(Napisałem taki sam post na innym forum, więc by potem nie było spiny ze kopiuję na chama)
Siemka, przeglądając pewno forum znalazłem całkiem fajną zabawę forumową, i postanowiłem ją nieco przerobić. Otóż jedna osoba opisuje grę/film/teledysk a kolejna osoba musi odgadnąć o jaki produkt chodzi. Można opisać wszystko ogółem (np. fabułę filmu), ale można także rozpisać się na temat danej sceny, lub wyglądu bohatera, oczywiście wszystko w granicach rozsądku
Osoba opisująca musi napisać, o jaki rodzaj produktu chodzi (tzn. czy opisuje grę czy reklamę), i to właściwie wszystko. Może dodać od siebie jakieś ułatwienia. Jeżeli przez 2 tygodnie nikt nie odgadnie, to inna osoba ma prawo zadać inna zagadkę (by temat nie umarł). Jeżeli ktoś odpowie, i będzie stu procentowo pewny że odpowiedział dobrzę, może zadawać. Można także odpowiedzieć poprawnie, i oddać swoją kolejkę. Więc zaczynam, postaram się by pierwsza zagadka była prosta:
Chodzi mi o bardzo popularną grę cRPG w której głównym celem jest uratowanie wszystkiego i wszystkich przed armią super zaawansowanych maszyn które raz na 50 tysięcy lat niszczą całe życie organiczne we wszechświecie. Są 3 cześci tej produkcji, i właściwie każda polega na tym samym zadaniu.