Co pójdzie na tym zestawie?

Boże!!!! ludzie :/ to miał być temat na chwile a wy mi tu kurdę kłócicie się taki mi tata obiecywał a na inną kartę to bym musiał chyba cały komp wymienić. RAM itp. A ja nie sram hajsem jak wy... A pójdzie mi GR: Online i Future Solider? (w sumie to na pudełku pisze że GT 610 akceptuje ) Bo na ATi Radeon 3600 HD to Online chodzi mi do 25 FPS a Future Solider to wgl nie idzie bo error wyskakuje :/ i mogę oddać kod do GoD : G z Monster Energy

To, że pisze iż zaakceptuje wcale nie znaczy, że musi być full fps.Już lepiej się zastanowić nad 9800 gt niż nad 610, cena ta sama a wzlędem gier jest dalej wydajna, uciągnie te nowsze tytuły na nisko/średnich na dosyć płynnej grze.

ale nie chodzi mi, żę mają chodzić na FULL tylko na LOW :|

ale nie chodzi mi, żę mają chodzić na FULL tylko na LOW :|

Ale co ci szkodzi skoro 9800 jest w tej samej cenie, a do gier bardziej się nadaje niż 610.

GR: online jest według mnie dobrze zoptymalizowany. Gram na około 30 fps, powiedzmy że stabilnie, na ustawieniach najniższych w rozdzielczości 1366x768 a mój sprzęt to:

ATI MobilityRadeon HD545v (512MB, DDR3)słabiutka karta graficzna

procek AMD Turion™ II P520 dual core 2300Mhz 64bit

4GB ram DDR3(tez mam win7, czyli mozemy liczyć tak jak ty że mam 3GB)

podsumowując, pójdzie ci chyba. Orientowałem sie w temacie jakiś czas temu i według mnie jak chcesz grać na lapku to musisz wybulić minimum 2300zł(kompletne minimum!)

ja dałem 1900zł i żałuje do dzisiaj pamiętaj że do lapka zazwyczaj nic nie dorzucisz oprócz RAM'u i dysku twardego.

GR: online jest według mnie dobrze zoptymalizowany. Gram na około 30 fps, powiedzmy że stabilnie, na ustawieniach najniższych w rozdzielczości 1366x768 a mój sprzęt to:ATI MobilityRadeon HD545v (512MB, DDR3)słabiutka karta graficznaprocek AMD Turion™ II P520 dual core 2300Mhz 64bit4GB ram DDR3(tez mam win7, czyli mozemy liczyć tak jak ty że mam 3GB)podsumowując, pójdzie ci chyba. Orientowałem sie w temacie jakiś czas temu i według mnie jak chcesz grać na lapku to musisz wybulić minimum 2300zł(kompletne minimum!)ja dałem 1900zł i żałuje do dzisiaj pamiętaj że do lapka zazwyczaj nic nie dorzucisz oprócz RAM'u i dysku twardego.
ja mam stacjonarny :3 mi przy takich akcjach np. przy blackout lub innych sytuacjach to schodzi mi do chyba 20 FPS :D

A nad tym 9800 nw czy mi komp potrzyma to bo ja się kompletnie nie znam na tych rzeczach a żeby to sprawdzić to muszę znajomego poprosić :/ bo ja specjalnie do niego nie będę kupować Ramu lub innych dupereli ^^

@EDIT trzymajcie mnie :| ten 9800 gt to po prostu mi kuźwa za przeproszeniem kompa mi nie włączy... ile ta karta ma mocy W? gościu jakiś na forum powiedzuał, ze musiał wymienić na 600 W bo 440 W to za mało :o

@EDIT 2 dobra zzakończmy to... chodzi mi tylko wyłącznie czy mi Ghost Recon Online i Future SOlider pójdą na tej gracie i tyle? i później temat zamykam bo zaraz tu bójki tu będą :D

ja mam stacjonarny mi przy takich akcjach np. przy blackout lub innych sytuacjach to schodzi mi do chyba 20 FPS A nad tym 9800 nw czy mi komp potrzyma to bo ja się kompletnie nie znam na tych rzeczach a żeby to sprawdzić to muszę znajomego poprosić :/ bo ja specjalnie do niego nie będę kupować Ramu lub innych dupereli ^^@EDIT trzymajcie mnie :| ten 9800 gt to po prostu mi kuźwa za przeproszeniem kompa mi nie włączy... ile ta karta ma mocy W? gościu jakiś na forum powiedzuał, ze musiał wymienić na 600 W bo 440 W to za mało @EDIT 2 dobra zzakończmy to... chodzi mi tylko wyłącznie czy mi Ghost Recon Online i Future SOlider pójdą na tej gracie i tyle? i później temat zamykam bo zaraz tu bójki tu będą

To nie mam pojęcia kto ci to gadał ;).Ja mam w kompa wsadzonego zasilacza chyba 440 albo 550 firmówke, 4gb ramu, a 9800gt jest starsza niż ta twoja 610, ale wydajniejsza, do tej ceny nic lepszego nie znajdziesz i daj to sobie powiedzieć, bo kupisz tą 610 i będziesz żałował bo znudzi ci się ghost recon to sobie w szachy będziesz mógł pograć, a 9800 uciągnie dużo więcej.

To nie mam pojęcia kto ci to gadał .Ja mam w kompa wsadzonego zasilacza chyba 440 albo 550 firmówke, 4gb ramu, a 9800gt jest starsza niż ta twoja 610, ale wydajniejsza, do tej ceny nic lepszego nie znajdziesz i daj to sobie powiedzieć, bo kupisz tą 610 i będziesz żałował bo znudzi ci się ghost recon to sobie w szachy będziesz mógł pograć, a 9800 uciągnie dużo więcej.
może, może spróbuje tą 9800 GT? bo ja nw jaki zasilacz do tego potrzebny :/ ile on pobiera? bo ja prawdopodobnie lub muszę wtedy wymienić :D ale jak słyszałem to 610 to odgrzewany kotlet z 440? bo BF3 napewno nie będę grał | D

@EDIT ja narazie tobie wierzę :D

może, może spróbuje tą 9800 GT? bo ja nw jaki zasilacz do tego potrzebny :/ ile on pobiera? bo ja prawdopodobnie lub muszę wtedy wymienić ale jak słyszałem to 610 to odgrzewany kotlet z 440? bo BF3 napewno nie będę grał | D@EDIT ja narazie tobie wierzę

Jak już to patrz na tą wersję 1gb (ja ową posiadam), powiedziałbym ci jaki mam zasilacz, ale musiałbym rozkręcić kompa a o takiej godzinie średnio mi się chce :P.BF 3 na niskich uciągniesz przy 40-50 fps, spadki będą do 30 przy większej akcji, a takiego najnowszego bioschocka gram spokojnie, saints rowa przeszedłem na średnio-wysokich przy 30-40 fpsach (wiadomo jak dużo akcji to spadki bywały).Możesz spróbować jeszcze poszukać innej karty graficznej, ale moją kupiłem jakoś 3 lata temu i nadal się sprawdza.

@EDIT na spokojnie sobie sobie porównaj 9800 a 610, zobacz na co stać 9800 i jakie gry na jakich detalach uciągnie :).

ale jest problem :| ja nw czy mi komp utrzyma tą kartę :D w sensie płyta gł., procesor, Ram itp itd

Mam tyle ramu co ty, procesor mam od intela 37600 (2x3,06), a wejście ma chyba to samo co 510 ( nie jestem pewien, sprawdź se na necie).

a ja mam procesor Intel Core Duo 2 Quad (4-rdzenie) 2.33 GHz.. .to ta karta będzie działać? bo mam obecnie ATi Radeon 3600 HD 512 MB DDR2 :/

BF : BC 2 na średnich grałem lub nawet na wysokich bym udźwignął chyba :D jak coś to mogem ci podać model płyty gł a zasilacz to mogę do kupić jak nie wystarczy chyba 330 W :(i

a co chcesz zeby na tym poszlo ? pojda napewno gry ktore nie skupiaja sie na dx11

hmm mało precyzyjne i bardzo ogolne pytanie... sprecyzuj jak mozesz

ja chcę tylko czy GR Online i Future Solider chodziło bo na ATi Radeon 3600 HD Online do 30 FPS nie stałych chodzi a Future Solider to nawet menu nie włączy się :|
a co chcesz zeby na tym poszlo ? pojda napewno gry ktore nie skupiaja sie na dx11hmm mało precyzyjne i bardzo ogolne pytanie... sprecyzuj jak mozesz
ja chcę tylko czy GR Online i Future Solider chodziło bo na ATi Radeon 3600 HD Online do 30 FPS nie stałych chodzi a Future Solider to nawet menu nie włączy się :|

@ EDIT

Mogę oddać kod do GoD ; G z Monster'a Energy :D chyba do Multi

Intel Core Duo 2 Quad (4-rdzeniowy) 2.33@GHz

GeFore GT610 GB 2 DDR3

3 GB RAM (ja mam tak naprawde 4 ale win 7 siedem zabiera mi :/ 1 GB a nie bede przinstalowywal na Vista)

jakie gry w sensaie ^^ licze na sporą listę gier