Co to za tytuł?

Deus Ex: Human Revolution

Oczywiście :)

Zostajesz wyproszony z karczmy, jak tylko wychodzisz atakują cię bandyci. Walczysz do aż do śmierci.

Stara gra, tytuł posiada dwie części.

Legacy of Kain: Blood Omen?

Oczywiście że tak. Nawet nie ma szans przeżyć... biedny ten Kain był. :)

EDIT: gwoli ścisłości, jeśli to ten tytuł to seria ma 5 części, w czego tylko w 3 wcielamy się w rolę Kaina (Blood Omen: Legacy of Kain, Blood Omen 2 i Legacy of Kain: Defiance; w pozostałych dwóch [LoK: Soul Reaver 1&2] Kain jest głównym "złym").

Dobra, to zadam bez potwierdzenia :P Gra cRPG

Podczas jednej z misji, nasz towarzysz pilotujący helikopter zwraca uwagę na podejrzanego mechanika. Okazuje się od zdrajcą, i po krótkiej wymianie zdań postanawia nas wyeliminować. Niestety, wyeliminowany zostaje on, a po zbadaniu helikoptera okazuje się, że została podłożona na nim bomba, którą oczywiście rozbraja nasz towarzysz.

Hmm..będe strzelać ..kojarzy mi sie to z DeusEx pierwszą częścią .Tam nas "woził" śmigłowcem gościu ,który był naszym sprzymierzeńcem ,pamiętam ,że rozbrajał bombe właśnie.Dobrze kojarze ;P?

EDIT: gwoli ścisłości, jeśli to ten tytuł to seria ma 5 części, w czego tylko w 3 wcielamy się w rolę Kaina (Blood Omen: Legacy of Kain, Blood Omen 2 i Legacy of Kain: Defiance; w pozostałych dwóch [LoK: Soul Reaver 1&2] Kain jest głównym "złym").

Tak to prawda, chodziło mi o sam Blood Omen ma dwie części a cała seria legacy więcej. Ale jak sam teraz czytam co pisałem to rzeczywiście niezrozumiałe. xd

Tak, to oczywiście pierwsza część Deus Ex'a :)

Temat usnął, to go budzę:

Chodzi o dośc starą, bardzo miodną gierkę. Na początku nasza postać wstaje z grobu i mówi klimatycznie: I'am alive... Again

:D

Jedyne co mi się kojarzy to Stubbs the Zombie :D

(Napisałem taki sam post na innym forum, więc by potem nie było spiny ze kopiuję na chama)

Siemka, przeglądając pewno forum znalazłem całkiem fajną zabawę forumową, i postanowiłem ją nieco przerobić. Otóż jedna osoba opisuje grę/film/teledysk a kolejna osoba musi odgadnąć o jaki produkt chodzi. Można opisać wszystko ogółem (np. fabułę filmu), ale można także rozpisać się na temat danej sceny, lub wyglądu bohatera, oczywiście wszystko w granicach rozsądku

Osoba opisująca musi napisać, o jaki rodzaj produktu chodzi (tzn. czy opisuje grę czy reklamę), i to właściwie wszystko. Może dodać od siebie jakieś ułatwienia. Jeżeli przez 2 tygodnie nikt nie odgadnie, to inna osoba ma prawo zadać inna zagadkę (by temat nie umarł). Jeżeli ktoś odpowie, i będzie stu procentowo pewny że odpowiedział dobrzę, może zadawać. Można także odpowiedzieć poprawnie, i oddać swoją kolejkę. Więc zaczynam, postaram się by pierwsza zagadka była prosta:

Chodzi mi o bardzo popularną grę cRPG w której głównym celem jest uratowanie wszystkiego i wszystkich przed armią super zaawansowanych maszyn które raz na 50 tysięcy lat niszczą całe życie organiczne we wszechświecie. Są 3 cześci tej produkcji, i właściwie każda polega na tym samym zadaniu.