Siemano, na wstępie chciałbym napisać iż nie chcę odpowiedzi typu "nie modernizuj tego, nie opłaca się, nie ma sensu, złóż lepszy komputer". Mam 600/700zł na wymianę podzespołów, wiem że nie jest to wysoki próg cenowy, ale może się coś wykombinuje. Dlaczego chcę tego dokonać? Komputer ma mi posłużyć przez najbliższe 3 lata, dlatego nie chcę kupować nowego PC'ta, a przez te lata chciałbym pograć bez ścinek w nawet te nowsze gry choć na MEDIUM ustawieniach. Dobra, przechodząc do sedna sprawy denerwuje mnie fakt, że w grze przykładowo mam 40FPS'ów na ustawieniach LOW, na medium ustawieniach także 40FPS'ów, a powinny spaść lekko w dół, dopiero na HIGH ustawieniach FPS'y mi spadają, jednak też nie tak dużo. Nie wiem, czy jest to wina mojej małej ilości pamięci RAM, słabej karty graficznej, czy procesora? Hm, mam również problemy z H1Z1 takie jak:
- Gdy czasem poruszam myszką na boki (zmienię perspektywę postaci) to mi się po prostu zacina gra na 2 sekundy,
- Jeżeli jestem w mieście, gdzieś w zatłoczonym miejscu to mam około 15 FPS'ów na ustawieniach LOW.
Chcę choć pograć w H1Z1 na MEDIUM/HIGH bez spadku FPS'ów i jak wcześniej wspomniałem- za 600/700zł. Czy ktoś może tego dokonać?
Moja obecna specyfikacja:
Płyta główna: Gigabyte GA-M61PME-S2
Procesor: Amd Phenom II X4 945 3.0 GHz cztery rdzenie
Grafika: Gigabyte HD 6670 1GB DDR3 na szynie 128bit
Ram: 3GB DDR2:
-2GB Goodram GR800D264L6/2G
-1GB elixir 2Rx8.PC2-6400U
Co jest tutaj problemem? Wiem, iż mam bardzo mało pamięci RAM, grafika? No w sumie też słaba, jednak czy to jest tutaj problemem? Co w mojej specyfikacji jest najsłabszym ogniwem? Pomocne odpowiedzi oczywiście lajkuje, jak nie dziś to innym razem