Co sadzicie o zestawie

Witam, myślałem ostatnio o wymianie swojego rumaka, i w oko wpadł mi taki o to zestaw i chciałbym sie zapytac czyu jest warty uwagi. Moja wiedza nie wystarczyla mi do podjecia decyzji o kupnie

http://allegro.pl/komputer-do-gier-i5-6400-4x3-3-ghz-8gb-ram-gtx1060-i6510078789.html

Napisz ile masz do wydania i coś się złoży... składaków się nie kupuje z allegro itp bo to nie opłacalne ,... do takich składaków czasem dorzuca się 200zł wiecej i wychodzisz na tym zdecydowanie lepiej

Witam, myślałem ostatnio o wymianie swojego rumaka, i w oko wpadł mi taki o to zestaw i chciałbym sie zapytac czyu jest warty uwagi. Moja wiedza nie wystarczyla mi do podjecia decyzji o kupnie

http://allegro.pl/komputer-do-gier-i5-6400-4x3-3-ghz-8gb-ram-gtx1060-i6510078789.html

Bierz smialo. Taka konfiguracja chodzi od 2800 i wyzej. Mocniejszego kompa nie dostaniesz w tej cenie bo fizycznie sie nie da.

Napisz ile masz do wydania i coś się złoży... składaków się nie kupuje z allegro itp bo to nie opłacalne ,... do takich składaków czasem dorzuca się 200zł wiecej i wychodzisz na tym zdecydowanie lepiej 

Akurat tutaj zaoszczedzi :)

jak nie dokupisz ramu to prędzej pograsz za niedługo na fortepianie :)

jak nie dokupisz ramu to prędzej pograsz za niedługo na fortepianie 

Ty tak serio? Do niedawna standardem bylo 4gb ram, dzis mamy 8gb i szybko to sie nie zmieni. Do czego mu 16gb ram? Strata kaski.

Bierz smialo. Taka konfiguracja chodzi od 2800 i wyzej. Mocniejszego kompa nie dostaniesz w tej cenie bo fizycznie sie nie da.

Akurat tutaj zaoszczedzi 

... zartujesz sobie ?? gtx 1060(3GB) i Ty twierdzisz by brał smiało ?;o do tego nie podano jakiej fimry jest zasilacz jak i co to za mobo ... i tak jak napisałem lepiej złożyć na morele podobna konfiguracje i doplacic nieco wiecej niz brac cos takiego ... i piszesz do czego mu 16gb ramu ?? ze strata kasy ^^ boze ... jak bedzie chciał zagrac w gry np titanfall2 czy nowego coda badz tez forza horizon 3 to te 8 gb bedzie malo .. wiem bo sam do niedawna mialem 8 GB i na tych tytułach potrawiło co jakiś czas zacinac ... dokupilem kolejne 8gb i po problemie...

... zartujesz sobie ?? gtx 1060(3GB) i Ty twierdzisz by brał smiało ?;o do tego nie podano jakiej fimry jest zasilacz jak i co to za mobo ... i tak jak napisałem lepiej złożyć na morele podobna konfiguracje i doplacic nieco wiecej niz brac cos takiego ... i piszesz do czego mu 16gb ramu ?? ze strata kasy ^^ boze ... jak bedzie chciał zagrac w gry np titanfall2 czy nowego coda badz tez forza horizon 3 to te 8 gb bedzie malo .. wiem bo sam do niedawna mialem 8 GB i na tych tytułach potrawiło co jakiś czas zacinac ... dokupilem kolejne 8gb i po problemie... 

1060 3gb to zly wybor? Karta bije kazda praktycznie karte na rynku nie liczac 1080,1070. Podobna konf zlozy za ponad 3kzl. Nie kazdy ma gruby portfel i nie kazdy chce grac na ube ust bo mu to nie potrzebne.Skoro wytypowal owy zestaw w takiej cenie to troszku daje do zrozumienia, nie? Nie wiem co wy macie z glowami, ale ciagle to samo walkujecie:' dozbieraj wiecej, kup cos lepszego bo nie pograsz na uber ultra 4k"... Litości. Poki co wzynacznikami sa wieisek 3 i nowy Tomb Raider, wiec 8GB starczy w zupelnosci.

a juz są 2 gry z 16 gb ram jeśli chce full detale..4gb to przeżytek, niedługo to samo czeka 8gb..starczy może na 2 lata max

Wygląda dość ciekawie, jedyne co musiałbyś dokupić to dysk SSD ;) (by system nie mulił) i prawdopodobnie wymienić zasilacz, bo nie dość, że 450 to pewnie najtańsza (z czarnej listy). Jakbyś sam chciał taki zestaw złożyć to pewnie by Cię wyniosło nieco drożej.

Ja bym się bał brać zasilacz noname :), no ale markowe to troche wiecej pieniedzy. 8GB ramu wystarczy w zupełności, tylko co to za pamięć, no i osobiście wolę dzielną 2x4GB? Nic tez nie pisza o MOBO, ale skoro 2 sloty na pamięć pewno jakaś mega budżetowa. No i Karta graficzna.... 3GB Vramu to trochę mało w obecnych czsach. Znaczy gry odpalisz. Ale nie zdziw się jak się najarasz np. na odpalenie wiedzmina 3 na full czy nowego Battlefielda a to się okaże niegrywalne :). Ja bym odpuścił i dał złożyć kompa fachowcom. Ale to twoja kasa :).

Ja bym się bał brać zasilacz noname , no ale markowe to troche wiecej pieniedzy. 8GB ramu wystarczy w zupełności, tylko co to za pamięć, no i osobiście wolę dzielną 2x4GB? Nic tez nie pisza o MOBO, ale skoro 2 sloty na pamięć pewno jakaś mega budżetowa. No i Karta graficzna.... 3GB Vramu to trochę mało w obecnych czsach. Znaczy gry odpalisz. Ale nie zdziw się jak się najarasz np. na odpalenie wiedzmina 3 na full czy nowego Battlefielda a to się okaże niegrywalne :). Ja bym odpuścił i dał złożyć kompa fachowcom. Ale to twoja kasa :).

Napisales to tak jakby 1060 3gb byl najgorszym gniotem xD zmniejszy pierdolki i cienie i wystarczy te 3gb, juz nie przesadzajcie. I tak w 90% gier na rynku zagra na full ust. stale 60fps, wiec po co te wlk. halo o te 10% gier ktore maja potezne wymagania sprzetowe?

https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2016?page=0,11

+buda za 100

Trochę drożej niż to co podałeś ale masz pewność że zasilacz nie spali ci komp, dostajesz gwarancję na każdy podzespół i śpisz spokojnie.

Ale zrobisz jak uważasz, z mojej strony tylko dodam, żeby nie kupować gotowców z allegro. Ceny niższe to fakt, ale często dostajesz używane części, które są warte połowę tej ceny, lub sprzęt awaryjny po oddaniu na gwarancję.

Zestaw z Allegro totalnie nieopłacalny... nie wspominając już o częściach firm ???, w szczególności o marnym zasilaczu. Nie wiem, co to za idioci musieli kupić 100+ zestawów :D

Napisales to tak jakby 1060 3gb byl najgorszym gniotem xD zmniejszy pierdolki i cienie i wystarczy te 3gb, juz nie przesadzajcie. I tak w 90% gier na rynku zagra na full ust. stale 60fps, wiec po co te wlk. halo o te 10% gier ktore maja potezne wymagania sprzetowe?

Patrze teraz na testy i w sumie nie jest tak zle :), ale i tak nie ma nic na temat producenta różnych podzespołów :)

dzieki za liczne odpowiedzi,

Wiec trak, wstrzymam sie z kupnem. Jednak po wazych wypowidzach mozna kupic "kota w worku" nie wiedzac do jakich firm naleza niektorer podzespoły.

a co sadzicie o taktowaniu procesora? 2.7 to nie za mało?

Złoze podobny ale dysk twardy zostawie ze starego kompa i zainwestuje w ten dysk ssd. Zostane przy jednej kosci ramu 8gb(moze pozniej dokupie wiecej).

Ale jaki zasilacz? patrzac na podzespoły 400w wystarczy swobodnie ale nie mam pojecia jakiej firmy

dzieki za liczne odpowiedzi, 

Wiec trak, wstrzymam sie z kupnem. Jednak po wazych wypowidzach mozna kupic "kota w worku" nie wiedzac do jakich firm naleza niektorer podzespoły.

a co sadzicie o taktowaniu procesora?  2.7 to nie za mało?

Złoze podobny ale dysk twardy zostawie ze starego kompa i zainwestuje w ten dysk ssd. Zostane przy jednej kosci ramu 8gb(moze pozniej dokupie wiecej).

Ale jaki zasilacz?  patrzac na podzespoły 400w wystarczy swobodnie ale nie mam pojecia jakiej firmy

i dobra decyzja by sie wstrzymac... bo tak jak pisalem i sam juz zauwazyles cholera wie co to za mobo i zasilacz i jak ktos juz wspomnial 2 sloty na ram czyli jeden z najtanszych ... zasilacz pewnie no name i dlatego taka cena zestawu... procesor spokojnie wystarczy i jesli sie znasz na OC to mozesz go podkrecic bez problemu ... karta gtx 10603(gb) nie jest zla ale 3GB vramu na karcie to malo jak na dzisiejsze czasy no chyba ze planujesz grac na ustawieniach tekstur medium to wystarczy ale ja bym sie w takie cos nie pchal i minimum bral karte z 4GB czyli np rx 470 badz poszukac gtx 1060(6GB) ja taka znalazlem nowke od palita jetstream za 1199zł... jesli chodzi o zasilacz na twoim miejscu brał bym cos z 500w lepiej miec nieco wiecej niz tak na styk... np taki "be quiet' 500w znajdziesz za 200zł a to dobry zasilacz i cichy ;] czy tez np "silentiumPC" albo "thermaltake" poszukaj na google liste dobrych zasilacz i bedziesz wiedzial co mniej wiecej wybrac:) i jak wczesniej wspomniałem czasem lepiej sie wstrzymac i dozbierac max 500zł i kupic naprawde cos co przyda sie na dluzszy okres czasu niz zaoszczedzic to i po pół roku bedziesz niezadowolony ponieważ bedziesz mial małą wydajność w wiekszości tytułach... sam kiedyś miałem cos do kupienia za mniejsza kwote i na tym sie przejechałem ... teraz jak wymieniałem karte kraf to wolałem przeczekac jeszcze miesiąc i dozbierac wiecej i kupic naprawde cos co mi starczy na wiecej niz kupic taniej i po czasie sie krzywic ze glupio zrobilem ;/ ... no chyba ze planujesz grac w starsze gry badz np w takiego lola to potwora ci nie trzeba ale jak planujesz grac w nowsze tytuly i te ktore beda to lepiej dozbierac...

troszku popatrzałem i wybrałem

https://www.morele.net/inventory/info/IPPI1o/

dysk wezme ze starego kompa i poznije dokupie ssd

na twoim miejscu dozbierałbym 150zł i wybrał coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/Lgcm50/

na pewno będziesz miał to lepsze niż to co masz w swoim koszyku a cena nie jest aż tak bardzo "wysoka" w porównaniu do jakości jaką otrzymujesz.

zasilacz rozumiem, na płytach głownych w ogole nie nie znam. Ram bym jednak wolał 8gb na jednej kosci a procesor, ktory dales nie jest gorszy?

troszku popatrzałem i wybrałem

https://www.morele.net/inventory/info/IPPI1o/

dysk wezme ze starego kompa i poznije dokupie ssd

Sama i5 4460 skoczyła na morele o ~100 zł w przeciągu dwóch miesięcy, może to związane z kursem dolara, może przez to, że szukają f... przed świętami. Jak dobrze poszukasz, to jeszcze można go dostać za 760-800zł.

Dlatego nie warto kupować wszystkiego w jednym sklepie :) Co z tego, że Karte graficzną mają najtaniej, jak różnice właśnie odbiją sobie na procku :) Ja składając pudło zaoszczędziłem ponad 200zł, latałem po ceneo/allegro itp. i kupowałem w różnych sklepach. Różnice bywały po 50-100zł na produkcie.

------

Inna sprawa, że @Imrahiell bardzo dobrze Ci poradził byś zainwestował w nowszą płytę z socket 1151 i z DDR4! Ta płyta którą podałeś już teraz jest bardzo przeciętna :) OD płyty powinno się zaczynać wybór jeśli myślisz o przyszłości i będziesz chciał ewentualnie kiedyś zrobić Upgrade. I dobrze, że spytałeś, bo prawdopodobnie ten zasilacz który wybrałeś, by sobie nie poradził z tym zestawem, a nawet jak to pewnie by padł migiem :)

I Procesor Intel Core i5 6400 nie jest gorszy;

http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i5-4460-vs-intel-core-i5-6400