Siemanko.
Co o tym myślicie?
Nie patrzcie na kartę graficzną.
Obudowę komputera mam HEDY A1010 i nie wiem tylko czy mi się płyta główna zmieści
Pozdrawiam, z góry dzięki.
Siemanko.
Co o tym myślicie?
Nie patrzcie na kartę graficzną.
Obudowę komputera mam HEDY A1010 i nie wiem tylko czy mi się płyta główna zmieści
Pozdrawiam, z góry dzięki.
Nie bierz amd, serio lepiej nvidię wiem co mówię. Z amd niekiedy jest kapryśna, i stery nie są aż tak dostępne jak w przypadku nv. Zasilacz wiadomo czym większy W tym lepszy jednak marka też robi swoje. Wiem napisałeś nie patrzeć na kartę, ale ja doradzam nvidie. Tym bardziej jak na procku będzie integra (to niekiedy będziesz miał problemy z przełączaniem grafiki). No i kwestia dobrania odpowiednich sterowników to masakra. A też są gotowe zestawy więc możesz sobie porównać na tym forum.
Karta jedna seria wyżej coś z 7000 bo 6k już przestarzała.
Zestaw do starszych gierek jak najbardziej .
Mówiłem żeby nie patrzeć na kartę! Dlaczego? Bo limit to 1500zł a właśnie taką kartę graficzną posiadam.
Bez tej karty wychodzi taniej 1200zł, wiem. Bo za te 300-400 kupuje Win7.
Do starszych gierek? Phi.
Mam 100x gorsze części teraz i bez problemu latam w Diablo 3. No chyba, że dla Ciebie Diablo 3 to stara gra.
Powiedzcie mi jeszcze tylko czy wszystko do siebie będzie pasować. Czy ta moja obudowa zmieści płytę główną itp.
Savl. Za 300 - 400 to powinieneś w8 już móc kupić i ci go polecam.
Dlaczego Win8? Prawie każdy mi go odradza i poleca Win7.
Ja mam na jednym kompie w8, a na drugim w7 i wolę 8. Szybciej się uruchamia i wyłącza, nie ma tego ciągłego wymuszania przy wylogowaniu lub zamykaniu komputera. Do tego zabiera mniej pamięci. Jak komuś przeszkadzają kafelki to od 8.1 można ustawić, żeby komputer przy uruchomieniu od razu przechodził do pulpitu, a nie kafelkòw.
Blaumro, a ze starszymi grami nie będzie problemu?
Na Allegro widzę Win 8.1 za 514 zł =\
Ja mam mniej problemu ze starszymi grami na 8 niż na 7. Serio.
Zobacz czy ktoś czystej 8 nie sprzedaje. Do 8.1 sam sobie zaktualizujesz.
Beta Diablo 3 była już gotowa chyba w 2010. Zwlekali z premierą by poprawić bugi , jednak grafika znaczącej poprawie nie uległa.
Jednak sytuacja na dziś wygląda tak że dotarły do nas nowe konsole. A to pod nie się głównie robi gry , rynek pc to sprawa trzeciorzędna.
Efekty już widać GTX 780 (warty 2k zeta) w wielu grach Max ustawienia + full HD ledwo daje radę zapewnić te 60 fps płynności.
Tak więc na takim komputerze w nowe tytuły z dobrymi ustawieniami nie pohulasz.
Ja na tym kompie mam zamiar grać w Maple Story, Tibia, Dofus, Diablo 3, HearthStone itp.
Wg. Ciebie ''nowe tytuły'' to jakie to gry są?
Windows 8.1 jak najbardziej. Sam na niego narzekałem do momentu kiedy stwierdziłem, że jest cholernie przystępny i łatwy w obsłudze. Kupiłem 8.1 w sklepie, nowy za 300zł. Co do obudowy i reszty z tego co widzę MOBO jest mATX a obudowa jest w standardzie jedynie ATX. Tak jest na necie. Nie wiadomo jak z układem śrubek. Tym samym celowałbym w mobo ATX.
Swoją drogą zestaw za 1505zł. Zamiast 8 gb ramu 4, ale to zawsze można dokupić in future, natomiast reszty nie bardzo. Grafikę też dodałem. Jeśli faktycznie nie chcesz grafiki to kup 8 gb ramu i po sprawie. Zestaw jednak będzie wydajniejszy mimo wszystko.
Xaorus, pisałem żeby nie dodawać karty graficznej bo taką posiadam i na razie nie będę jej zmieniał. Limit kasy to 1500zł - w tym musi być jeszcze nowy Windows.
W tym co podałem to płyta główna raczej się zmieści, co nie? Obudowa ma 41x41x18 [cm] a płyta główna 24,4x24,4 [cm].
Ja na tym kompie mam zamiar grać w Maple Story, Tibia, Dofus, Diablo 3, HearthStone itp.Wg. Ciebie ''nowe tytuły'' to jakie to gry są?
Assasin Creedy , Watch Dogi , Metro , Batllefildy itp
czyli " Nie obchodzi nas że ci tnie , kup dwa tytany "
Savl nie lepiej kupić jakąś tania i5?. Pobór mocy jest mniejszy, a wydajność lepsza. Żadna obecnie gra nie wykorzysta Ci 6 rdzeni więc po co taki traktor. Jeżeli chodzi o wirtualną rozrywkę to procesory intela są najlepsze.
@NorthenStar
http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4440-6m-cache-do-3-30-ghz-box-bx80646i54440-603033/
Troszkę drogo, a muszę się zmieścić w 1500zł i w tym jeszcze kupuje nowy Windows.
Wiem, że troszkę drożej niż to co zakładałeś, ale serio to jest najlepsze wyjście. Uzbieraj jakoś tą stówkę, sprzedaj coś np konto w Tibii, albo nie wiem...daj numer konta przeleje Ci to 100zł ale błagam daruj sobie ten procek.
A jak zamienię tego na tą i5 to reszta części jakie wymieniłem będą pasować do siebie?
Nie bo i5 jest na płyty pod i5 a nie pod amd.
nom płyta główna Ci nie siada pod i5 ale to nie problem. Z płytami do wyboru do koloru. Na przykład ta http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-intel-b85-lga-1150-matx-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-crossfire-ga-b85m-d3h-582757/ i jest stosunkowo nieduża więc powinna łatwo się zmieścić do obudowy.