Co takiego jest w IS

Witam,

w związku z dzisiejszym newsem o tym że ROM przeszedł, a raczej udostępnił rozgrywkę przez przeglądarkę postanowiłem przetestować go [w przeglądarce ofc] bo po co ściągać całego clienta aby pograć kilka chwil. A więc zalogowałem się, stworzyłem postać, "wszedłem" do świata. Ku mojemu zdziwieniu ujrzałem całkiem przystępne uniwersum i system rozgrywki. Już na początku pierwsze skojarzenie to klon PW. Tak PW, nie żaden WOW jak deklaruje to 70% osób wypowiadających się. Pobiegałem sobie jeszcze chwilę i faktycznie jest to PW tylko że trochę bardziej dynamiczny [można poruszać się w czasie używania skillów].

Zatem kieruję pytanie do osób które GRAŁY/GRAJĄ w ten tytuł,

co takiego jest w item shopie co przekreśla równą i zbalansowaną rozgrywkę pomiędzy free a pay ?

Witam,w związku z dzisiejszym newsem o tym że ROM przeszedł, a raczej udostępnił rozgrywkę przez przeglądarkę postanowiłem przetestować go [w przeglądarce ofc] bo po co ściągać całego clienta aby pograć kilka chwil. A więc zalogowałem się, stworzyłem postać, "wszedłem" do świata. Ku mojemu zdziwieniu ujrzałem całkiem przystępne uniwersum i system rozgrywki. Już na początku pierwsze skojarzenie to klon PW. Tak PW, nie żaden WOW jak deklaruje to 70% osób wypowiadających się. Pobiegałem sobie jeszcze chwilę i faktycznie jest to PW tylko że trochę bardziej dynamiczny [można poruszać się w czasie używania skillów].Zatem kieruję pytanie do osób które GRAŁY/GRAJĄ w ten tytuł, co takiego jest w item shopie co przekreśla równą i zbalansowaną rozgrywkę pomiędzy free a pay ?

aby wystatować swoje eq musisz zakupić z item shop czyste kamienie w które się wkłada staty z itemów z instancji, do tego dochodzi mount którego można kupić tylko w IS, jest jeszcze odpisanie aby zakupić dobry item a nawet itemy ze statami które chcesz wyjąć musisz kupić zaawansowane odpisanie, są też kamienie do plusowania które też się kupuje tylko za diamenty albo za rubiny które dostajesz jak coś zakupisz za diamenty, a więc jeśli chcesz ulepszyć sprzęt aby chodzić na lepsze instancje koniecznie musisz wydać real kaske, bo bez tego nie ustoisz na dalszych instancjach, są jeszcze runy które dodają też staty i są bardzo potrzebne ale to wszystko w late game, ja grałem prawie rok w ROM i bez ściemy na tą grę wydałem w IS może z 300 zł i najlepsza insta jaką farmiłem było WA , DA, zawsze możesz być nolifem i farmić paspera a potem kaline po 4- 6 godzin dziennie i zarobić sporo kaski, w sumie to w ROM można grać bez wydawania kasiory ale potem staje się wymagana

czyli wszystko co jest ci potrzebne do ulepszania eq jest dostępne w IS, a bez dobrego eq pograsz może miesiąc ale potem będzie do bani

Czyli w skrócie to samo co w FW. ^^

nie wiem co to FW, ale pewnie tak ;], jeśli chodzi o rom to jest super gra, ale w item shopie jest wszystko do statowania eq, oprócz samych statów które są z instancji ;], zawsze można czekać do weekendu na zakup diamentów gdzie jest np 100% albo 150% diamentów za tą samą cenę, do tego dochodzą promocje na stuff z IS np pakiety oczyszczonych za pół ceny i tak sobie zbierać powoli itemy z IS żeby potem ulepszać swoje eq

moim zdaniem połowa ludzi którzy psioczą na rom że gra jest zryta bo ma IS to buraki którzy pewnie nawet nie mieli z 30k hp na czysto i nie framili DA, WA, jak już wydasz na początku troszke kaski i masz już jako takie eq i oczywiście dobrą gildię to mało złotówek potem się wydaje, dlatego że masz git itemy z farmy, a właśnie jak będziesz kombinował z rozsądnym wydawaniem diamentów i czekał na promocje to 20 zł miesięcznie powinno wystarczyć

Witam,

w związku z dzisiejszym newsem o tym że ROM przeszedł, a raczej udostępnił rozgrywkę przez przeglądarkę postanowiłem przetestować go [w przeglądarce ofc] bo po co ściągać całego clienta aby pograć kilka chwil. A więc zalogowałem się, stworzyłem postać, "wszedłem" do świata. Ku mojemu zdziwieniu ujrzałem całkiem przystępne uniwersum i system rozgrywki. Już na początku pierwsze skojarzenie to klon PW. Tak PW, nie żaden WOW jak deklaruje to 70% osób wypowiadających się. Pobiegałem sobie jeszcze chwilę i faktycznie jest to PW tylko że trochę bardziej dynamiczny [można poruszać się w czasie używania skillów].

Zatem kieruję pytanie do osób które GRAŁY/GRAJĄ w ten tytuł,

co takiego jest w item shopie co przekreśla równą i zbalansowaną rozgrywkę pomiędzy free a pay ?