Zdziwiło mnie że dopiero użytkownik Ajron podał Baldura i Icewind dale,to podstawa no plus Fallouty przypomniało mi sie jak zerknąłem na avatar jest taaki duży ;/
Co wybrać na pierwszego RPGa?
ja zaczynałem od Dungeon Siege 1/2 i od LOKI polecam obydwie
Właśnie w Morrowind kochałem to , że nie było strzałek , które pokazywały dokładnie , gdzie masz się udać . Musiałeś wczytać się w treść q , gdzie pisało " Zapierdzielaj prosto od Balmory w stronę Czerwonej Góry . W połowie drogi skręć w prawo i wypatruj posągu Azury , który podczas zaćmienia wskaże Ci wejście do bla , bla , bla ... " ^ ^
Taa magia rpg a nie to co teraz jakies quest helpery... w sumie czytałem niedawno cd action i tam była wzmianka o tym.
Przede wszystkim Baldur Gate 1,2,Icewind Dale 1,2 Neverwinter Night 1,2+wszystkie DLC,Diablo 1,2,Gothic 1,2,3,The Elder Scrolls:DaggerFall,Morrowind,Oblivion,Skyrim+DLC. Jest to ustawione w jakiej kolejności co powinieneś przejść zajmie to tobie bardzo dużo czasu szczególnie pierwsze trzy tytuły oczywiście grając na najtrudniejszym poziomie. Życzę miłej lektury i powodzenia
ja zaczynałem od Dungeon Siege 1/2 i od LOKI polecam obydwie
Klasyka to był również mój pierwszy rpg, bardzo liniowy ale jak na tamte czasy genialny
Oki dziękuję wszystkim za pomoc Tyle tych tytułów że najbliższy rok mam z głowy
Temat można zamknąć
Zamykam na prośbę autora.
Naszła mnie ochota zagłębić się w klimaty gier RPG. Możecie mi podpowiedzieć którą z podanych gier powinienem wybrać: Risen 1, Gothic 3, Oblivion, Morrowind, Wiedźmin 1. Najbardziej stawiam na przyjemną walkę oraz klimat. Nie chciałbym też żeby gra mnie przytłaczała. Jeśli macie jakieś inne propozycje to z chęcią wysłucham