Co zmienić w komputerze

Witam. Aktualnie posiadam taki sprzęt :

Procesor : Intel ® Core™ i3-2120 CPU @3.30 GHz

RAM : 4,00 GB dostępne

Model Karty Graficznej : NVIDIA GeForce GTX 560

Pamięć Karty Graficznej : 2,46 GB

Myślałem nad dokupieniem 4 gb ramu lub dysku ssd, co mi polecicie?

kartę graficzną

Karta graficzna obowiązkowo jeśli chcesz pograć w bardziej wymagające gry komfortowo Jeśli chodzi o pamięć ram to 4gb jeszcze styka, ale za parę miesięcy może być już za mało, w sumie jak masz odpowiednią ilość gotówki to dokup jeszcze 1 kość 4GB. Grafika do tego procesora jaką polecam to HD6850, 6950 lub GTX 560,570 coś z tego pokroju, są do tego procesora optymalne. Oczywiście możesz władować lepszą, ale i tak procesor tego nie wykorzysta.

Sorry, jebło mi się. Nie 530 tylko 560. A tak poza tym to z kartą graficzną problemów nie mam, wszystko ładnie działa.

To tylko dokup pamieć ram i styka. Możesz podać jeszcze model płyty głównej? Bo z czasem będziesz może mógł wymienić procesor na 2500k.

To tylko dokup pamieć ram i styka. Możesz podać jeszcze model płyty głównej? Bo z czasem będziesz może mógł wymienić procesor na 2500k.

Skoro wchodzi mu i3 na 1155 to wejdzie mu też i5 na 1155.

jak kupisz super grafike to ją będzie procesor ograniczał, jak kupisz procesor to grafika juz troszke nie bedzie wyciągała w max detalach. Więc wymien albo grafe albo proca. Może być ta grafa chociaż zła nie jest.

Bardziej mi chodziło o dysk SSD niż procesor, bo może jego płyta główna nie ma SATA3 i po co mu SSD jak nie wykorzysta jego mocy.

Przecież GTX 560 nie jest taki zły, ja go mam i gram we wszystko na najwyższych

Witam. Aktualnie posiadam taki sprzęt :

Procesor : Intel ® Core™ i3-2120 CPU @3.30 GHz

RAM : 4,00 GB dostępne

Model Karty Graficznej : NVIDIA GeForce GTX 560

Pamięć Karty Graficznej : 2,46 GB

Myślałem nad dokupieniem 4 gb ramu lub dysku ssd, co mi polecicie?