Witam tak przymierzam się by kupić sobie coś singlowego. I chciał bym kupić coś co będzie miało dobrą fabułę. Na tym najbardziej mi zależy by historia wciągała, a postacie były dobrze zarysowane. Najbardziej chyba takie warunki spełnia RPG, ale nie tylko. Co polecicie?
Co polecicie?
Star wars knights of the old republic. Stare ale najlepsze jakie może być w uniwersum gwiezdnych wojen. Chociaż są problemy(przynajmniej ja mialem) z odpaleniem na win Vista/7/8. Jednak mozna to obejść i odpalić na wirtualu o ile się nie myle.
Wszystkie mam. Poszukuję czegoś w co nie grałem. Wszystkie gotici, morrowiny, fallouty (oprócz new vegas), wiedźminy przeszedłem.
W Kotory nie grałem przyznam.
Może Mass Effect ? Seria naprawdę warta uwagi, bardzo przypominająca Kotory.
Jak nie masz nic przeciwko gier na konsole(emulatory) to...
- Chrono Trigger;
- Secret of Mana - do trzech graczy jak odblokujesz postacie.
Polecam szczególnie Chrono Triggera.
Jeśli chodzi o dobrą, wciągającą fabułę, a przy tym dobry klimat gry polecam: Mafia 2. Bardzo miło ją wspominam, a wykreowany świat utrzymuje na prawdę dobry, swoisty klimat. Szczerze polecam, tylko to shooter jeśli Ci to nie przeszkadza.
Bioshock 1, 2 oraz Infinite
Mass Effect to tak dobra gra, oj tak. Gra twórców Baldurów, Planescape'a i naprawdę z całym sercem muszę przyznać iż w ciągu ostatnich 5 lat nic na mnie nie wywarło takiego wrażenia jak cała trylogia. No jeszcze jest Dragon's Age, ale to jest oklepane fantasy w dobrym guście ino.
Ja polecam Gre o tron rpg. Ok, teraz jest szal na te sage, na caly serial i tak dalej, ale nawet wtedy, jesli nie kreca cie ksiazki plodzone przez Martina, to sama gra moze ci sie spodobac. Poczatek jest dretwy i ciezko sie przez niego przebic, ale po paru godzinach tytul zaczyna wciagac. Nie jest to idealny obiad dla zjadacza RPGow, ale kilka kesow jest calkiem smacznych.
Godfather 1
Tyle godzin, tyle bluzgów na trudność...
The Walking Dead
Jak się wciągniesz w fabułę to się poplaczesz.
Bastion
Najlepsza ścieżka dźwiękowa i fabuła również.
Poleciłbym Ci Dark Souls, ale po avatarze i nicku mniemam że masz już go za sobą A wracając do tematu. Jedyne tytuły jakie przychodzą mi do głowy z wciagających gier RPG, w starym stylu, to: Baldur's Gate i Neverwinter Nights.
@EDIT:
Zapomniałem dodać Sacred.
Icewind Dale, Neverwinter Nights, Sacred - klasyki gatunku.
Sacred chyba bardziej bym podpiął pod h'n's. Ja dodałbym jeszcze Jade Empire. Najbardziej niedoceniona gra BioWare, a równie dobra.
Może seria Assassin's Creeda? Jakby nie patrzeć od 2 zaczyna się bardzo fajna fabuła. Ale powtórzę też kilka wcześniejszych propozycji - Mafia 2. Na prawdę jestem mile zaskoczony jak spodobała mi się historia pokazana w grze. Padła też propozycja Sacred - jeśli ktoś lubi hack n' sleshe, i jest gotowy na spoooooro questów - spodoba się.
Jeśli może być platformówka to może Trine 1 i 2 - historia na kolana nie kładzie, ale gra się na prawdę przyjemnie.
Jak tak czytam te Wasze propozycje... wszystko to samo, te same pierdoły polecacie.
Ja polecam ARCANUM: Przypowieść o maszynach i magyi.
Dlaczego? Zdecydowanie najciekawsza fabularnie, przyjemna, nowatorska, stajnia Troika Games.
Najlepsza gra w moim życiu.
Pierwszego Dragon Age+ dodatek mogę spokojnie polecić.
A więc tak. Z gier, które polecacie poprzechodziłem wszystkie oprócz paru.
Jade Empire właśnie mam i całkiem przyjemnie się gra.
Arcanum - mam starą pudełkową wersję. Gry nigdy nie przeszedłem więc pewnie po Jade Empire nadrobię zaległość.
W Dark Souls - gram dalej
Można zamknąć temat.
Witam tak przymierzam się by kupić sobie coś singlowego. I chciał bym kupić coś co będzie miało dobrą fabułę. Na tym najbardziej mi zależy by historia wciągała, a postacie były dobrze zarysowane. Najbardziej chyba takie warunki spełnia RPG, ale nie tylko. Co polecicie?