Co się dzieje z Lineage 3?

Parę lat temu było głośno nt. kradzieży plików L3 z firmy Nc Soft przez jej pracowników. Gra miała się ukazać do max 2012, później wszystko ucichło i NC SOFT zajczął wypuszcać nowe gry, update do L2 itd.. Czy oficjalnie porzucono prace nad grą Lineage 3 czy zamierzają wydać tą grę w późniejszym terminie? W necie są same spekulacje na ten temat.

Nadal nie ma żadnych info o zawieszeniu/pracach nad projektem. Wiadomo tylko jedno: L3 zobaczymy pewno dłuugo po premierze LE. (mimo redukcji personelu rok temu nie wstrzymano prac przy głównych produktach)

W tym roku 'możliwe' że wyjdzie LE:
http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Wreszcie-jaki-news-o-Lineage-Eternal-Gr%C4%99-zobaczymy-po-premierze-innego-MMO-od-NCSoft-u-WildStara

Tak więc patrząc na obecne tempo NCSoftu L3 wyjdzie pewno w ~2017 (przy dobrych wiatrach. Bo nigdzie nie ma info jaki % gry został zrobiony/zaprojektowany)

Lineage 3 nigdy nie powstanie z jednego powodu. Marka została wyczerpana. Obecnie bardziej z punktu widzenia finansowego opłaca się iść w nowe tytuły. Dlatego też mamy eksperyment w roli Wildstara.
Lineage Eternal obecnie stoi pod znakiem zapytania ze względu na powtarzalność produktu względem innych H'n'S. Jednak jest nadzieja, że gra się ukarze tylko nie liczmy na szybką premierę w EU.

jedyne info jakie zostało podane do wiadomosci to to, że niby Lineage Eternal ma wyjść po Wild Starze, można więc jedynie się modlić, żeby ktoś nad tym już pracuje to może w 2015 zobaczymy tą grę. Dlaczego? Hmm sądze, że będą chcieli w ciągu kilku miesięcy nałapać tyle osób ile da rade na abonament dla Wilda, a potem ewentualnie wyjdzie L3 , bo wiedzą, że jest hype i populacja może spaść w Wild Star, kolejne info jest takie, że niby open beta wildstara ma być w czerwcu 2014

A czy to nie było czasem to, że pliki od Lineage 3 zostały wykradzione i rzekomo właśnie w TERA Online wykorzystane i to właśnie miało być coś w stylu L3?

Też słyszałem, że teoretycznie TERA Online to miał być Lineage 3 (a dokładniej wykorzystane w nim pliki). Eternal będzie więc kontynułacją projektu...

tera bazowana jest na plikach l3, dlatego tez nie zobaczymy w przeciagu najblizszych 5 lat l3, inwestorzy i tak stoja na nieznanej ziemi z wildstarem&eternalem. Poza tym, wypuszczenie L3 ma sens tylko wtedy, kiedy będą wypuszczać/lub wypuszczą nowego MMO od Blizzarda.

Jak wyzej pisza ... Lineage3 szybko nie powstanie, a jesli powstanie to nie osiagnie nic.

Gier MMORPG jest aktualnie za duzo, zdecydowanie za duzo. Co chwile wychodzi jakies nowe.

I czym NCSoft chce zaskoczyc graczy w Lineage3 jesli projekt L2 teoretycznie upadl?

Cisna i wypuszczaja beznadziejne dodatki do L2, ktore psuja calkowicie mechanike gry.

Gdzie te epickie RB lub Siege... Tego juz nie ma, a graczy na officialach jest bardzo malo.

Bede sie cieszyc jezeli WildStar bedzie niewypalem.

Mam sentyment do L2, grałem od kroniki 2 do GoD.W między czasie przetocztł się jeszcze AION, nigdy nie byłem fanem WoW. Niezły bajzel się zrobił, no to wszystko jasne.

Tera-to mial byc lineage3 wiekszosc plikow byla tworzona wlasnie pod lineage 3 - otwarte pvp kary i drop itemow , NcSoft wygral sprawe ale i tak TERA wyszla :) Lineage 3 jest tworzony od samego poczatku wiec +- info moze beda pod koniec tego/nastepnego roku:)

Lineage 3 na pewno nie powstanie w najbliższym czasie (lub w ogóle). Bardziej interesuje mnie Lineage Eternal

W końcu to kontynuacja projektu i warto na nią poczekać, tylko ciekawe kiedy będzie premiera.

Wyczytałem w necie, że Closed Beta Lineage Eternal ma odbyć się w zimę tego roku...http://lineage-eternal.pl/2014/05/16/eternala-zobaczymy-juz-zima/

Szybko ruszyli z kopyta ;)

dlatego ze robili wildstara. dobrze ze wkoncu wyjdzie eternal bo akurat nic powyzej H5 mi nie podchodzilo. Interlude <3

jak ogromny fan lineage 2 oraz doświadczony gracz powiem wam szczerze że Lineage 3 najprawdopodobniej w ogóle nie wyjdzie. Dodatkowo chciałbym poinformować że większość twórców Lineage 2 pracowało nad ArchAge który mogę powiedzieć że jest bardzo podobny w systemie pvp oraz end-game do L2. Osobiście z niecierpliwością czekam na AA gdyż moim zdaniem tak powinien wyglądać L3 no może rasy/klasy są inne ale klimatycznie i gameplay jest niczego sobie. Takie jest moje zdanie

@Fujivarr Nie powiedział bym że ArcheAge jest jedyną grą zbliżoną do Lineage II, chociażby dla tego że bardziej zbliżony będzie moim zdaniem projekt Bless Online i to on klimatycznie będzie bardziej zbliżony pod Lineage 2 niżeli AA.

Jedyne co AA może mieć wspólnego z L2 to ogromny otwarty Śiwat jak i PvP nic więcej..., a odradzam grać w AA tym ludziom którzy niecierpią Azjatyckich klimatów bo tam będzie ich w 100% a w Bless Online będzie w 95% Europejskiego klimatu ;] i jest on robiony na silniku graficznym Unreal Engine 3 i robią go ludzie z L2, B&S, TERA Online i AA :)

i tak zadna gra nie przebije L2 Interlude :D

tak a co powiesz o systemie World Boss które w AA oraz w Lineage 2 są na pierwszy miejscu i jest to priorytet w jednej jak i drugiej grze. Po drugie mówmy o grach realnych które wyjdą jeszcze w tym roku a nie jak Bless w 2456 następnej ery bo ja szybciej osiwieje niż to wyjdzie w Europie. Powiesz na pewno to są plotki i szybko wyjdzie nie sądzę a dobrym dowodem jest B&S który nadal nie wyszedł a jest bardzo dobrą grą.

Tzn nie same World Bossy byly wazne w L2.

Tam bylo wszystko wazne i to zniszczyli. Od farmy/craftu ktory mial 60% szansy, Epikow ktore byly swietne i epickiego pvp jakie bylo na Epickich bossach i siegach o zamki.

Wszystko zostalo zniszczone i nigdy juz to nie wroci. L2 poszlo w zlym kierunku. Zepsutej zabawki nie da sie naprawic.

L3? Nie bedzie to nigdy to samo.

Tzn nie same World Bossy byly wazne w L2.Tam bylo wszystko wazne i to zniszczyli. Od farmy/craftu ktory mial 60% szansy, Epikow ktore byly swietne i epickiego pvp jakie bylo na Epickich bossach i siegach o zamki.Wszystko zostalo zniszczone i nigdy juz to nie wroci. L2 poszlo w zlym kierunku. Zepsutej zabawki nie da sie naprawic.L3? Nie bedzie to nigdy to samo.

Cały myk w tym, że L3 prawdopodobnie nigdy nie będzie, a prace nad Lineage Eternal już trwają (i jest to nawiązanie do pierwszej części sagi, a nie do L2) ;)