Co pójdzie na tym zestawie?

Intel Core Duo 2 Quad (4-rdzeniowy) 2.33@GHz

GeFore GT610 GB 2 DDR3

3 GB RAM (ja mam tak naprawde 4 ale win 7 siedem zabiera mi :/ 1 GB a nie bede przinstalowywal na Vista)

jakie gry w sensaie ^^ licze na sporą listę gier

na tej grafice to tak: pasjans, saper, kierki.... albo pomysl nad zainwestowaniem sprzet albo w ogole wymien tego dziadka.

jestem ciekaw co ludzie mają do kart graficznych z serii gt 610/620/630. Mieliście te karty? NIe? więc po kiego wała się wypowiadać? sam mam gt 620 a nowe gry działają na wysokich bez ścięć ,nawet Metro last light .

A co do tematu:

FPS: call of duty world at war, MW2, chyba też MW3 i BO2 pójdzie, battlefield 2,battlefield 3 na średnich

wyścigowe: nfs the run oraz nowy most wanted, ale obie na niskich/średnich

inne to może metro 2033/last light(na niskich /średnich ale warto,dobra gra),dishonored, dark souls(jak lubisz hardkorowe gry), game dev tycoon(polecam!),torchlight2, path of exile,neverwiter online,m&b warband, euro truck simulator 2,cabal online, RIFT,civilization 4/5, herosy 3/4/5/6,diablo 3,seria mass effect ,seria dead space, skyrim,Assassin's creed cała seria,dead island i dead island riptide.

to chyba tyle, sprawdź sobie te gry. Myślę że wszystkie powinny ci pójść,część jedynie na minimalnych/średnich no ale jednak. Mam nadzieję że znajdziesz coś dla siebie:)

Panie UP, jak dla Ciebie płynnosc na srednich ustawieniach przy 15kl/s jest przyjemna to Twoja sprawa. Chociaz smiem twierdzic ze metro tak jak i bf3 czy bf4 na LOW to pokaz slajdów, ale Twoja sprawa bo Ty przeciez wiesz lepiej :D

Co mają.. Np to że są to karty nie służące do grania, a usprawniające wyświetlanie pulpitu. Dzięki temu procesor jest odciążony i w takiej roli sprawdzają się doskonale. Są za słabe do gier~. No i poza grafiką może jeszcze podaj rozdzielczość, bo myślę, że stare dobre 640x480 jest przez Ciebie nadużywane w przypadku grania. Dodaj do tego mocne i stabilne 15kl/s i możesz grać w każdą grę.

Jakie gry.. Starsze, najlepiej mało dynamiczne, gdzie da się grać jak trochę klatkuje. Odradzam wszelkie FPS w których liczy się płynność

@down

Lagi to są problemy z połączeniem internetowym, a nie z wyświetlaniem obrazu... I znów ważna jest rozdzielczość oraz na litość boską granie poniżej 30FPS gdzie widać znaczne spadki nie jest przyjemne. Poza tym 8600 jest kartą jakby nie patrzyć zdatną do grania, a 610 jest typowym zapychaczem, który nie służy do grania.

Ja wam powiem tak: Mam w domu 2 Pc, jeden kupiony miesiąc temu i jeden 4 lata temu i odkryłem iż wymagania podawane w grach są często przesadzane.. Producenci robią to po to by ludzie kupowali i wymieniali sprzęt.

Na komputerze 3gb ram, win7, proc 2x2.2ghz i grafice GEFORCE 8600 ! Odpaliłem tytuły jak Far Cry 3 (średnie) i miałem 35 fps~~ Przy gorszych akcjach FPS spadały. Bioshock Infinite (przeszedłem na tym całe, lagów praktycznie nie było), crysis 2 i naprawde wiele innych gier... Nawet BF3, musiałem ustawić wszystko na Low, odpaliło sie i dało się grać, grafika w tej grze nawet na Low daje rade. Oczywiście na nowym pc to całkiem inna sprawa, ale odpalić odpalałem na tym złomku wszystko. Czasem działało lepiej, czasem gorzej..

I pytanie "CO MI PÓJDZIE NA MOIM SPRZĘCIE" mnie denerwuje.. koleś, pójdzie Ci wszystko ! Jest to kwestia ustawienia grafiki w grze (wyłączenie cieni, zmniejszenie rozdzielczości, wyłączenie V-Sync).. Grafika będzie gorsza, oczywiście, ale gra się odpali i jeżeli nie patrzysz tylko na jakość grafy czy 15fps mniej, ale na inne jej aspekty to nie powinieneś mieć problemów.

Pozdrawiam

a GR : O? i GR : FS?

jakie pokazy slajdów? Jak się nie znacie i nie mieliście takiego sprzętu to się nie wypowiadajcie. Przy karcie gt 620 grałem we wszystkie wymienione przeze mnie gry i w żadnej nie cięło się ,a grałem zwykle na wysokich. Więc o czym tu mowa? A no tak, przecież szanowni panowie nie zniosą tego że jakaś gra nie pójdzie w FULLHD na ULTRA i że mogłaby mieć poniżej 60 fps. No sory bardzo ale nie tędy droga. Nie rozumiem ludzi, którzy potrzebują niewiadomo jakich wodotrysków graficznych. Gra ma być grywalna, a nie zachwycać miliardem nic nie znaczących efektów. Owszem, grafika jest ważna ale nie najważniejsza. Wszystkie wymienione przeze mnie tytuły nawet na średnich wyglądają dobrze, działają płynnie ( z fps różnie,zależnie od gry ale minimum 30)i gra się przyjemnie, żadnych ścięć, żadnych głupich błędów graficznych czy czegokolwiek w tym rodzaju. Najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nigdy danego sprzętu nawet w dłoniach nie mieli

Ktoś tam wyżej pytał o rozdzielczość : 1360x768

Szczerze to dragranis nie masz w ogole pojecia o czym mowisz. gt 620 jest do wyswietlania pulpitu i przegladania internetu. Ty mowisz o tej karcie jako karta do gier? Śmiem twierdzic ze moj smartfon jest wydajniejszy od Twojego PC a Ty mi bedziesz morały prawił o wydajnosci.... ludzie nie dajmy sie zwariowac.

@dragranis Przykład człowieka który rozpaczony swoim sprzętem musi go chwalić choćby musiał robić ludzi w (.....). ;)

Co do tematu: Half life 1,2,Warcraft 3,Far cry,Age of Empires III,Delta Force:Black Hawk Down,Grand Theft Auto San Andreas,Vice City. Najlepiej jak byś sprecyzował jakie gry cie interesują ;)

Jeśli na luzie działają mi metro last light i bf 3 na wysokich, to jakim cudem twój smartfon miałby być wydajniejszy? Tak , mówcie sobie tak dalej, przecież wszystkie karty nie kosztujące przynajmniej 700zł są do d*py i nie da się na nich w nic grać. Jeśli wszystko działa, +30 fps wszystko płynnie to w czym problem? Nie miałeś nigdy takiej karty więc się nie wypowiadaj. Może ty i masz GTX690 albo i nawet 780 ale to nie znaczy że słabsze karty są do niczego. Wszystkie, absolutnie wszystkie gry działają na średnich i wyżej bez ścięć a ty mi mówisz że to karta do pulpitu...Żałosne, tak samo jak i teksty że jestem zrozpaczony. Włączcie sobie może myślenie, dobrze? Macie problem z tym że nawet na takiej karcie da się normalnie grać we wszystkie nowe tytuły. Jak nie mieliście nigdy tej karty, nie wypowiadajcie się . Może któryś geniusz dalej będzie się kłócił? Ja mam bardzo taniego blaszaka( i3 3220,8gb ram,gt620) i wszystko działa, a wy nadal macie zamiar się wykłócać bo przecież to karta tylko i wyłącznie do pulpitu,.

masz racje gt 620 BF3 i Merto Last Light na wysokich... 3kl/s w bf3 multi :D :D :D Ale urwał :P pewnie robisz streamy i filmy na youtube nagrywasz na tej pro grafice?

Tak czy siak lepsza by była inna karta... np. ASUS ENGTS 450 1gb Posiadam i BF 4 na średnich. ;) A karta nie jest wcale droga

Nie twierdzę że nie ma lepszych kart, są i to wiele. Ale mi one nie są potrzebne. Wszystko działa, a nie potrzebuję w grach wodotrysków i rozdzielczości 2k czy czegoś w tym stylu. Gra ma być wciągająca i przyjemna, a nie przyciągać jedynie grafiką

Ale lepiej działająca gra daje raczej większy ubaw. Bo ja przy klatkującej grze nie mógł bym usiedzieć...

Rozumiem, że posiadasz frapsa, czy inne narzędzie pomiarowe, jesteś w stanie wkleić nam logi swojego komputera i poprzeć jakoś to, że Twoim zdaniem Metro LL działa u Ciebie na wysokich? Kłócisz się nie wiadomo o co.. Patrząc na skróconą specyfikacje posiadasz potfora z allegro, na którym wszystkie nowe gry działają bez problemu. Jak chcesz być wiarygodny, to jakoś się podeprzyj, bo na na razie to co mówisz, czyli Metro przy 720p na wysokich detalach przy tej karcie do tego powyżej 30 FPS, jest śmiechu wartę.

Szukałem w necie testu tego szajsu (gt 620) znalazłem tylko to http://pccentre.pl/a...id=18036;page=7 zeby było śmieszniej procek na ktorym przeprowadzono testy to i5 2500K, na ustawieniach srednich jest 8-12kl/s to powiedz mi dragranis jak Ty grasz na i3 w BF3 na wysokich?

EDIT: Opis GT 620 w artykule :)

"Ostatnia karta w naszym zestawieniu służy już raczej jedynie do wyświetlania pulpitu. GT620 to razem z GT630 to popularne "demony", które znajdujemy w zestawach "allegrowych". Jak przekonacie się za chwilę, Crysis "nie pójdzie". Rdzeń karty pracuje z częstotliwością 700 MHz, pamięci taktowane są zegarem 650 MHz (1300 MHz), co jasno wskazuje, z jakim typem kości mamy do czynienia – DDR3. Zestaw dodatków do produktu ASUSA jest identyczny jak w przypadku karty Gainwarda – użytkownik otrzymuje jedynie płytę i instrukcję"

Tyle w temacie xD A sam miałem zamiar kupić gotowy zestaw z tą właśnie kartą... Dobrze, że obejrzałem ten filmik.

A na allegro komputery wyposażone w te karty sprzedają się jak świeże bułeczki. Trochę mi żal tych którzy je kupią/kupili. Masakra, wywalić 1500 zł i nie móc płynnie pograć w BF:BC2 ;(

Tak, tylko ze tutaj masz GT630 czyli lepsza karte od GT620 w dodatku popatrz na jakim sprzecie był test :) i7 2700K wykrecony do 4,5Ghz :) Zapusc to na i3 to bedzie kaszana :P

Boże!!!! ludzie :/ to miał być temat na chwile a wy mi tu kurdę kłócicie się :( taki mi tata obiecywał a na inną kartę to bym musiał chyba cały komp wymienić. RAM itp. A ja nie sram hajsem jak wy... A pójdzie mi GR: Online i Future Solider? (w sumie to na pudełku pisze że GT 610 akceptuje :)) Bo na ATi Radeon 3600 HD to Online chodzi mi do 25 FPS a Future Solider to wgl nie idzie bo error wyskakuje :/ i mogę oddać kod do GoD : G z Monster Energy :D