Co wymienić?

Witam, aktualnie posiadam (dosc starego PieCa...)

-AMD Athlon 64 X2 Dual Core Proc 3600+ 1,91 Ghz

-3GB Ram

-Gigabyte GA-M68-S2P

-GeForce GT 220

Teraz z racji ze nie mam az tyle pieniedzy aby kupic calego nowego kompa, chciałbym poprostu wymienic jedna, moze dwie rzeczy w moim kompie. Posiadam okolo 700zł. Co byscie mi radzili wymienic abym mogl pograc w troszke nowsze gierki :P

Ja wymienił bym Płytę główną, procesor i pamięć ram.

Płyta główna ASRock P67 Pro (B3)

Link:

http://www.morele.ne...ga-1155-360678/

Procesor Intel Core Intel Core i3-2120, no chyba, że znajdziesz w podobnej cenie nowy Intel Core i3-2220 to wtedy bierz -3220

:) ale moim zdaniem nie ma sensu szukać :).

Link:

http://allegro.pl/in...3011559658.html

Pamięć Transcend Jetram 4GB 1333Mhz DDR3 CL9

Link:

http://www.morele.ne...3kln-4g-362678/

Potem tylko zbierasz na kartę graficzną, zasilacz i całą resztę.

Budżet przekroczony niestety +/- 20zł ale myślę, że nie masz problemu z dołożeniem tych 20zł.

Zależy czego oczekujesz, bo jakby nie patrzeć to do wymiany jest wszystko, zwłaszcza proc i grafika, a za tą kase co masz to raczej kupisz tylko 1 część, ew. 2 ale używki, po 3 to też zależy od tego jaki masz zasilacz, bo wiesz wsadzisz sobie wszystko ładnie, a tutaj bach dym bo zasilacz nie wyrobił.

Szukaj taniej płyty głownej na AM3 i procesora jakiegos AMD. Jeśli masz zasilacz w miare ok to mozesz wyłapać płyte za 150 zł i proca klasy phenom 4 rdzeniowy 955 bodajze za 360 zł w agito. I potem 70 zł na pamiec 4 gb ddr3 i na zasilacz zostanie z 150 zł a jak nie zasilacz to sprzedaj swoje graty stare i dokup jakaś grafike za 300 zł. Ot najlepsze wyjscie.

Jesli mogłby ktos podac mi konkretne czesci byłbym bardzo wdzieczny.

PS: Co do procka lepiej AMD czy Intel ?

Jesli mogłby ktos podac mi konkretne czesci byłbym bardzo wdzieczny.PS: Co do procka lepiej AMD czy Intel ?

Teraz nie mam czasu szukać. moze potem cos popatrze.

Intel lepszy ale cie na niego nie stać:D

@Hurzaszcz następnym razem sprawdzaj skrzynkę pocztową.

@peelen Dlaczego kłamiesz? Przecież w przystępnej cenie może kupić w miarę dobrego Intel'a i3 :)

*- Swój post napisany wyżej edytowałem o proponowane dla ciebie części Hurzaszcz, przejrzyj.

@Hurzaszcz następnym razem sprawdzaj skrzynkę pocztową.@peelen Dlaczego kłamiesz? Przecież w przystępnej cenie może kupić w miarę dobrego Intel'a i3 *- Swój post napisany wyżej edytowałem o proponowane dla ciebie części Hurzaszcz, przejrzyj.

Gier koneser. Ale ja mówie o nowych czesciach. A nie jakichś używkach z neta od dziwnych firm.

Wiec albo kupisz sobie uzywanego i3, albo nowego phenom II 965 za 360 zł w sklepach internetowych.

Z i3 o tyle lepiej, że kiedys wymienisz sobie na i5 2500k, ale on kosztuje 800 zł i szybko nie stanieje i napewno nie nizej niz do 600 zł w ciagu 2 lat. Tylko tyle że, wtedy to sobie też możesz wymienić płytę głowną bo drogiej nie kupujesz, żeby na niej za 2 lata siedzieć :D Za 2 lata 1 co to zmieni płytę głowną a potem proca na jaki bedzie chciał.

ten AMD z tego co widze jest lepszy od tego i3, chyba że by dorwał ten wyższy model to może. Ale to wciąż UŻYWANY sprzęt.

ps. Jesteś ..........., każesz mu kupować uzywanego proca za 350 zł a do tego płytę głowną za 300? whaaaaaaaaaaaaat? zgłupiałeś ziom?

Niech kupi sobie płyte za 200 zł i dołoży te 100 albo do zasilacza albo do procesora nowego. Płyte może nawet tanszą kupić. i3 sie wkłada do biurowych komputerów wiec tam nie musi byc jakiejś super płyty głównej. najtansza wręcz byleby miała wejscia odpowiednie.

ZESTAW:

płyta głowna: MSI H61M-E23 (G3) http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h61m-e23-g3-479803/ 178 zł

pamieci ram 70 zł za 4 gb goodramów powiedzmy

i zostaje okolo 450 zł na NOWY i3 2120

Hurzaszcz jeśli masz stały dochód to poprostu wymieniaj sobie po części co miesiąc/dwa, aż złożysz nowego kompa, bo do wymiany jest praktycznie wszystko. Jeśli nie masz stałego dochodu, to zakup co podał kolega GierKoneser.

@up Zajmuję się serwisowaniem komputerów. Jeśli klienci mają mało kasy proponuję im używane części, których szukam na allegro. Nikt jeszcze złego słowa nie powiedział.

Ok, wiec powiedzmy ze plyte glowna oraz procka kupie takie jak podal Peelen. A jakies koncepcje co do grafikii ? :)

Ok, wiec powiedzmy ze plyte glowna oraz procka kupie takie jak podal Peelen. A jakies koncepcje co do grafikii ?

A za co tą grafike kupisz? Jak już 700 zł poszło.

A zasilacz jeszcze by wypadało kupic za 150 zł jakbys miał jakis badziew:D

Jak chcesz grać w FullHD to coś pokroju HD7850, jeśli nie to nawet HD4850 1GB powinien wystarczyć. Najtaniej będzie oczywiście 4850, ale tylko używany z allegro. HD7850 - 650zł, HD4850 - 250zł.

Witam, aktualnie posiadam (dosc starego PieCa...)

-AMD Athlon 64 X2 Dual Core Proc 3600+ 1,91 Ghz

-3GB Ram

-Gigabyte GA-M68-S2P

-GeForce GT 220

Teraz z racji ze nie mam az tyle pieniedzy aby kupic calego nowego kompa, chciałbym poprostu wymienic jedna, moze dwie rzeczy w moim kompie. Posiadam okolo 700zł. Co byscie mi radzili wymienic abym mogl pograc w troszke nowsze gierki :P