Co to za tytuł?

(Napisałem taki sam post na innym forum, więc by potem nie było spiny ze kopiuję na chama)

Siemka, przeglądając pewno forum znalazłem całkiem fajną zabawę forumową, i postanowiłem ją nieco przerobić. Otóż jedna osoba opisuje grę/film/teledysk a kolejna osoba musi odgadnąć o jaki produkt chodzi. Można opisać wszystko ogółem (np. fabułę filmu), ale można także rozpisać się na temat danej sceny, lub wyglądu bohatera, oczywiście wszystko w granicach rozsądku

Osoba opisująca musi napisać, o jaki rodzaj produktu chodzi (tzn. czy opisuje grę czy reklamę), i to właściwie wszystko. Może dodać od siebie jakieś ułatwienia. Jeżeli przez 2 tygodnie nikt nie odgadnie, to inna osoba ma prawo zadać inna zagadkę (by temat nie umarł). Jeżeli ktoś odpowie, i będzie stu procentowo pewny że odpowiedział dobrzę, może zadawać. Można także odpowiedzieć poprawnie, i oddać swoją kolejkę. Więc zaczynam, postaram się by pierwsza zagadka była prosta:

Chodzi mi o bardzo popularną grę cRPG w której głównym celem jest uratowanie wszystkiego i wszystkich przed armią super zaawansowanych maszyn które raz na 50 tysięcy lat niszczą całe życie organiczne we wszechświecie. Są 3 cześci tej produkcji, i właściwie każda polega na tym samym zadaniu.

ME?

Mówiłem, że łatwe :P

Jest to także gra cRPG w której główny bohater ląduje w koloni karnej na początku swej przygody.Gra ma 4 części przy czym w 4 ,bohater pierwszych 3 jest królem,a jego miejsce zajmuje pasterz.

Oczywiscie Gothic.

Zostanę przy cRPG - Zaczynalismy w malym miasteczku otoczonym murem z zamkiem po srodku. Nasz przybrany ojciec dal nam nieco gotowki i rozkazal udac sie do karczmy kupic sobie jakas bron/zbroje. Po chwili okazalo sie ze musimy uciekac, a nasz przybrany ojciec bohatersko pada w walce z kolesiem w czarnej płytówce.

sorki za offtop ale ktoś mógłby odpowiedzieć bo mnie ciekawość zżera

@down nie, my zaczynaliśmy w zamku tego "złego" i nie mieliśmy ojca stawiałbym na jakiegoś Fable

two worlds 2?

Ej no panowie, nie znac tego klasyka to wstyd dla prawdziwego gracza :D

A to było na początku gry? I mógłbyś podać pierwszą listerę?

Baldur's Gate

Teraz ja, zmieniamy gatunek. Jestes chlopakiem, ktory uciekl z rodzinnego domu, aby wakacje spedzic na obozie dla uzdolnionych telepatycznie dzieci. Szybko okazuje sie, ze ten rok w obozie nie bedzie nalezal do standardowych, poniewaz ktos okrada obozowiczow z ich mozgow, pozostawiajac ich jako chodzace zombi, spedzajace cale dnie przed TV.

serial, książka, gra, film?

Oczywiście Psyhonauts.

Teraz ja, zaczynamy grać jako bezdomne dziecko, dowiadujemy się o magicznym przedmiocie, który spełnia życzenia, jedynym problemem jest to, że nie mamy na ten przedmiot pieniędzy, więc musimy uzbierać te pieniądze, rodzeństwo głównego bohatera marzy o mieszkaniu w zamku.

Mam nadzieję że wystarczy :)

Zdaje mi się, że to Fable.

A dokładnie chyba druga część.

Tak, jest to druga część Fable, wasza kolej na zagadkę.

PS. Sorry, że dopiero teraz odpowiedziałem, ale kompletnie zapomniałem o tym temacie ;P

Dobra, więc teraz ja. Chodzi o dość nową grę wydaną po 2010 roku.

Podczas jednej misji musimy włamać się do komisariatu. Możemy przegadac ciecia, który jest naszym starym "kumplem" zdegradowanym z roli komandosa przez błędną decyzje w przeszłości, albo po prostu się przekraść. Koleś obwinia nas za swoje niepowodzenie. Mogliśmy go chyba zaszantażować, że wygadamy jego szefowi że ćpa leki, albo załatwić sprawę po dobroci. Zależnie od wybranej decyzji, pojawia się on potem mając wobec nas niezbyt pokojowe zamiary.

Splinter Cell: Conviction?

Nie. Podpowiem, że to gra cRPG

Fallout:NV?

Też źle, strzelać dalej :P