CoD: Ghosts & BF4

Witam wszystkich.

Niedługo planuje zakup nowego komputera, a przy tym chciałem kupić sobie jakiegoś przyjemnego FPSa.

Oglądając streamy z w/w gier zauważyłem, że więcej ludzi streamuje Ghosts'a, jednak w większości nie są to gracze pc...

Czy rzeczywiście te gierki (FPS?!) są bardziej popularne na konsole niż PCty ? Jestem zaskoczony.

Przy tym dalej mam dylemat co wybrać. Zastanawiam się między BF4, CoDem i CS:GO.

Już kiedyś długi czas bawiłem się w CSa 1.6, więc ten tytuł nie jest mi obcy. Domyślam się, że tylko grafika odświeżona.

Pozostałe gierki znam tylko z kampanii poprzednich wersji. Z góry dzięki za wyjaśnienie jak to jest z tymi grami na pctach oraz ew. doradzenie co byście wybrali. (tutaj naturalnie zakładam, że obie gry mają swoich zwolenników, więc proszę o jakieś + i -)

CoDa streamuje/oglada sporo osob ze wzgledu na mocno rozwinieta scene esportowa [ cos jak z lolem ], a ze wiekszosc pro playersow cisnie na xboxie [z tego wzgledu ze scena esportowa coda to glownie xbox/ps ] to tez najwiecej na twitchu jest tego typu streamow.

Steam pokazuje na ten moment:

Current Players Game 11,824 Call of Duty: Ghosts - Multiplayer

Osobiscie wybralbym CoDa.

Moim zdaniem Battlefield - gra ładniejsza i ciekawsza niż CoD.

Tylko mnie żywcem nie zjedzcie ale...

CoD Ghosts jest brzydkim (kwestia graficzna) reskinem tego samego enginu graficznego co w MW2/3

CoD Ghosts na PC ma te same problemy z multiplayerem co wszystko inne spod szyldu Infity Ward (nomen omen moi "ulubieni" twórcy zaraz po ekipie od WarZ)

CoD Ghosts to dalej zwykła napieprzanka jak wszystko ze stajni IW

Jest to tylko moje zdanie, kiedyś byłem zwolennikiem CoDów, ale od czasu MW2 i jego reskina MW3 trzymam się od nich z dala :)

Dynamiczna rozrywka, mniejsze mapy-CoD

Dłuższa rozgrywka, więcej interakcji z otoczeniem, lepsza grafika, większe mapy-bf

Podobno COD Ghost na pc to bugfest i okropny port od konsoli na pc, podobno, zobacz review TotalBiscuit'a.

Osobiście polecam battlefield.

I, nie, CS Go to nie tylko nowa grafika, jest wiele więcej.

Witam wszystkich.

Niedługo planuje zakup nowego komputera, a przy tym chciałem kupić sobie jakiegoś przyjemnego FPSa.

Oglądając streamy z w/w gier zauważyłem, że więcej ludzi streamuje Ghosts'a, jednak w większości nie są to gracze pc...

Czy rzeczywiście te gierki (FPS?!) są bardziej popularne na konsole niż PCty ? Jestem zaskoczony.

Przy tym dalej mam dylemat co wybrać. Zastanawiam się między BF4, CoDem i CS:GO.

Już kiedyś długi czas bawiłem się w CSa 1.6, więc ten tytuł nie jest mi obcy. Domyślam się, że tylko grafika odświeżona.

Pozostałe gierki znam tylko z kampanii poprzednich wersji. Z góry dzięki za wyjaśnienie jak to jest z tymi grami na pctach oraz ew. doradzenie co byście wybrali. (tutaj naturalnie zakładam, że obie gry mają swoich zwolenników, więc proszę o jakieś + i -)