cRPG/RPG

Ja ci polecę Fable.Gra ma świetny klimat co prawda fabuła jest trochę taka...[nie wiem jak to nazwać] no dobra sztywna.Mamy bardzo duży wpływ na otaczający nas świat, dużo opcji zmiany wyglądu postaci [wąsy, fryzura, tatuaże, ubrania itp.].Jeżeli chodzi o questy to niektóre są dość klasyczne jeżeli chodzi o RPG np. "Idź do lasu i uratuj chłopca".Cena gry to ok.20zł moim zdaniem się opłaca

Zapomniałem dodać, że grałem ;] Aaa, sztywna fabuła? nie sądzę...ale gra jest świetna.

Arcanie znowu robi ekipa ktora zrobila Gothica 3? Bo z tego co juz widzialem na targach E3 i na roznych stronach... Coz gra zachwyca grafa... ale czy zachwyci fabula... mam taka nadzieje... tyle ze G3 to bylo mega dno.

Tak.Ale mam pewne nadzieje, że kolesie dopracują grę, dzięki nauce na błędach G3. ;]

Kochani heretycy , piranhia bytes , przestał odpowiadać za serie Gothic , zaraz po G3. Tak misie . "Zmierzch GOthica" yyy , przepraszam , "Zmierzch Bogów" to nie syfek od Piranhia. Od PIranhia , jest nieoficjalny G4 o nazwie "Risen" . Ten h'n's zwany "Arcania Tales" to Gothic tylko z nazwy

To oczywiste... gdy firmy sie rozchodzily zadna z nich nie mogla zatrzymac 100% nazwy do tytulu. Dla tego nazywaja sie tak jak sie nazywaja.

To ja bym sobie na miejscu pirani nazwał risena Gotic 4 :)

Trzy pierwsze części (G1,G2+NK,G3) zrobili panowie od piranii zjadających krówkę :D (Piranha Bytes) lecz na G3 strasznie upadli, Zmierzch Bogów zrobiło już kolejne studio Trine Game Studios, które na czele ma totalnie leniwych (czy ****?) programistów co widać po dodatku, Risena (oprócz tego samgo mechanizmu co w Gothicach, nie można go porównać do serii Gothic) zrobili znów panowie z Piranhy i wyszło im to bdb, Arcanie robi Spellbound (też Niemcy, w którym znajdują się byli pracownicy Piranhy) oprócz tego, że wydali kilka dobrych gier (Sacred 2, Desperados) w własnej produkcji, niczym specjalnym nie zasłynęli (może teraz gdy robią Arcanie, się to zmieniło). Lecz Piranha, powoli bankrutowała, więc odsprzedała prawa do marki Gothic, dla Spellbound, i tym samym skazała Gothici na totalny kataklizm :( Choć mam wielkie nadzieje, że Arcania chociaż będzie dorównywała G3 (bo, gdyby nie fatalna optymalizacja, G3 jest naprawdę dobrym RPG'iem). tak nudzę się ;D

"To było dawno i nieprawda" Tak odpowiedział człowiek odpowiadający za Zmierzch Bugów, zapytany o ten że tytuł. Dodał też, że za Gothica4 biorą się z pełną parą, a Risen mi nie podszedł za bardzo.

Myślicie że ci gości którzy będą robili G4 zadbają o fabułę? Cóż nie wydaje mi się zrobią tylko dobrą grafę, i będą liczyli zyski ze sprzedaży. Wiadomo że fan tych pierwszych części (G1 i G2) zakupi również tą czwartą. Ja tak zrobiłem z trzecią częścią i mało przy tej grze zawału nie dostałem <_< a o dodatku no cóż ... sami sobie odpowiedzcie :rolleyes:

Warto dodać, że studio JoWood które robi arcanie, robiło także G2

Cii...przyłapałeś mnie :lol: Arcani na pewno nie kupię od razu po tym jak wyjdzie na rynek. Wole poczekać z miech, dwa i poczytać recenzje, opinie itp.

Ale trza powiedzieć że ostro pojechali z tym Gothicem 3 >.>

Gothic 2 nie jest taki zły, ale jednak gorszy od jedynki

Warto dodać, że studio JoWood które robi arcanie, robiło także G2

JoWood to tylko wydawca gry, nie ingeruje w tworzeniu gry.

Ale i tak dobrze wiedzieć że mieli styczność z G2 a więc może G4 będzie coś miał ze starszej części

Oglądałem gameplay na tvgry.pl z Arcanii i nieźle się uśmiałem.Wiem, że to nie jest finalna wersja gry, ale jeśli liczycie, że to ustrojstwo będzie miało chociaż cząstkę Gothica to się mylicie.

Minimapa, dokładnie oznaczone cele misji na niej, straszne animacje(animacja skoku po prostu mnie rozwaliła).Mówili jeszcze, że zobaczymy postacie z poprzednich części.Jak na razie widziałem Diego i nie wiedziałem, że na starość są takie modne operacje plastyczne.Nadzieja jedynie jest w tym, że gra będzie posiadała 4 tryby trudności.Łatwy, średni, trudny i Gothic.W tym ostatnim może dostaniemy jakąś tam namiastkę Gothica.Miejmy nadzieje, że Piranie wezmą się za jakiegoś rpg, który będzie godny nazwania go prawdziwym Gothiciem 4.

Zauważ, że juz w G3 postacie wyglądały zupełnie inaczej.

Masz racje, ale większość postaci od razu rozpoznałem.Chociaż Lares i magowie wody wyglądali zupełnie inaczej, a nasza "ekipa" mówiła głosem Diega z wyjątkiem Gorna.No i minusem G3 było też nie wydanie narzędzi moderskich.A to zawsze wydłuża żywotność gry.Wystarczy spojrzeć na Gothica 1, 2 i na Stalkera.

Narzędzia moderskie były do G3, ale strasznie ograniczone.Bo kto by chciał się bawić i tak już zjechanym kodem gry...

Szukam jakiejś gry cRPG,RPG z długim gameplayem, ładną grafiką, nie musi to być jakiś prawdziwy RPG jak, Planescape Tornment, czy Baldur's Gate, ładna grafika, najlepiej krwawy, seksistowski, brutalny, mhhhroczny klimat, cos ala AoC (ale bez przesady ;P)

grałem:

-seria Gothic

-Risen

-calusienka seria The Elder Scrolls

-Baldur's Gate 1,2

-Planescape Tornment

-seria Diablo

-Sacred Underworld, 2 Fallen Angel

-Beyond Divinity

-Mass Effect 1,2

-Age Of Conan (tryb nocny traktowałem jak dobra gra RPG z single playerem ;D)

-Bioshock 1,2

-Torchlight

-seria Fallout

Zastanawiałem się nad Witcherem (tak przyznam sie bez bicia, że niestety(stety?) nie grałem w naszego rodzimego Białego Wilka ;