Co wymienić?

Ja powiem tak, Battlefield 3 działa mi na prawie full ustawieniach, prawie bo mam odznaczone jakoś efektów na niska, albo średnia, nie pamiętam.

Konfiguracja aktualnego sprzętu to:

Zasilacz: IBOX 350 W

Karta Graficzna: Geforce GT 220 1 GB

Procesor: AMD Athelon 64 x2 Dual Core +3800 2.01 MHz

Płyta główna: Gigabyte ga-m55s-s3

Ram: 3 GB firmy nie pamiętam.

Przy takim konfigu Skyrim, BF 3 i Far Cry 3 działa bez zarzutów. Problem występuje aktualnie tylko w Neverwinter Online, mało fpsów osiągam na detalach wysokich jak i niskich.

Ciekawe.. chyba w 640x480. W bf3 na maxymalnych ustawienia ledwo radzi sobie radek 7770 (30-35fps, oczywiście jeżeli reszta jest dobra ), a on zjada twoją GT 220... O procku nie mówię nawet + "3GB" pamięci z czego połowe zjada system. Włącz bf3 multiplayer nawet na 32 graczach przy ustawieniach minimalnych przy rozdzielczości HD to nawet nie ruszysz postacią..

haha na bank pisze o SP, w multi podczas rozwałki na tym sprzęcie z muzeum będzie 5-10 fpsów, BF3 jest jedną z gier która kładzie duży nacisk na procesory wielordzeniowe na 2jajecznym na medium będzie cieło

Mówicie tu o jego sprzęcie czy moim ?

Już nie mogę się doczekać grania w WarZ i BF3 :>

@UP

Jego ustawieniach.

No teraz doczytałem ^^

Teraz wgl. są gry bardziej na procesory. 2 rdzeniowy nie wystarczy na dzisiejsze gry ;p

Nie no wyśniło mi się, przecież nawet nie mam gry BF 3... Postanowiłem sobie potrolować i pościemniać ludzi których nawet nie znam bo to sprawia mi największą frajdę. Szkoda, że nie mogę tego nagrać bo niestety fraps pożera FPSy w grze, ale może nagram kamerką taki krótki gameplay z gry. jedyne co mnie podczas rozgrywki w BFie denerwuje to czasem mi się dźwięk powiela, ale to sporadycznie, rzadko. Mam ustawione na minimum podczas gry tylko jakoś efektów, reszta chyba ulta albo wysokie. Nie będę sprawdzał teraz bo mi się nie chce.

No to wykazałeś się inteligencją ;_;

Są wgl. wymagania dla GTA V/ BF4? Nie mogę znaleźć, albo źle szukam

Oczywiście że są. :

BF4 : http://bf4central.com/battlefield-4-system-requirements/

Oraz GTA V : http://gameinfocenter.com/pc-games/system-requirements/GTAV.html

Z tego co widzę, GTA V powinno pójść na minimalnych... no ale BF4 o.O Nie sądziłem że ma lepsze wymaganie

Źle patrzyłem, pójdą obie gry na minimalnych >.<

Nie no wyśniło mi się, przecież nawet nie mam gry BF 3... Postanowiłem sobie potrolować i pościemniać ludzi których nawet nie znam bo to sprawia mi największą frajdę. Szkoda, że nie mogę tego nagrać bo niestety fraps pożera FPSy w grze, ale może nagram kamerką taki krótki gameplay z gry. jedyne co mnie podczas rozgrywki w BFie denerwuje to czasem mi się dźwięk powiela, ale to sporadycznie, rzadko. Mam ustawione na minimum podczas gry tylko jakoś efektów, reszta chyba ulta albo wysokie. Nie będę sprawdzał teraz bo mi się nie chce.

BF3 multiplayer potrafi ścinać na dużo mocniejszych konfiguracjach. Przykładowo mocne 2 rdzenie od pentiuma g2030 wystarczą co najwyżej na 32 graczy, także nie wypisuj głupot bo wprowadzasz ludzi w błąd. No chyba, że testujesz w single patrząc w ściane i 20fps to dla ciebie grywalne.

@UP.

Wszystko zależy od optymalizacji, jeżeli będzie taka jak w gta 4 to na mocniejszym sprzęcie będzie przycinać.

No chyba, że testujesz w single patrząc w ściane i 20fps to dla ciebie grywalne.

Hahahah xD

Nie no GTA IV pójdzie na moim sprzęcie na MAX detalalach więc problemu nie powinno być na mininmalnych w GTA V ;)

Witam, dostanę komputer używany ale nowy (^^). Co zmienić żeby polepszyć rozgrywkę i grać na 50FPS'ach w te lepsze gry typu WarZ, BF3 ?

Windows 7

Płyta Główna: Asus 770-c45

Zasilacz (moc i marka): Modecom 620W

Procesor: AMD Phenom II X4 945 Processor, 3007 MHz (4 rdzeniowy)

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX260

RAM: 4GB DDR3 1333MHz

Pewnie na pierwszy ogień pójdzie zasilacz ponieważ nie jest on firmowy... no ale już mówię: nie chcę narazie go zmieniać póki nie będzie sprawiał problemów :) W innym temacie mi polecili firmy więc już wiem co i jak z zasiłką, czekam na resztę sprzętu :)

Najlepiej jakbyście pisali w kolejności, co najpierw z czego na co potem co i jak

Dzięki z góry za pomoc, nagradzam like'ami (nie ma innej nagrody :>)