
Czy takiego MMO RPG-a jeszcze znajdę? (oczywiście p2w nie wchodzi w grę, chyba że ogranicza się on do co miesięcznego konta premium na zasadzie abonamentu - takie rozwiązania mi pasuje). P2P oraz B2P również akceptuję.
Odnośnie nowości, to przeglądałem Lost Ark, Elyon, Sword of legends, New world. Czy myślicie, że któryś z nich odniesie jakiś sukces i zostanie z nami na dłużej? Nie ukrywam new world średnio przypadł mi do gustu, ale pozostałe 3 tytuły mają coś w sobie. Nie badałem szczegółowo tych tytułów, ale jeśli ktoś ma większą widzę to z chęcią usłyszę opinię