Co wymienić?

Witam, dostanę komputer używany ale nowy (^^). Co zmienić żeby polepszyć rozgrywkę i grać na 50FPS'ach w te lepsze gry typu WarZ, BF3 ?

Windows 7

Płyta Główna: Asus 770-c45

Zasilacz (moc i marka): Modecom 620W

Procesor: AMD Phenom II X4 945 Processor, 3007 MHz (4 rdzeniowy)

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX260

RAM: 4GB DDR3 1333MHz

Pewnie na pierwszy ogień pójdzie zasilacz ponieważ nie jest on firmowy... no ale już mówię: nie chcę narazie go zmieniać póki nie będzie sprawiał problemów :) W innym temacie mi polecili firmy więc już wiem co i jak z zasiłką, czekam na resztę sprzętu :)

Najlepiej jakbyście pisali w kolejności, co najpierw z czego na co potem co i jak

Dzięki z góry za pomoc, nagradzam like'ami (nie ma innej nagrody :>)

wymień kartę i dokup tak 2gb ramy minimum.

Zależy jakim budżetem dysponujesz.

Na daną chwilę nie chcę grać na MAX detalach, tylko na średnich. Jaką kartę polecacie ? Coś w granicy: 200-450zł (i grosze).

Modecom to syf, po roku użytkowania mi się zepsuł ... Radzę go wymienić

Na początku wymień zasilacz. Niech to będzie nawet 500 W 80+ np: http://www.morele.net/zasilacz-aerocool-atx-aerocool-strike-x-500w-80-plus-bronze-aktywne-pfc-aeropgsstrike-x-500-413356/ . Do tego wymień kartę graficzną na powiedzmy 560 ti lub 650 boost ti jeśli uzbierasz. Całość wyniesie Cię ok. 700-800 zł. Ja na takim komputerku sobie gram i nagrywam i jest wszystko elegancko.

Spoko zestawik :) Ale nie spali się nic przy zasilaczu 500W ? 100W robi troche różnicy ^_^

A jest jakaś tańsza karta graficzna 2GB tak gdzieś 256bit GDDR5 ?

Xaorus PW :)

Jeżeli chodzi o zasilacz jaki zakupić, ja proponuję http://www.ceneo.pl/19610540. Sam zamierzam go dziś zakupić, no bo jak wspomniałem, MODECOM to chiński syf.

No ten mi się bardziej podoba, lepsza cena wgl. A nie mam zbyt dużo kasiorki.

zostaw na razie kartę,kręć proca zmień zasilacz i chłodzenie potem pakuj 7770

Ja właśnie zakupiłem zasilacz, też nie markowy, ale taki jakiego zawsze używałem i który mnie nie zawiódł ni razu. Też chinol IBox 500 watówka, zamawiam kartę graficzną Radeon HD 7770, tak jak kolega wyżej polecił. Na szczęście problemu z chłodzeniem nie mam, także lajcik.

Te zasilacze są robione po najmniejszej linii oporu... Słabe zabezpieczenia, skoki napięć, rzeczywista moc może 1/2 z tego co napisane, także jeżeli ktoś chce ryzykować to proszę bardzo, ale osobiście nie wydawałbym pieniędzy na kartę, którą możesz uszkodzić przez zasilacz. To, że działał to nie znaczy, że nadal będzie.. Taka loteria, działa, działa i buch nie ma połowy komputera.

No w sumie racja, zobaczę na własnej skórze. Mam nadzieję jednak, że wszystko będzie okay. Kartę zamawiam nową, także gwarancja jak coś będzie. A jeżeli coś ma walnąć to chyba tylko zasilacz, bo czytałem, że odcina sam prąd w razie skoku napięcia. Dam znać co i jak w moim temacie.

Te zasilacze są robione po najmniejszej linii oporu... Słabe zabezpieczenia, skoki napięć, rzeczywista moc może 1/2 z tego co napisane, także jeżeli ktoś chce ryzykować to proszę bardzo, ale osobiście nie wydawałbym pieniędzy na kartę, którą możesz uszkodzić przez zasilacz. To, że działał to nie znaczy, że nadal będzie.. Taka loteria, działa, działa i buch nie ma połowy komputera.

Dokładnie, po roku nie markowego zasilacza, dosłownie mi padł. Dziś umieszczam nowy, ten sam model co podałem tylko że 600W. Jeżeli nie pomoże w moim problemie to coś się zjarało/popsuło. Nie markowe zasilacze nie mają zazwyczaj tyle mocy ile jest napisane. Dlatego podziękuje sobie do końca życia kupowania MODECOMÓW i innych gówien.

Trochę mnie nastraszyliście, i raczej kupię pierwszo zasilacz xD

TAK! mój nowy zamieszczony zasilacz działa poprawnie i nie powoduje mi nagłego resetowaniu komputera, tyle że dodałem 40 zł na 600W bo innego nie było >_<

HawKeXye jaki to zasilacz ? Jest on markowy ? Jeśli jest w niskiej cenie to się na niego skuszę ;]

Zasilacz mój : http://www.ceneo.pl/19610542Taki sam jak wcześniej podałem tylko, że 600 W bo w sklepie innego nie było, a polecił mi go w miare zaufany człowiek znający się na komputerach. + 40 zł więcej... tak mi się zdaje ;P

Tak jest on markowy.

@Edit

Jeżeli chodzi ci o 1 zasilacz (Xaorusa) i ten mój 600W są w "Podobnych cenach" Wiadomo że taki mój zasilacz będzie droższy bo "mocniejszy" cenowo jakby tamten Xaorusa zasilacz podnieść o 30-40 zł Cenowo wyjdzie na to samo.

Hmm... chyba na twój się skuszę ;] Dzięki bardzo za pomoc !!

Aha, mógłbym zapomnieć, ten mój ma niestety MASĘ KABLI, i było mi go ciężko wepchnąć pod moją zgrabną obudowę. Więc jeżeli też masz małą obudowę to trochę problematycznie będzie się go montować, ale da radę :3

Nie ma sensu pakować w niego lepszej karty graficznej, GTX260 jest może nie najmłodszą, ale bardzo solidną kartą i pociągnie ci spokojnie BF3 czy Max Payne 3 na wysokich, oczywiście na DX9, bo DX11 ta karta nie obsługuje.

Zasiłka, ewentualnie procka podkręcić, bo bez większego funduszu nic z nim nie zrobisz sensownego. Ramy w porządku, procek w porządku, grafika w porządku. Może nie topowy zestaw, ale na dzień dzisiejszy do gier starczy.