Zastanawiam się nad powrotem do Warframe i szukam jakiejś informacji co zmieniło się przez ostatnie 2-3 lata. Jak ostatnio grałem to endgame polegał na farmieniu nowej broni czy warfarme, wbijaniu ich lvl i właściwie tyle, czy zmieniło się coś w tej kwestii, można robić coś więcej?
Co w Warframe piszczy?
Tak, dalej wygląda to tak samo - levelowanie broni na wyższe mastery. Teraz co prawda jest więcej ciekawych rzeczy do grindowania - jak te modularne bronie, czy modularne mody (każdy element i statystyka moda jest losowana bazując na tym na jaką jest broń - słaba broń = lepsze staty), więcej frakcji czy ten nowy system “dużych statków”. No i rzecz jasna “Fashion Frame”, który od zawsze króluje w endgame
Oczywiście więcej framów, modów broni i fabuły . Były 2 edycje pseudopassa, wywalili regularne alarmy (eventowe wciąż są). Dodali inwazje- takie spory co wybierasz jedną ze stron i coś dostajesz (po wypełnieniu paska znika). Dodali raijacka - statek kosmiczny i trochę map do niego. Dodali fortune ( kolejny hub i open world).
Ciężko coś więcej powiedzieć, bo nie wiem na którym etapie przestałeś. Są huby i simaris; jest handlarz baroo z co 2 tyg szrotem. Przerobili wierze pustki, primy zbierasz z reliktów, same wierze zostały. Jak przelecisz wszystkie mapy to robisz arbitraż (80-100 lvl mapa). Jest sortie, rotacyjny dzienny minievent, gdzie dropisz riveny - specjalne mody z kilkoma bustami (może się też trafić debuff). Masz 3 rzeczy do dowolnego składania - broń białą, pistolet i moa. Masz arkany, takie dodatki co we wszystko wrzucasz i dają buffy. Dodali licze , trzeba je strigerować i najlepiej sobie poczytaj co tam trzeba - taki twój warunkowy wróg. No i graficznie lepiej .
Wszystko co tak na bieżąco pamiętam. Jest tego sporo i nie wiem czy nie zatrzymałeś się na momencie gdy gra była znacznie trudniejsza; kiedyś tam scasualizowali grę.
Parafrazując kolegów up - dodali więcej sposobów na grind i ulepszanie framów/broni