"CODowa Ścinka"

Witam.

Ostatnio zmagam się z dość uporczywą ścinką w COD4. Gram sobie przez jakiejś 30 min a potem gra się ścina i za cholerę nie można jej odciąć, ani wrócić do pulpitu. Pomaga tylko reset kompa. Próbowałem już ustawiać zgodność, włączać jako administrator, zmieniać rozszerzenie jakiegoś tam pliku z .asi na .bak, ustawiałem najniższe ustawienia graficzne i dźwiękowe, włączałem w trybie bezpiecznym oraz podłączałem mikrofon do każdego gniazdka na owo urządzenie w komputerze. Nic nie pomogło. Bardzo proszę o pomoc, gra jest miodna i przegrałem w nią wcześniej mnóstwo godzin, ale taka zacinka potrafi porządnie zniechęcić do gry. Warto dodać, że miałem nie dawno reinstall systemu więc komputer jest czysty od wszelkiego rodzaju śmieci. Ale przed reinstallem takiego problemu nie było.

Specyfikacja mojego złoma jest następująca:

Procek: Intel Core 2 Quad Q6600 | 2.40 GHz

Karta: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+

PS: Wyprzedzając pytania, mam oryginalną grę na płycie. Jest to wersja Game of the Year Edition. Po instalacji mam wersję 1.6, ale od razu instaluję łatkę 1.7.

a jak tam temperaturki podzespołów wszystko w normie, bo wygląda jakby ci coś mocno przegrzewało :_).

Sprawdź czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki. Poza tym odkurz komputer w środku, bo może się coś mocno grzać.

Problem ze strony Punkbustera, kiedyś bardzo irytujący problem. Zaaktualizuj go.

Temperatura jest ok, nie przegrzewa się, jeśli chodzi o PB to mam najnowszego (ze starszym wywala mnie z serwerów po paru sekundach), a sterowniki są najnowsze. Dodam jeszcze, że inne gry, które nie dawno zainstalowałem i są o wiele bardziej wymagające dla mojego kompa niż COD, działają i się nie ścinają. Tylko COD ma takie problemy. Gry o których mówię to Brink, Portal 2, Metro 2033 i Mirror's Edge.

Jest to wina Punkbustera na 95%. Musisz pokombinować kiedyś jak jeszcze grałem to była fala hejtu na PB. Żeby udowodnić, że to PB spróbuj zagrać na serwerze bez PB i sprawdź czy problem nadal będzie występował.

Na to wygląda, że masz rację. W takim razie jak to naprawić? Z pewnością update PB nie pomoże bo robiłem to już ze sto razy.

Naprawione. Miałem wyłączone Miks Stereo w ustawieniach nagrywania, co zawadzało CODowi. Temat można zamknąć.

Ale glupota ; p. Zamykam.

Witam.

Ostatnio zmagam się z dość uporczywą ścinką w COD4. Gram sobie przez jakiejś 30 min a potem gra się ścina i za cholerę nie można jej odciąć, ani wrócić do pulpitu. Pomaga tylko reset kompa. Próbowałem już ustawiać zgodność, włączać jako administrator, zmieniać rozszerzenie jakiegoś tam pliku z .asi na .bak, ustawiałem najniższe ustawienia graficzne i dźwiękowe, włączałem w trybie bezpiecznym oraz podłączałem mikrofon do każdego gniazdka na owo urządzenie w komputerze. Nic nie pomogło. Bardzo proszę o pomoc, gra jest miodna i przegrałem w nią wcześniej mnóstwo godzin, ale taka zacinka potrafi porządnie zniechęcić do gry. Warto dodać, że miałem nie dawno reinstall systemu więc komputer jest czysty od wszelkiego rodzaju śmieci. Ale przed reinstallem takiego problemu nie było.

Specyfikacja mojego złoma jest następująca:

Procek: Intel Core 2 Quad Q6600 | 2.40 GHz

Karta: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+

PS: Wyprzedzając pytania, mam oryginalną grę na płycie. Jest to wersja Game of the Year Edition. Po instalacji mam wersję 1.6, ale od razu instaluję łatkę 1.7.