Co wybrać?

Cześć, mam dylemat co wybrać Aion, a może Scrlet Blade czy też Age of Wulin.

Aion bardzo podoba mi się, ale jest mała ilość graczy, trzeba dużo czasu poświęcić na grę i Gameforge czyli kasa się liczy, bo inaczej nigdzie nie dojdziesz.

Scarlet Blade i Age of Wulin nie grałem, ale zaciekawiły mnie te gry, więc mogę jakbym mógł prosić o kilka informacji.

Najważniejsza informacja to jaki jest online, czy trzeba dużo czasu poświęcić, aby być chociaż dobrym graczem? I czy są instancje i w miarę dobre pvp?

Jeśli chodzi o Scarlet Blade, nie przeszkadza mi golizna, pewnie nawet podczas grania nie zwróce na to uwagi, że moja postać jest pół naga, więc jak online będzie wynosił te 10k graczy to z miejsca zacznę grać.

AoW lubię chińskie klimaty, ale nie wiem czy pójdzie na moim kompie: Intel Pentium Dual 2x1,6Ghz, 2GB ram, Radeon x1650 GTO.

Byłbym wdzięczny za szybkie odpowiedzi.

AoW jest p2w i gra w niego mało osób. Przynajmniej w wersję EU. Jak grałem w to jakiś rok temu, to nie mogłem znaleźć party na nic, a w mieście same stragany i dwie osoby chodzące koło nich. Lipa.

Scarlet Blade nie znam.

Aion to trup. Graczy mało, Gameforge ich skutecznie zniechęcił, bo sama gra jest bardzo dobra.

Skoro AoW odpada, to może Swordsman? Chyba, że w Scarlet Blade gra sporo ludzi. Faktycznie na serwerze Barus w Aion wieczorami gra jakieś 1700ludzi.

A ja nie polecam żadnej z wymienionych gier dlatego że każda z nich jest wymarła . Polecam ci pograć w coś bardziej w kierunku defiance albo fallen earth zagraj w coś co ma sens a nie tylko gimbiarskie podstawy :P

Nie mam super wypasionego kompa, więc też muszę to wziąć pod uwagę.

A Path of Exile, jak tam wygląda sytuacja online i jaki jest pvp i end-game?

A to Swordsman, czy też Scarlet Blade pod jakim względem jest wymarła?

Swordsman ledwo zipie.

Scarlet Blade? Naprawde? Kreca sie gole cycki?

Aion? Chyba najrozsadniejszy wybor. Ciagle zyje, ciagle ma sporo fanow, ciagle jest aktualizowana.

Pograłbym w Aion, ale wieczorem liczba graczy wynosi 1700, to niezbyt zachęca, a do tego Gameforge.

A Scarlet Blade, naprawdę nie ma znaczenia czy postać jest goła czy nie, jeśli fajnie, przyjemnie będzie się grało.

Może ArcheAge, ale pewnie mi nie wejdzie.

A Path of Exile, liczba graczy wynosi przynajmniej te10k? Fajnie byłoby, to bym już wiedział w co grać, ponieważ szukam jednej porządnej gry na dłużej, a nie mam pewności, że jak wyjdzie BnS to czy liczba graczy w Aion jeszcze spadnie.

Może ArcheAge, ale pewnie mi nie wejdzie.

Nie ma szans na Twoim kompie.

Spróbuj WoW, RIFT, SWTOR, albo Lineage 2. WoW i L2 niekoniecznie na oficjalnych serwerach.

Liczba ludności nie ma znaczenia dopóki jest ich w miarę dużo i to nie są boty. 1700 to nie jest mało. Ja grałem kiedyś z WoWa na serwerze który miał ~1200 osób max i wszędzie był pełno ludzi, można było znaleźć party na wszystko i to nawet o 4:00 rano. Zależy od gry i serwera.

Liczba graczy w Aiona na pewno nie będzie rosła, to jest pewne. A czy spadnie, to nie wiadomo, bo może się utrzymywać na obecnym poziomie przez wiele lat. Kto miał odpaść to odpadł z Aiona w miesiąc czy dwa po tym przeszła na f2p. Ci co zostali wiedzą na czym stoją i widocznie im to odpowiada, skoro jeszcze w to grają.

A Path of Exile, liczba graczy wynosi przynajmniej te10k?

Przecież to nawet nie jest MMO, to co za różnica?

Fajnie byłoby, to bym już wiedział w co grać, ponieważ szukam jednej porządnej gry na dłużej

Final Fantasy 14 A Real Reborn

Abonament, ale płacisz za porządną grę, a nie za jakieś gówno p2w, które po miesiącu zostanie zamknięte i które jest kolejnym klonem Lineage 2 czy WoWa nie wnoszącym nic do gatunku.

Wiedziałem, że ArcheAge nie wejdzie. :)

W L2 i WoW grałem dosyć długo, więc chcę poszukać czegoś innego. A Rift nie spodobał mi się.

Wiem, że PoE nie jest mmorpg, ale lubię mieć tą swiadomość, że dużo ludzi gra w daną grę i znajdę party o każdej porze.

O FF14 pomyślę kiedy będę miał lepszego kompa.

A jak wygląda system f2p w SWTOR? Pewnie to tylko jakiś trial.

Cześć, mam dylemat co wybrać Aion, a może Scrlet Blade czy też Age of Wulin.

Aion bardzo podoba mi się, ale jest mała ilość graczy, trzeba dużo czasu poświęcić na grę i Gameforge czyli kasa się liczy, bo inaczej nigdzie nie dojdziesz.

Scarlet Blade i Age of Wulin nie grałem, ale zaciekawiły mnie te gry, więc mogę jakbym mógł prosić o kilka informacji.

Najważniejsza informacja to jaki jest online, czy trzeba dużo czasu poświęcić, aby być chociaż dobrym graczem? I czy są instancje i w miarę dobre pvp?

Jeśli chodzi o Scarlet Blade, nie przeszkadza mi golizna, pewnie nawet podczas grania nie zwróce na to uwagi, że moja postać jest pół naga, więc jak online będzie wynosił te 10k graczy to z miejsca zacznę grać.

AoW lubię chińskie klimaty, ale nie wiem czy pójdzie na moim kompie: Intel Pentium Dual 2x1,6Ghz, 2GB ram, Radeon x1650 GTO.

Byłbym wdzięczny za szybkie odpowiedzi.