CODBO2 vs BF3

Call of Duty Black Ops 2 czy Battlefield 3 oraz dlaczego?

Która gra ma coś ciekawego wartego przyciągnięcia uwagi?

Moim zdaniem battlefield 3, ponieważ na 1 serwerze gra baaardzo dużo ludzi+można rozwalać niektóre elementy otoczenie+można latać samolotami prowadzić jakieś czołgi, zaś cod to rozgrywka na mniej osób + jest zombie mod.

Battlefield 3, bo COD'y skończyły się na MW2.

bf3 bo cody skonczyly sie na CoD4

w bfie masz wiecej ludu pojazdy i lepsza modyfikacje broni po za tym jest bardziej skillowy i realniejszy niz cod

COD to drogi shit. Kup se bf jeśli twój komp pociągnie.

Dobry Cod skonczyl sie po cod2. Najlepszy FPS to wlasnie cod2.

Single player --> COD

Multi player --> BF3

COD to drogi shit. Kup se bf jeśli twój komp pociągnie.

Spokojnie na ultra, przecież niecałe 2 tyg temu zmieniałem sprzęt. ;) Dziwi mnie tylko 1 fakt, wchodząc http://pl.twitch.tv/directory]na CODa'BO2 ogląda więcej ludzi niż CS:GO+BF3 razem wziętych. Czym może być to powodowane patrząc na wasze wychwalanie BFa? :P

Osobiście jestem zwolennikiem Call of Duty, ale Battlefielda też lubię. Patrząc na te gry, stwierdzam że Battlefield nadaje się do multiplayer, a CoD do Single, także kto co lubi, jeśli chcesz grać w single to CoD, a jeśli w Multi to Battlefield

Oj takich gier nie kupuje się dla single, singla to można pożyczyć od kolegi[fana], przejść i oddać. :P Szukam czegoś raczej na multi, z darmowych które oglądałem raczej nic nie nadaje się do dłuższego grania. No i oczywiście patrze także równolegle na możliwość nagrywania z czegoś, bo takie mam zamiary pomału wprowadzić. Ogólnie ma być fun i chill.:)

jedyne co mnie przyciąga do coda bo2 to tryb zombie jest rewelacyjny natomiast bf3 jest wysmienty na multi mimo iż osobiście mi się znudzil i w dodatku żeby się nie irytować względem innych trzeba posiadac wszystkie dodatki tj. powrot do karkand itd. bo dodaja roznego rodzaju nowe przedmioty( pomijam już fakt nowe mapy itp.) bo to wlasnie nowe przedmioty, bronie sa na tych nowszych dodatkach wybitne i dlatego zwykly posiadacz tylko samego bf3 będzie się delikatnie mowiac w........ . ale nie znaczy to ze na samym bf3 niepociagnie. Jeżeli nie szkoda ci kasy na gry jak mi to kup oba tytuly - wtedy sobie zmiennie zagrasz raz w to raz w tamto. Najnowszego MOh warfighter także posiadam i mimo złych opinii teraz jest tak tani ze idzie znaleźć nowiutka za 35zl przez internet to nawet nie jest szkoda wydac bo trybv multi także ma swoje uroki.

BF2 albo CoD 4.BF 3 może dwójce buty lizać,teraz to jest całkiem inna gra,niby są pojazdy,ale tak naprawde to poprostu CoD z owymi,jeśli zaś o CoDa chodzi,to skończył się na Modern Warfare 1,bo następne części to odgrzewane placki.

Z tych dwóch gier BF zdecydowanie lepszy...

Osobiście jestem ogromnym fanem całej serii Battlefield, z wyjątkiem właśnie tego czegoś oznaczonego numerkiem 3. Jeżeli mam się odnieść w pełni do pytania, to wszystko zależy jaki tryb rozgrywki Ci bardziej odpowiada. Może jesteś z tych którzy grali w CS'a to wtedy zdecydowanie CoD, szybka, zwarta akcja. Battlefield trochę wolniejszy ( choć i tutaj bym polemizował, w końcu jest dodatek Close Quarters ) , większe pola walki, większe możliwości. Mimo wszystko wybrałbym Battlefield'a 3.

tego sie nie da porównać , to jest całkiem inna rozgrywka , cody to szybka rozgrywka na małych mapach a bf 3 to duże , często wolno przebiegające bitwy

w BF3 też jest szybka rozgrywka...czasem szybsza niż w codzie...

cod zdecydowanie styl bardziej arcadowy, ja akurat to lubię, więc jestem za ww, mam wszystkie części począwszy od coda 1 :), nie licząc wersji konsolowych

Trudna decyzja, więc chyba zakupie sobie oba tytuły. CoD:BO2 jakoś w ciągu tygodnia chyba, a BF3 na początku kolejnego. No i jeszcze muszę odłożyć trochę na DLC do Ghost Recon Future Soldier. Nowe mapki jak najbardziej się przydadzą. :D

To co mogę dodać, to w BF 3 mamy bardzo szybkie i łatwe padanie (parę draśnięć i dead). Może to być denerwujące, ale nadaje rozgrywce nieco relizmu i prawdziwego napięcia podczas zwykłego biegu, nawet w grze początkujących leveli. Poza tym w BFie chodzi głównie o zabawę (pojazdy, niszczenie obiektów), gdzie dostajemy masę różnych trybów. Wiele z tych możliwości/modów, może nam spokojnie zastąpić CoDa. Jednak gdy szukasz e-sportowych wyzwań z gameplayem al'a CS, wysokiego poziomu trudności i ciągle tego samego trybu DM, to CoD będzie pod tym względem lepszym wyborem.

Dalej jednak polecam BFa- za 120 zł mamy podstawkę plus wszystkie dodatki, a osobiście uwielbiam te wbijające się punkty na końcu rundy :)

Grałem w obie gry i bardziej polecam Battlefield'a trzeciego. Choć jestem maniakiem FPS'ów.