Cold, wrażliwy?

A więc troszkę sobie myślałem, bo się zanudziłem, do takiego stopnia, że zacząłem myśleć tak intensywnie, jak większość z was w życiu tak myśleć nie będzie, i doszedłem do wniosku, że jednak chcę się pokazać z tej drugiej, lepszej strony, która dla was(forumowiczów, tych którzy wiedzą kto to jest Shey) była niedostępna. Mam to gdzieś, czy chcecie popatrzeć na tą drugą stronę, czy też nie, aczkolwiek proszę o nie zamykanie tematu(o nie usuwanie też ofc), i tak jest w Hydepark'u.

Swojego czasu pisałem wiersze... umieszczałem je na forum pewnej nielubianej przez większości ludzi gry, aczkolwiek było tam pod forum z "Nasza twórczość"

Moim pierwszym dziełem było(to za czasów, kiedy pogrywałem w metina na US'ie) o surce Weapon

Dzieło usunięto z powodu braku odpowiedniego działu

Nazwałem owszem to "dziełem", wręcz bardzo słabym, napisanym " od tak ", z nudów, dzieło... bo wiersz to nie jest, jest także część druga, bardziej dopracowana, co nie znaczy, że jest doskonała, jeśli ktoś by chciał doczytać, to napiszcie, może dodam dla zaciekawionych moją twórczością. Napisałem także kilka wierszy. Kilka, bo zaprzestałem je pisać, nie wiem dlaczego, ale czasem mam wenę(nawet b.często), nie wykorzystuje jej. Raz, kiedy byłem w błogim nastroju, napisałem to(to się wyda dziwne, co można napisać xD) : To dzieło niżej mogło sobie zostać :P

Głębokie spojrzenie,
to pewnie cierpienie.
bo w oczach strach,
złość i rozpacz.
Oczy jak złoto,
złą ścieżką wciąż kroczą.
Ta chytrość, ta słabość,
niby to radość.
Zazdrość i śmierć,
nie jeden ma cień.
Zabija cię wzrokiem,
każdym mrokiem,
upada jak ja,
stoczyć się ma.
Jest jeszcze coś.
co ratuje twą kość,
przed nienawiścią,
albo skończeniem,
a ich jest niewiele,
są to przyjaciele...

Sam nie mając już swojego dobrego friendsa, który jest na mojej liście(foe'sów już, nie friendsów), i ma nr. 1, ale mniejsza o to. Niby wiersz z przesłaniem, ale pisałem bo pisałem :D

Innych wierszy nie dodam, ale były także dwa opowiadania. Jedno skończyłem, drugiego zaś nie, chociaż wiele osób czekało na to, żebym je kontynuował... wymyślanie dalszych przygód głównego bohatera nawet mnie wciągało ! xO *owned*

Może ktoś też pisze?^.^

Idąc dalej ścieżką głównego tematu, czyli nie opanowanego Sheya, który miota wyzwiskami jakby nic nie znaczyły, to jednak nie chcę się zmieniać, nigdy tego nie zrobię, ale także nie chcę się "poprawiać", tylko dodać swoją drugą stronę(dobrą), do pierwszej(zuej, wg. was), co da efekt neutralny, teoretycznie rzecz jasna. Pokazuję się tu oczywiście z tej strony, że nie jestem debilem, za którego większość z was mnie ma, i ciekawe skąd to zdanie, bo w sumie to tylko były kłótnie, które nie ja zaczynałem(zazwyczaj), a tych których nie zacząłem, nie będę też kończyć(to logiczne :D), ale nie chcę się kłócić w tym temacie, i dodam, że wróciłem do pisania :D

Może czas otworzyć na forum mmorpg dział "Nasza twórczość", w którym pewnie bym zagościł, zamiast samego "Pochwal się" którego nikt nie zauważa... no jak można się pochwalić wierszem... ;x

Ehh, kolejny raz może wydać się, że to po prostu jakaś zmyłka. Jeśli ten temat na taki wskaże w najbliższej przyszłości, chcę perma-bana, oraz sam od siebie dodam, że nie zarejestruję tu konta. Nigdy przedtem nie pisałem, że odchodzę, wy tego chcieliście, daje wam szansę pozbycia się mnie, ale takie myślenie daje mi satysfakcję, i nie dam wam jej :)

apeluję o nowy widoczny dział ! xD

(I znowu z głupim tematem, przyciskam "Napisz nowy temat")

Ps. Mogę zabłysnąć? Oh!xD

Klyk! A z innych forumowych wierszopisarzy to wiem, że Slod coś tam kiedyś pokazywał na IRC.

A ja nigdy nie zrozumiem poezji. Jest dla mnie tajemnicza i jakas dziwna. W tym sensie, ze nie potrafie jej interpretowac. Ale dobrze, ze piszesz, skoro daje ci to radoche. Nawet, jesli to jest slabe (nie wiem jakie jest, bo jak mowilem, nie znam sie na tym i tego nie rozumiem), to nie patrz na jakies negatywy, a dalej rob swoje: ). Ja osobiscie lubie pisac opowiadanka, a wychodzi mi to raczej slabo, ale nadal to robie, bo sprawia mi frajde : ).

Tak, pisywałem. Jednak nigdy nie zapisywałem moich wierszy, nie czułem potrzeby. Nigdy mnie nie obchodziła Twoja osoba, lecz człowiek jest człowiekiem. Należy mu się chociaż cień zrozumienia i szacunku.

Wiedziałem,wiedziałem! Jesteś poetą a nie magistrem :D

Cold wiersz GREAT!!! Niestety go nie rozumiem XD. A dziwię się, że mam 3 z polaka. Oby tak dalej.

Mi się podoba przeczytałem na szybko i nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi chyba o to że możesz się bać, mieć problemy, mogą po tobie jeździć i mieszać z błotem ale prawdziwy przyjaciel cię nie zostawi i przyjdzie z pomocą. Powiedz czy dobrze zinterpretowałem.

Tak naprawdę interpretacji dzieł literackich ( mówię o ogóle ) jest wiele i każda zależy od czytającego. Słowo pobudza wyobraźnię jednostki, by w wierszu widziała własny, indywidualny tok myślenia.

@Volgerd

Zdajesz sobie sprawę, że to się wzajemnie nie wyklucza?

Jak dla mnie to zwykła rymowanka o tym, że przyjaciele Cie z każdej opresji wybawią.

Czytając twój dalszy tekst, nie bardzo wiem o co chodzi z tym sheyem itd.. Jak to coś wspólnego z wierszem to rozwiń.

Nie mieliście interpretować moich dzieł, czy coś takiego w ogóle napisałem? Umieściłem tylko jedno ze swoich dzieł, które można na palcach policzyć, mam dodać inne, czy po prostu sobie odpuścić?

Mogłeś nie zakładać tego tematu i nie wklejać tu swojego wiersza. Udostępniając wiersz publice, sam skazujesz się na ocenianie i interpretacje. - Slod

Dość tego,dajcie spokój biednemu Coldowi,on nie zasługuję na tyle krytyki..

Może i miał odpał,może i więcej niż jeden.. Ale nie bądźmy tacy ,wyczuwam w nim dobre emocję :-D

Bo Cold to dobry chłopak <3

Dobra Cold ,nie dziękuj ,mój nr. konta 5122 1231 2351 124 Inteligo

Dobra Cold ,nie dziękuj ,mój nr. konta 5122 1231 2351 124 Inteligo

Nie mam ci za co dziękować, więc nie będę.

Może i wiersz ładny... ale dobrych emocji u Ciebie nie wyczuwam.

Cold - nie ładnie to tak..

Co do wiersza,prosty jak świst bata. Może nie jestem dobry w ich pisaniu,ale nie sądzę żeby był on za dobry..

np.

"Zabija cię wzrokiem,

każdym mrokiem,"

No,na prawdę przesłaniee że ja pierpapier

Dodam iż, że masterem w tej dziedzinie(poezja) nie jestem, a takie początki są zazwyczaj dobre i angażując się, można pisać lepiej i z sensem.

Ty Volgerd w swojej dziedzinie jesteś wręcz wszech mistrzem, największym na całym świecie... czy ta dziedzina to nie czasem debilizm? ...

No w takim razie mi przykro, a inne dzieła umieszczę, bo widzę, iż Volgerd mi zazdrości, że sam nie umie owych stworzyć :)

Buźka4U ;*

Cold - rozgryzłeś mnie :( Nie potrafię pisać wierszy,kurczę.. Chciałbym być Taki jak Ty,gdy dorosnę..

Jestem cholernie zazdrosny,masz talent,ja niestety nie mam.. Kipię zazdrością,też Chce mieć taki talent!!

I tutaj dam taki przerywniczek ,cytat Twojego statusu - (O czym teraz myślisz)

by Coldbc

"Ikona Tak się zarumieniłem, że naszła mnie ochota, żeby ci na łeb zrobić klocka."

Pyk,pyk,pyk ,lecimy dalej ,coś mówiłeś o debilizmie.. - Już wiem czemu dostawałeś bany,i kilka krotnie tworzyłeś nowe konta na forum.

Jesteś najbardziej irytującą osobą jaką znam ,sądzisz że jesteś tak bardzo elokwentny? Mylisz się,nie reprezentujesz mądrości,co najwyżej "mondrość".

Doszukuję się podstaw Twojego zachowania w różnych czynnikach,może to ciężkie dzieciństwo,jakaś patologia..

Ale sądzę że po prostu jesteś dzieckiem,może i masz X lat,ale psychicznie i tak jesteś dzieckiem.

A teraz kwintesencja mojego postu,i Tego co chciałem Ci przekazać.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Wiem,wiem nie wolno kłócić się na forum,ale co mi tam,Cold już tą regułę tyle razy złamał,że ten jeden mój raz ujdzie,ujdzie w oceanie postów.

Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością oczekuję na Twoją ognistą ,ciętą ripostę w stylu Miszcza !

PS. Naszła mnie myśl,może Ty po prostu nie jesz orzechów !? Tutaj masz link o wspaniałych właściwościach orzechów - http://www.kobietabezpieczna.pl/index.php?page=article&id=939

A więc troszkę sobie myślałem, bo się zanudziłem, do takiego stopnia, że zacząłem myśleć tak intensywnie, jak większość z was w życiu tak myśleć nie będzie, i doszedłem do wniosku, że jednak chcę się pokazać z tej drugiej, lepszej strony, która dla was(forumowiczów, tych którzy wiedzą kto to jest Shey) była niedostępna. Mam to gdzieś, czy chcecie popatrzeć na tą drugą stronę, czy też nie, aczkolwiek proszę o nie zamykanie tematu(o nie usuwanie też ofc), i tak jest w Hydepark'u.

Swojego czasu pisałem wiersze... umieszczałem je na forum pewnej nielubianej przez większości ludzi gry, aczkolwiek było tam pod forum z "Nasza twórczość"

Moim pierwszym dziełem było(to za czasów, kiedy pogrywałem w metina na US'ie) o surce Weapon

Dzieło usunięto z powodu braku odpowiedniego działu

Nazwałem owszem to "dziełem", wręcz bardzo słabym, napisanym " od tak ", z nudów, dzieło... bo wiersz to nie jest, jest także część druga, bardziej dopracowana, co nie znaczy, że jest doskonała, jeśli ktoś by chciał doczytać, to napiszcie, może dodam dla zaciekawionych moją twórczością. Napisałem także kilka wierszy. Kilka, bo zaprzestałem je pisać, nie wiem dlaczego, ale czasem mam wenę(nawet b.często), nie wykorzystuje jej. Raz, kiedy byłem w błogim nastroju, napisałem to(to się wyda dziwne, co można napisać xD) : To dzieło niżej mogło sobie zostać :P

Głębokie spojrzenie,
to pewnie cierpienie.
bo w oczach strach,
złość i rozpacz.
Oczy jak złoto,
złą ścieżką wciąż kroczą.
Ta chytrość, ta słabość,
niby to radość.
Zazdrość i śmierć,
nie jeden ma cień.
Zabija cię wzrokiem,
każdym mrokiem,
upada jak ja,
stoczyć się ma.
Jest jeszcze coś.
co ratuje twą kość,
przed nienawiścią,
albo skończeniem,
a ich jest niewiele,
są to przyjaciele...

Sam nie mając już swojego dobrego friendsa, który jest na mojej liście(foe'sów już, nie friendsów), i ma nr. 1, ale mniejsza o to. Niby wiersz z przesłaniem, ale pisałem bo pisałem :D

Innych wierszy nie dodam, ale były także dwa opowiadania. Jedno skończyłem, drugiego zaś nie, chociaż wiele osób czekało na to, żebym je kontynuował... wymyślanie dalszych przygód głównego bohatera nawet mnie wciągało ! xO *owned*

Może ktoś też pisze?^.^

Idąc dalej ścieżką głównego tematu, czyli nie opanowanego Sheya, który miota wyzwiskami jakby nic nie znaczyły, to jednak nie chcę się zmieniać, nigdy tego nie zrobię, ale także nie chcę się "poprawiać", tylko dodać swoją drugą stronę(dobrą), do pierwszej(zuej, wg. was), co da efekt neutralny, teoretycznie rzecz jasna. Pokazuję się tu oczywiście z tej strony, że nie jestem debilem, za którego większość z was mnie ma, i ciekawe skąd to zdanie, bo w sumie to tylko były kłótnie, które nie ja zaczynałem(zazwyczaj), a tych których nie zacząłem, nie będę też kończyć(to logiczne :D), ale nie chcę się kłócić w tym temacie, i dodam, że wróciłem do pisania :D

Może czas otworzyć na forum mmorpg dział "Nasza twórczość", w którym pewnie bym zagościł, zamiast samego "Pochwal się" którego nikt nie zauważa... no jak można się pochwalić wierszem... ;x

Ehh, kolejny raz może wydać się, że to po prostu jakaś zmyłka. Jeśli ten temat na taki wskaże w najbliższej przyszłości, chcę perma-bana, oraz sam od siebie dodam, że nie zarejestruję tu konta. Nigdy przedtem nie pisałem, że odchodzę, wy tego chcieliście, daje wam szansę pozbycia się mnie, ale takie myślenie daje mi satysfakcję, i nie dam wam jej :)

apeluję o nowy widoczny dział ! xD

(I znowu z głupim tematem, przyciskam "Napisz nowy temat")

Ps. Mogę zabłysnąć? Oh!xD