Co wymienic w Kompie? :)

Co radzicie wymienic w tym Kompie?

OS- WIndows 8

Procesor- Intel Core I3 3240

Grafa- Nvidia Geforce GT620

Dysk- 500GB

Ram- 6GB DDR3

Trochę za mało się rozpisałeś. Podaj jeszcze:

- model i moc zasilacza

- jaką masz obudowę

- model płyty głównej

- rozdzielczość monitora

- w jakie gry masz zamiar grać i mniej więcej na jakich detalach chciałbyś w nie pograć

- oraz najważniejsze: ile pieniędzy masz do wydania

Pozdrawiam.

Procek całkiem spoko, więc karta do wymiany. Nie znam twojego budżetu więc na razie nic nie zaproponuje. Ewentualnie jeszcze zasilacz, ale nie wiem jaki masz. No i jeszcze 2gb ramu możesz dołożyć to te maksimum zapotrzebowania osiągniesz na dzień dzisiejszy.

Podaj informacje o które pyta Feere.

Ale pewno jest jedno ze karta do wymiany... i znając życie również zasilacz.

Ja osobiście ramu bym nie dokładał, ponieważ narazie nie ma takiej gry która potrzebuje więcej, chyba że masz otwarte 50 procesów i 10 gier.

Również uważam że ram wystarczy. Tak jak wyżej - podaj więcej informacji. Aha, jeszcze jedna kwestia - masz zamiar bawić się w OC ?

- Nie znam marki zasilacza ale ma 200Wj

-Monitor Acer V193HQL-Rozdzielczosc 1366x768

- Mam do wydania 500 zł

Jakby co to jest ten Komputer : http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/model-datasheet/DT.SM1EP.030

Wiem, ze powinienem składać, ale to był dawniej komputer siostry, a dostałem go wzamian za mojego laptopka :)

Wymienić zasilacz i kartę graficzna, płyta i zasilacz biurowy

Ale na jakie, jaka cena etc...

Tzn tak z 500 zł proponuję wymienić:

- zasilacz na coś pokroju Corsair VS 450W (około 140-150 zł)

- Kartę graficzną na coś w rodzaju: HD 7770 (około 350-400 zł)

Firmowy zasilacz który spokojnie wystarczy do twojego komputera.

Karta graficzna przy twojej rozdzielczości monitora spokojnie wystarczy do najnowszych gier i to na wysokich detalach. Między tą kartą a GT 620 będzie ogromny skok wydajności.

Nie wiem jak tu z obudową bo nie ma tu nic podane ale wydaje mi się, że powinna wystarczyć.

Procesor i ramy na przyzwoitym poziomie. Choć tak na prawdę o tych ramach nic nie wiemy po za tym, że 6GB i ddr3.

Co radzicie wymienic w tym Kompie?

OS- WIndows 8

Procesor- Intel Core I3 3240

Grafa- Nvidia Geforce GT620

Dysk- 500GB

Ram- 6GB DDR3