Co wiemy o HOTS?

Temat skierowany dla wszystkich ZAINTERESOWANYCH Heroes of the Storm, zainteresowanych to znaczy, którzy coś wiedzą na temat gry i chcą się nią podzielić.

Dlatego sformułowałem kilka zasad, żeby temat nie stał się bezmyślnym smietniskiem:

• Staramy się o konstruktywną dyskusję, a co za tym idzie nie chciałbym widzieć tu wypocin pokroju: „eeeee...hots ssie, lol jest najleprzy!!!11”. To ostatnie, nie oznacza nic, a autor tylko się ośmiesza dodatkowo śmieci w temacie. HOTS różni się od innych MOBA i niech tak zostanie, nie każdemu musi się podobać.
  • Mile widziane w dyskusji jest podpieranie się jakimiś źródłami, wiadomo nie zawsze jest to możliwe. Chodzi, tylko o to, żeby dyskusja nie była poparta samymi „słyszałem że...; gdzieś widziałem...; kumpel mi mówił...”.
  • Bezwzględny zakaz żebrów o klucz w tym temacie.
  • Proszę nie zadawać po raz nie wiadomo który pytań kiedy wyjdzie gra. Wszelkie inicjatywy Blizzarda są opatrzone terminem soonTM i tego się trzymajmy. Wyjątkiem jest, jeśli ktoś ma jąkąś potwierdzoną informację na ten temat i podzieli się nią ze wszystkimi.

Żeby popchnąć dyskusję podaję link to najnowszego filmu przygotowanego przez Khaldora. Wydarzenia dzieją się na mapie Blackheart Bay. Można wynieść sporo ciekawych spostrzeżeń na temat tego jak Blizzard chce, aby rozgrywka w jego MOBA wyglądała.

Wnioski z obejrzenia filmu:

• W grze nie będzie wardów. Co według mnie sprawi, że wypady solo, gdy nie mamy możliwości kamuflażu, staną się za bardzo ryzykowne.
  • Tak jak deweloperzy mówili, tak film mnie utwierdza w przekoaniu, że rozgrywka będzie nastawiona na spełnianiu różnych zadań. Na przykład przejęcie Ghostshipa, który totalnie masakruje bazę oponenta.
  • Gra jest niezwykle dynamiczna, do walk dochodzi już od pierwszych minut rozgrywki, bunkrowanie się i farmienie creepów jest zdecydowanie nieopłacalne.
  • Ciekawą sprawą jest wybór jednej z dwóch specjalnych umiejętnośći bohatera, dodaje elastyczności każdemu z nich.

Mogę zadać parę pytań?

-HOTS jest właściwie rts'em czy mobą?

-Jak będzie wyglądać gra?Różne misje na różnych mapach,czy monotonna gra na jednej mapie?

-f2p/b2p/p2p?

-O co chodzi z tymi koniami?Jest to coś w stylu dodatkowej umiejętności?

Są sensowne, najwyżej się zrobi później FAQ.

• Jest to MOBA.
  • Map ma być wiele i będą się różnić mechaniką działania.
  • F2P
  • Wierzchowca (bo będą różne rodzaje) ma każdy bohater (no może nie Hammer, który jest czołgiem) i może używać go kiedy chce, wyjątek stanowi czas trwania walki.

Czy gra wyjdzie jeszcze w tym roku ?

Czy gra wyjdzie jeszcze w tym roku ?
Proszę nie zadawać po raz nie wiadomo który pytań kiedy wyjdzie gra. Wszelkie inicjatywy Blizzarda są opatrzone terminem soonTM i tego się trzymajmy. Wyjątkiem jest, jeśli ktoś ma jąkąś potwierdzoną informację na ten temat i podzieli się nią ze wszystkimi.

Uwaga plota została puszczona w świat, według niej F2P może być przybliżone do tego znanego nam z LoLa. http://heroesofthestorm.blizzpro.com/2014/02/20/rumor-heroes-pay-model-league-legends/

Szczerze ubolewam nad tym pomysłem, zdecydowanie korzystniejszy jest system prezentowany w DOTA 2.

nie ma co spekulować, wyjdzie to zobaczymy; a że to Blizzard to pewnie doczekamy się dobrej gry. jak ktoś zastanawia się czy warto czekać niech przejrzy obecne informacje nt. gry:

interface/herosi/skille:

http://www.mmo-champion.com/content/3767-Heroes-of-the-Storm-Alpha-Client

oficjalny kanał na youtube (wywiad z twórcami, gameplaye)

http://www.youtube.com/user/BlizzHeroes/videos

oficjalny twitch

http://www.twitch.tv/blizzheroes/profile
zapisy do bety:
http://www.heroesofthestorm.com/en-gb
@Temutsi
plik zajmuje kilkaset kb i sprawdza tylko specyfikacje twojego komputera robisz to raz na całe konto battlenet i możesz zapisywać się do wszystkich ptr/beta testów, więc nie wiem w czym problem, jak boisz się że masz za słabego kompa i cię nie zaproszą albo o swoją prywatność poproś jakiegoś znajomego żeby zrobił to u siebie na twoim koncie battlenet

Tia,żeby się zapisać do bety muszę pobrać pliczek,który sprawdzi moje drewno.Czekam więc na obt.Co do tego "f2p przybliżonego do tego z lola" to znaczy,że będzie cały ten badziewny system?Postać/skórka/ikonka/ward/cokolwiek za kasę?

Wardów nie będzie ogólnie w samej grze. Nie jest to oficjalne info. Plota powstała, bo podobo Demon Huntera ZA DARMO można było dostać jak się zamówiło pre-order RoSa. Póki co wybraniają się tym, że tłumaczenie z Koreańskiego na angielski jest koślawe i ogólnie inny sytem płatności może byc zastosowany w różnych regionach.

Stąd zaczęły się spekulacje, że jeśli można dostać postać za darmo, to znaczy, że reszta będzie płatna. Poszli za ciosem i wnioski nasunęły im się takie, że system może będzie przypominał ten w LoLu.

Powtarzam jednak, że to są niepotwierdzone informacje.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTNHUUhyVoc

Podsumowanie Athene. Jakie są wasze odczucia po obejrzeniu streamów?

Temat skierowany dla wszystkich ZAINTERESOWANYCH Heroes of the Storm, zainteresowanych to znaczy, którzy coś wiedzą na temat gry i chcą się nią podzielić.

Dlatego sformułowałem kilka zasad, żeby temat nie stał się bezmyślnym smietniskiem:

• Staramy się o konstruktywną dyskusję, a co za tym idzie nie chciałbym widzieć tu wypocin pokroju: „eeeee...hots ssie, lol jest najleprzy!!!11”. To ostatnie, nie oznacza nic, a autor tylko się ośmiesza dodatkowo śmieci w temacie. HOTS różni się od innych MOBA i niech tak zostanie, nie każdemu musi się podobać.
  • Mile widziane w dyskusji jest podpieranie się jakimiś źródłami, wiadomo nie zawsze jest to możliwe. Chodzi, tylko o to, żeby dyskusja nie była poparta samymi „słyszałem że...; gdzieś widziałem...; kumpel mi mówił...”.
  • Bezwzględny zakaz żebrów o klucz w tym temacie.
  • Proszę nie zadawać po raz nie wiadomo który pytań kiedy wyjdzie gra. Wszelkie inicjatywy Blizzarda są opatrzone terminem soonTM i tego się trzymajmy. Wyjątkiem jest, jeśli ktoś ma jąkąś potwierdzoną informację na ten temat i podzieli się nią ze wszystkimi.

Żeby popchnąć dyskusję podaję link to najnowszego filmu przygotowanego przez Khaldora. Wydarzenia dzieją się na mapie Blackheart Bay. Można wynieść sporo ciekawych spostrzeżeń na temat tego jak Blizzard chce, aby rozgrywka w jego MOBA wyglądała.

Wnioski z obejrzenia filmu:

• W grze nie będzie wardów. Co według mnie sprawi, że wypady solo, gdy nie mamy możliwości kamuflażu, staną się za bardzo ryzykowne.
  • Tak jak deweloperzy mówili, tak film mnie utwierdza w przekoaniu, że rozgrywka będzie nastawiona na spełnianiu różnych zadań. Na przykład przejęcie Ghostshipa, który totalnie masakruje bazę oponenta.
  • Gra jest niezwykle dynamiczna, do walk dochodzi już od pierwszych minut rozgrywki, bunkrowanie się i farmienie creepów jest zdecydowanie nieopłacalne.
  • Ciekawą sprawą jest wybór jednej z dwóch specjalnych umiejętnośći bohatera, dodaje elastyczności każdemu z nich.