Coś w stylu starego i-rpg.net

Witam,

ostatnio różnie u mnie z czasem, więc stwierdziłem, że może w jakąś przeglądarkową gierkę RPG zagrać. Kiedyś grałem w Imperium (i-rpg.net) niestety okazało się, że jest nie da się wbić na stronę, więc domniemam, że gra zamknięta. Dla tych co nie grali nigdy w to, tak w skrócie - była to gra RPG, tekstowa, kilka klas postaci, różne miejsca do expienia, przygody, lochy, crafting. Istnieje coś podobnego? Na gre dziennie mam średnio 10 minut lub 10 godzin :)

Gier Przeglądarkowych jest teraz do wyboru do koloru, powiedz co Cię interesuje jaki gatunek jaki klimat to coś polecimy

Przecież napisał, że chodzi o tekstowe rpg.

https://www.reddit.com/r/incremental_games/wiki/list_of_incremental_games wszystkie te co maja w kolumnie STYLE wpisane TEXT. Od siebie polecę Candy Box

Szukam czegoś:

- typowo fantasy

- RPG (rozwijanie postaci, ekwipunek etc.)

- kilka klas postaci

- bez czegoś w stylu - wybierz potwora, wybierz ilość, wybierz ile razy chcesz go zabić

- żeby 'expienie' wyglądało w stylu - masz daną miejscówkę, w której naciskając dalej możesz natrafić na na różne rzeczy - złoto, materiały, nic, potwory

- istniejące community

Do starego, dobrego Imperium najbardziej podobny jest chyba Amorion.

Chociaż ja polecam Margonem, też przeglądarkowa, ale nie tekstowa. Ostatnio wyszedł serwer z nową grafiką i sam wracam po latach.

Moj znajomy dosyc dlugo gra i poleca tekstowa gre Kroniki Fallathanu : Klik!

Sprawdz sobie ;)

A moze ktos pamieta nazwe gry tez przegladarkowa rpg, chodzilo sie po mapie 4 kierunki i losowe rzeczy sie trafialo na mapie byly zaznaczane skarby i mialo sie energie mozna byla ja odzyskac w burdelu przez rozne pozycje xD

imperium ma problemy z serwerami - wszystko niedługo wróci do normy, pisali na swoim fanpage

@up thecrims

+ dodatkowo: redoran i crimson creation rpg

Imperium już działa, nawet nowa era jest, więc gram, mimo, że trochę wymarłe jest :( Poza tym chyba wszystkie gry Vallheru Polskie przejrzałem i niestety w każdej jest coś na zasadzie areny walk gdzie wybierasz potworka, ilość i... tak do końca energii. Nuda.

Nie wiem czy jeszcze szukasz, ale właśnie znalazłem grę w którą zagrywałem się na studiach: Legend of the Green Dragon, powinna przypasować :)

Witam,

ostatnio różnie u mnie z czasem, więc stwierdziłem, że może w jakąś przeglądarkową gierkę RPG zagrać. Kiedyś grałem w Imperium (i-rpg.net) niestety okazało się, że jest nie da się wbić na stronę, więc domniemam, że gra zamknięta. Dla tych co nie grali nigdy w to, tak w skrócie - była to gra RPG, tekstowa, kilka klas postaci, różne miejsca do expienia, przygody, lochy, crafting. Istnieje coś podobnego? Na gre dziennie mam średnio 10 minut lub 10 godzin :)