Jakie książki Sapkowskiego polecicie? Do teraz przeczytałem tylko Wiedźmina.@EDITChyba zły temat. Jeśli tak, to prosiłbym o przeniesienie
Sapka polecam bardzo Trylogię husycką. Według mnie jest świetnie napisana i równie wciągająca co Wiedźmiń. Oczywiście są to inne klimaty, bardziej walka z herezją, inkwizycja, konspiracje, oczywiście Czesi, itp., a w samym środku tej "wojny" główny bohater z wyjątkowym podejściem do życia i wplątywania się w kłopoty, Reynevan (Reinmar z Bielawy). I tom Narrenturm, II tom Boży bojownicy i III tom Lux perpetua.
Dla samej ciekawości możesz też kiedyś zajrzeć do kompedium wiedzy o fantasy Asa. Sam mam i od czasu do czasu zaglądam do 'rękopisu' gdy tylko mam okazję i chęci, albo czegoś potrzebuję. Naprawdę Sapkowski postarał się w tej książce. Są tam klasyki fantasy, tak tytuły jak i autorzy- komentarze i ogólne informacje, np. o uniwersum Conana. Dodatkowo dlaczego co i kiedy powstało, co było pierwsze i jak to potem się rozwijało, jeżeli chodzi o ten gatunek literatury. To także spis postaci fantasy i ich charakterystyka (tak bohaterów jak i bestiariusz). I kilka innych bajerów do których można zasięgnąć kiedy tylko chcemy: