Coś nowego

Słuchajcie, czy możecie polecić mi jakąś dobrą grę ? Gatunek nie robi zbyt wielkiej różnicy, jednak MMORPG to chyba moja ulubiona kategoria ;) Niedługo planuję zakup nowego komputera, także wymaganiami się nie przejmujcie ;)

Dotychczasz grałem m. in. w Archlorda, Cabala ( do tej pory czasem pykam ), kiedyś w Last Chaos, Shayia i jeszcze kilka innych gier tam się przewinęło. Jeżeli również macie inne gry, które wam się spodobały, podsyłajcie ;) Dodam jeszcze że bardzo dużo gram w FIFĘ, F1 i czasem w Tf2

GW2/Tera/Aion

Widzę że składasz komputer to masz koszty, ja polecę ci War Thunder i Guild Wars2

No niestety koszta będą, na pewno zakupię Fifę 14 i będę nolifić, właśnie zastanawiałem się nad Aionem i Terą, z tych dwóch co proponujecie? ;)

Tera

Plusy + :

-otwarty świat

-non-target

-piękna grafika

-nexusy

-podział ról w party

Minusy - :

-czasami zamiast ludzi mamy cienie które po chwili się ładują

-questy typu "idź, zabij, przynieś"

Aion

Plusy + :

-otwarty świat

-możliwość latania

-2 walczące ze sobą razy (Asmodian i Elyos)

-grafika też dobra

+- (dla niektórych + a dla innych -) target system

Minusy - :

-nie wszędzie możesz latać

-na EU musisz kupić raz GP

Z tego, co wiem, to Aion ma o wiele ciekawszy endgame. W terze nie potrzebujesz wydawać pieniędzy, aby dobrze się bawić na żadnym etapie gry, w Aionie koło 40lvla opłaca się przynajmniej jednorazowo kupić za real money goldpacka (potem możesz go nabyć u brokera za kinah wyfarmione w grze).

W terze dostajesz mounta a umiejętność latania w aionie ogranicza się do określonych miejsc i map, więc nie możesz latać gdzie Ci się podoba.

Jeśli nie odstrasza Cię model P2P, to może FFXIV online?

Jesli zaczynasz w Aiona na serwach US to GP nie istnieje, masz wszystko za darmo, tylko jest dosyc wysoki ping.

Dalej pisze z telefonu.

Battlefield, Gothic oraz Wiedzmin :>

World of warcraft !!! jesli nie masz kasy na globala to jest duzo privow

P.S

gralem w aiona ale ta gra mnie odrzucila tym ze kiedys niechcacy wbilem do wodu i postac utopila sie jak w gta vice city zal ! a po za tym nie ma to jak wybrac klase stzrelca i bic z mieczyka do 10 lvl kocham takie uposledzenia

- brak wierzchowcow a te pseudo "latanie" mozliwe tylko w niektorych miejscach i to bardzo krotkie

- ciagle te same mooby tylko zmieniony kolor i nazwa strasnie to pokazuje jaka ta gra jest tania

a co do tery to tam jest tylko grafa ladna questy porozpier... po calej mapie a idz pan w chu !!!polecam konkretna gre legende mmorpg WoW!!

Polecam Path of Exile.

Hack and Slash w pełni darmowy (do kupienia są w zasadzie tylko dodatkowe efekty takie jak Aura wokół broni czy jakieś zwierzaki).

Handel wymienny (nie ma złota), robić instancję możesz sam, lub w grupie, A bici mobów nie nudzi się po chwili. Klasy postaci są, ale nie ma żadnych ograniczeń w wyborze broni czy skilli (skille są w gemach wkładanych do przedmiotów).

Ogólnie ciekawa gierka warta chociaż zobaczenia.

Aion EU - Najlepsza opcja na zabawę w endgame. Gold packi można spokojnie skombinować w grze nawet jako casual. Jeśli już chcesz koniecznie płacić to na allegro są za 13-15 zł. Więc miesięczny abonament do wysokich nie należy.

Path of Exile - Jutro startuje na Steamie i ma dość duże community. Nowa gra, która rozwija się bardzo przyjemnie. Ogólnie doskonała odskocznia od Diablo 2/3.

World of Warcraft - Jest opcja na tani abonament poszukaj w necie :)

Tera Online - Tutaj polecam USA bo na EU strasznie mi lagowało. Czasem też optymalizacja strasznie nawala. Jeśli będziesz miał z nią problem to podeślę ci poradnik.

World of warcraft !!! jesli nie masz kasy na globala to jest duzo privowP.Sgralem w aiona ale ta gra mnie odrzucila tym ze kiedys niechcacy wbilem do wodu i postac utopila sie jak w gta vice city zal ! a po za tym nie ma to jak wybrac klase stzrelca i bic z mieczyka do 10 lvl kocham takie uposledzenia- brak wierzchowcow a te pseudo "latanie" mozliwe tylko w niektorych miejscach i to bardzo krotkie - ciagle te same mooby tylko zmieniony kolor i nazwa strasnie to pokazuje jaka ta gra jest taniaa co do tery to tam jest tylko grafa ladna questy porozpier... po calej mapie a idz pan w chu !!!polecam konkretna gre legende mmorpg WoW!!

Co do twojego wpisu to radzę się douczyć. Strzelec zaczyna z giwerą i nie wiem po jakiego grzyba zakładać miecz skoro nie ma on na niego umiejętności. Ba! Nawet nie wiem czy się da.

Wierzchowce są. Latania jest dość. Serio, musisz trochę poczytać bo grę zakończyłeś pewnie na 10 poziomie, który bije się godzinę na grind farmie.

Moby nie są te same. W lore (teraz jest po naszemu) możesz wyczytać czemu ta sama rasa mieszka w kilku miejscach na planecie. Na naszej planecie jest podobnie. To takie niesamowite, ze wszędzie spotykamy koty. Tylko takie z innym futrem i pyskami...

Słuchajcie, czy możecie polecić mi jakąś dobrą grę ? Gatunek nie robi zbyt wielkiej różnicy, jednak MMORPG to chyba moja ulubiona kategoria ;) Niedługo planuję zakup nowego komputera, także wymaganiami się nie przejmujcie ;)

Dotychczasz grałem m. in. w Archlorda, Cabala ( do tej pory czasem pykam ), kiedyś w Last Chaos, Shayia i jeszcze kilka innych gier tam się przewinęło. Jeżeli również macie inne gry, które wam się spodobały, podsyłajcie ;) Dodam jeszcze że bardzo dużo gram w FIFĘ, F1 i czasem w Tf2