Co sądzicie o moim blogu?

Witam serdecznie od zawsze chciałem napisać jakaś książkę czy opowiadanie porostu coś ciekawego i wciągającego.

Stworzyłem konto na blogger.com i zacząłem rozmyślać. Różne plany miałem w głowie, aż w końcu wpadłem na 2 pomysły :

III Wojna Światowo pisane prze zemnie i kolegę przebieg wojny itd. pisane z realizmem przeplatany z humorem nie łatwo jest tak pisać więc prędko nie wyjdzie

W tej chwili można zobaczyć drugi pomysł Alter Ego - R.R.W Kołodziejczyk są to dopiero początkowe teksty i systematycznie będę zwiększał ilość tekstu i właśnie teraz mam do was prośbę chciałbym się dowiedzieć jak wam się podoba i czy warto kontynuować czy mam to coś żeby pisać dalej czy kompletnie się nie nadaję. Pisząc komentarz proszę o szczerość :)

Pozdrawiam :D

EDIT :

1. jaką książkę zawsze chcieliście przeczytać chodzi o wątek książki, tematykę którą mógłbym spróbować stworzyć

2.co myślicie o tych 2 książkach ,,Pierwszy Śnieg" i ,,Amok"

Szczerość, mówisz... Masz problemy ze skleceniem zdania które będzie brzmiało logicznie i składnie, więc czemu bierzesz się za pisanie opowiadań?

19 latka jest przez to skryta lecz przyjazna choć nie ufna

Zawsze chciałam założyć pamiętnik, gdyż nie mam komu się wygadać wole nie mówić moim znajomym o swojej sytuacji jaka panuje u mnie w domu, gdyż boje się jak mogą zareagować.
Niema

I oprócz tego mnóstwo podobnych kwiatków, z czego najbardziej mnie uderzają te dłuższe zdania. "Nie mam komu się wygadać wolę nie mówić moim znajomym o swojej sytuacji jaka panuje u mnie w domu" to idealny przykład. Jedno duże zdanie z dwoma zdaniami (pod-zdaniami? Tak dawno się gramatyki uczyłem że nie do końca pamiętam) równorzędnymi, które... nie są w żaden sposób ze sobą połączone. Po prostu leżą obok siebie i tyle. Podobnie z tekstem "o swojej sytuacji która panuje u mnie w domu" - masło maślane.

O wszystkich ortach typu wspomnianego "niema" albo "przenik" nawet nie chce mi się wspominać... przynajmniej nie piszesz który przez 'u', więc i tak nie jest aż tak źle.

A sama historia mi wydawała się jakaś taka słaba. Pominę fakt braku realizmu*... tutaj po prostu historia nie miała tego czegoś.

Krótko mówiąc, jeśli chcesz coś pisać to bardzo dużo pracy przed tobą. BARDZO dużo.

* - osoba po wizycie u psychiatry nie dostaje żadnych leków, lekarz idzie z nią na przechadzkę sam na sam do lasu mimo faktu że ma ochotę kogoś zabić [dziewczyna znaczy się, nie lekarz], a ona pamięta wszystko co czuła w amoku. Seems legit!

dzięki za komentarz. te błędy są przez moją głupotę bo wcześniejszy stan ich mi nie pasował chciałem jakoś zmienić i wyszło gorzej a co do niektórych błędów to poprawiało mi je google więc się rozczarowałem co do niego teraz ...

a co do tego że wszystko czuła w amoku itd. to może mógłbyś mi powiedzieć jakbym miał to napisać itp. bo przecież to nie jest film nie pokaże uczuć muszę je napisać a jak ma ich nie czuć to jak mają być w drążone w temat.

dziękuje ślicznie że poświęciłeś dla mnie swój czas

Wg. mnie za mało czytasz książek i stąd te ubogie słownictwo i nielogiczne zdania. Bardzo trudno czyta się ten tekst, dlatego też odpuściłem sobie po kilku "zdaniach". Nie chcę Cie zniechęcać, ale Ty nie znasz nawet podstaw składania poprawnych pojedynczych zdań, o złożonych lub wielokrotnie złożonych nie będę nawet wspominał. Nie, nie jestem polonistą, ale jakieś podstawy chyba wypadałoby znać.

Zgadzam się z wami w 100%

Bo przeczytałem tylko tyle "19 letnia dziewczyna Gaja w wieku 12 lat była ofiarą molestowania jej rodzice to alkoholicy często ją poniżali dochodziło nawet do rękoczynów."

Dalej wyłączyłem. W ogóle zapominasz o przecinkach, złożenie zdań jest nieczytelne. Na razie radziłbym Ci poćwiczyć jeszcze podstawy. Czyli nie masz co kontynuować, bo wątpię, żeby w stanie obecnym ktoś chciałby to czytać ;/ Takie jest oczywiście moje zdanie, nie rezygnuj z tego co robisz, ale pierw jeszcze trochę poćwicz.

proszę o zamknięcie tematu

Witam serdecznie od zawsze chciałem napisać jakaś książkę czy opowiadanie porostu coś ciekawego i wciągającego.

Stworzyłem konto na blogger.com i zacząłem rozmyślać. Różne plany miałem w głowie, aż w końcu wpadłem na 2 pomysły :

III Wojna Światowo pisane prze zemnie i kolegę przebieg wojny itd. pisane z realizmem przeplatany z humorem nie łatwo jest tak pisać więc prędko nie wyjdzie

W tej chwili można zobaczyć drugi pomysł Alter Ego - R.R.W Kołodziejczyk są to dopiero początkowe teksty i systematycznie będę zwiększał ilość tekstu i właśnie teraz mam do was prośbę chciałbym się dowiedzieć jak wam się podoba i czy warto kontynuować czy mam to coś żeby pisać dalej czy kompletnie się nie nadaję. Pisząc komentarz proszę o szczerość :)

Pozdrawiam :D

EDIT :

1. jaką książkę zawsze chcieliście przeczytać chodzi o wątek książki, tematykę którą mógłbym spróbować stworzyć

2.co myślicie o tych 2 książkach ,,Pierwszy Śnieg" i ,,Amok"