Cross fire mmofps

Witam niedawno znalazłem w necie tego oto Fps'a bardzo podobny do cs'a lobby itp nie wygląda za dobrze ale to kwestia przyzwyczajenia bo gra wciąga choć niema bardzo dobrej grafiki itp to grywalność jest boska.

Oficjalna strona

Zachęcam do ściągania tylko 300 Mb a gra jest tego warta.

Dużo osób w to gra i czy dużo broni?

@Ap

A filmik widziałeś ? - Zostało tam napisane że ponad 30 broni jest dostępnych.

@Topic

Gra straaasznie podobna do cs. I właśnie dlatego ją pobiorę :)

@Edit

100 Post ! :>

Jak dać większy obraz? czy trzeba na tym małym grać?

Jak dać większy obraz? czy trzeba na tym małym grać?

Full Screen? :D

Co do gry jest to taki CS... Ponoc gra ma ciekawa realistyke broni. Moj kumpel zamenil CS'a wlasnie na to. :)

powiem wam chłopaki ze broni jest full do wyboru do koloru... jest system klanów , lv'li itp czyli ma coś z cs'a i np warrock'a... naprawdę gra jest bardzo taktyczna...

Sciągłem se to wczoraj pograłem godzinkę i będę tak grał codziennie w to :)

No patrz , ja sciągam dzis ale jakoś biednie w stosunku do klasyków , lepsza byłaby storna bez filmików.....

CS jednak lepszy. Dalej lepiej zainwestować. Ale jak komuś się nudzi, a szkoda kasy, to jak znalazł.

Ten badziew jest chyba przedwojenny max rozwałka 1024x768.................

Mi sie tam podoba :) Grafa słaba ale ciekawe mapy i dobry GhostM(wg mnie)

A jak wygląda kupowanie broni? Tak jak np. w CS, że kupujesz broń na początku meczu, czy tak jak np. w Warrock czy CA że musisz zostać no-life'em i grać kilkanaście godzin dziennie żeby móc sobie kupić karabin na tydzień?

Raczej to drugie ale zestaw podstawowy jest dosyć niezły.

Moze i gra spoko ale odpal coś takiego na panoramie, a mamy podobno rok 2009.....

Pograłem trochę i jako-takie zdanie sobie już o grze wyrobiłem. Oto małe zestawienie plusów i minusów (odczucia jak najbardziej subiektywne):

Plusy:

+ Całkiem niezłe animacje i wygląd postaci. Fajnie się na nie patrzy :)

+ Bronie może i drogie, ale kupowane na czas nieokreślony, więc nie musimy grać non stop żeby mieć na sprzęt,

+ Sprzęt dodatkowy (kupowany na czas określony) nie zwiększa nam statystyk postaci, poprawia tylko jej wygląd. Wpływa to na balans podczas gry,

+ Naprawdę dużo broni: snajperki, karabiny, SMG, shotgun'y itd. Do wyboru - do koloru :)

+ Całkiem nieźle oddana balistyka broni,

+ Nastawienie raczej na rozgrywki drużynowe - samotne szarże na pozycje wroga szybko skończą się zgonem.

+ Sporo graczy - zawsze jest z kim zagrać,

+ Mała instalka (ok. 300 MB),

+ Ogólnie to jakoś tak wciąga :)

Minusy:

- Chyba najbardziej rzucające się w oczy - grafika. Ewidentnie odstaje od większości (nawet darmowych) produkcji tego typu,

- Max rozdzielczość - 1024x768 - chyba nie muszę mówić jak gra wygląda przy takiej rozdziałce,

- Wciąż sporo bugów,

- Dziwnie rozłożone hitboxy (często nie zalicza dobrze trafienia, mimo że krew się polała),

- Mało map,

- Słabe i nieciekawe mapy. Projektanci się nie popisali. mapy zostają daleko w tyle za tymi z Warrock, że o CA nie wspomnę,

- Szybkie psucie się broni, i dość droga naprawa.

Na razie tyle przychodzi mi do głowy. Ogólnie to prawdopodobnie zostanę przy grze jakiś czas, bo mimo tych wszystkich minusów gra się całkiem przyjemnie. No i dla mnie najważniejsze - nic nie zmusza mnie do grania kilkanaście godzin dziennie. Na początek dostajemy tyle kasy że spokojnie sobie można jakąś dobrą broń sprezentować, a z czasem powoli też można na coś lepszego uzbierać. To tyle ode mnie :)

A Już Się Cieszyłem ;) . Odpalam Crossa'a Patch Mi Się Pobiera Wszystko Ok . Przechodzi Do Okna Z Wczytywaniem U Góry Mam Napis Loading All Textures . No I Czekamy . A Czekać Se Możemy <_< . Pnieważ Się I Tak Nie Wczyta . Mi Się Wydaję Że To Problem Że Mam Ekran Panoramiczny . Ale Jeśli Macie Inne Pomysły To Piszcie Bo Po Screenach Widze Że TO Fajna Gra . Z Góry Dzięki . Pozdro

A jak wygląda kupowanie broni? Tak jak np. w CS, że kupujesz broń na początku meczu, czy tak jak np. w Warrock czy CA że musisz zostać no-life'em i grać kilkanaście godzin dziennie żeby móc sobie kupić karabin na tydzień?

kupujesz broń na zawsze

a co do CF to najlepsza gra w którą grałem mam 3 hary a najlepsze mapy sa na GM (Ghoust Mode)

gram w to codziennie i kiedy padam to robe w domu masakre (jestem maniakiem Crossfire)

b3rd nie naprawa tylko kupowanie naboji

b3rd nie naprawa tylko kupowanie naboji

Do broni nie kupuje się w tej grze nabojów, koszty to naprawa broni.

Mam taki sam problem jak Zabili Mi Żółwia :P Co zrobić? Pomoże ktoś? Chętnie bym pograł, ale nie mogę :(

to się długo ładuje, może poprostu pomoże zwiększenie priorytetu procesu gry? :unsure: