Pograłem trochę i jako-takie zdanie sobie już o grze wyrobiłem. Oto małe zestawienie plusów i minusów (odczucia jak najbardziej subiektywne):
Plusy:
+ Całkiem niezłe animacje i wygląd postaci. Fajnie się na nie patrzy ![:)]()
+ Bronie może i drogie, ale kupowane na czas nieokreślony, więc nie musimy grać non stop żeby mieć na sprzęt,
+ Sprzęt dodatkowy (kupowany na czas określony) nie zwiększa nam statystyk postaci, poprawia tylko jej wygląd. Wpływa to na balans podczas gry,
+ Naprawdę dużo broni: snajperki, karabiny, SMG, shotgun'y itd. Do wyboru - do koloru ![:)]()
+ Całkiem nieźle oddana balistyka broni,
+ Nastawienie raczej na rozgrywki drużynowe - samotne szarże na pozycje wroga szybko skończą się zgonem.
+ Sporo graczy - zawsze jest z kim zagrać,
+ Mała instalka (ok. 300 MB),
+ Ogólnie to jakoś tak wciąga ![:)]()
Minusy:
- Chyba najbardziej rzucające się w oczy - grafika. Ewidentnie odstaje od większości (nawet darmowych) produkcji tego typu,
- Max rozdzielczość - 1024x768 - chyba nie muszę mówić jak gra wygląda przy takiej rozdziałce,
- Wciąż sporo bugów,
- Dziwnie rozłożone hitboxy (często nie zalicza dobrze trafienia, mimo że krew się polała),
- Mało map,
- Słabe i nieciekawe mapy. Projektanci się nie popisali. mapy zostają daleko w tyle za tymi z Warrock, że o CA nie wspomnę,
- Szybkie psucie się broni, i dość droga naprawa.
Na razie tyle przychodzi mi do głowy. Ogólnie to prawdopodobnie zostanę przy grze jakiś czas, bo mimo tych wszystkich minusów gra się całkiem przyjemnie. No i dla mnie najważniejsze - nic nie zmusza mnie do grania kilkanaście godzin dziennie. Na początek dostajemy tyle kasy że spokojnie sobie można jakąś dobrą broń sprezentować, a z czasem powoli też można na coś lepszego uzbierać. To tyle ode mnie ![:)]()