cRPG/RPG

Szukam jakiejś gry cRPG,RPG z długim gameplayem, ładną grafiką, nie musi to być jakiś prawdziwy RPG jak, Planescape Tornment, czy Baldur's Gate, ładna grafika, najlepiej krwawy, seksistowski, brutalny, mhhhroczny klimat, cos ala AoC (ale bez przesady ;P)

grałem:

-seria Gothic

-Risen

-calusienka seria The Elder Scrolls

-Baldur's Gate 1,2

-Planescape Tornment

-seria Diablo

-Sacred Underworld, 2 Fallen Angel

-Beyond Divinity

-Mass Effect 1,2

-Age Of Conan (tryb nocny traktowałem jak dobra gra RPG z single playerem ;D)

-Bioshock 1,2

-Torchlight

-seria Fallout

Zastanawiałem się nad Witcherem (tak przyznam sie bez bicia, że niestety(stety?) nie grałem w naszego rodzimego Białego Wilka ;

No Wiedźmin i Dragon Age to dla mnie podstawa (no może trochę przesadzam :P) może jeszcze Mount & Blade.

Slyszalem o takim RPG jak Dragonsang.... czy cos takiego

Rodzinny Wiesiek jest swietnym RPG w ktorego sie zagrywalem.

Dragon Age jest tez krwawym RPG(podobnie jak Wiesiek... tylko smiesznie wyglada nasza postac umorusana litrami krwi po zabiciu szczura :D. I ogolnie gra jest ciezka bez maga... a cholernie prosta z magiem.

Wiesiek mi sie bardzij podobal.

Fajnm RPG jest(swietny klimat i swietna fabula) Vampire: The Maquarada Redemption. Gra jest dosc stara... ale mistrzowska :)

Cholera, grales juz w Tormenta, wiec nie moge polecic tego geniuszu. Sluchaj, jak zastanawiasz sie miedzy DA a The Witcher, to bez zastanowienia graj w The Witcher. Dragon age jest mocno sredni. Fabula prosta i oklepana, dialog slaby i bez klimatu, do tego za duzo walki (dobrze zrealizowanej), a za malo tych wszytskich innych elementow, ktore wystepuja w takim Torment.

Zagraj w Wiedzmaka, sympatyczny cRPG, pelen dobrego klimatu, ciekawych dialogow, a wszystko to w calkiem dobrej fabule.

Jak cos to mozesz tez zagrac w KoTOR. Moze nie jest krwiscie, ale dosyc mrocznie, wiec powinno ci sie spodobac. No i dobra fabula, szcegolnie jeden zwrot akcji, ktory zmienia spojrzenie na cala produkcje.

Dragon age znudził mnie po tygodniu grania, niby gra fajna ale ta fabuła to przesada, WSZYSTKO da się przewidzieć dlatego zrezygnowałem z tej gry ;( moooże kiedyś tam zagram jeszcze ale nie jestem pewien. Wiedźmin mnie wciągnął jak żadna gra RPG, blondasek jest booski (nie mówię tutaj o wyglądzie ;)) fabuła fajna no i super dialogi. Co do gry to może Neverwinter nights?

Ok, lecę jutro do Empiku po Wiedźmina ;D

Vampire: The Maquarada Redemption

Popieram. Gra jest wręcz zarąbista. Mi się bardzooo podoba! Wiesiek wg. mnie przy niech się chowa.

Grałeś w Dungeon Siege 2 ? Zarrrrrrrrąbista fabuła. Grafika na poziomie (2007 rok - data produkcji) no i brak jakiegokolwiek wczytywania w czasie gry. Żyć nie umierać :rolleyes:

Vampire: The Maquarada Redemption

Popieram. Gra jest wręcz zarąbista. Mi się bardzooo podoba! Wiesiek wg. mnie przy niech się chowa.

Popieram razy dwa,gra jest świetna.

Chyba że ci klimat nie przypasuje ;/

Mam pytanie Vampire The Masquerade: Redemption to część pierwsza? a Bloodlines druga?

Ta, a jak chcesz grac w czesc2, to pamietaj o tym, aby zainstalowac wszystkie mozliwe patche, bo gra ma sporo bugow.

Mam pytanie Vampire The Masquerade: Redemption to część pierwsza? a Bloodlines druga?

Tyle ze druga czesc ma tyle wspolnego z pierwsza ile Wiesiek z Dragon Age. Doslownie....

Pierwsza czesc Vampira jest naprawde nastawiona na klimat i fabule. Zadania sa liniowe. Ale jak znasz angielski(nie mowie ze perfekt... ale podstawy) i potrafisz sie postawic sie na miejscu postaci ktora grasz, mozna na bank to fajnie przezyc. Ehhhh Pamietam ze Vampira przechodzilem z 4 razy :D.

I zapomnialem dodac. Alpha Protocol jest fajnym szpiegowskim RPG. Troche sztywne animacje. Ale moim zdaniem bile Mass Effect'a.

Alpha Protocol, grałem takie drętwe to jakieś, już wole ME.

Ja na twoim miejscu trzymał bym kase na Arcanie, we wrzesniu będzie

To wiem i na 100% kupię, ale do premiery muszę mieć w co grać w te upały... ;] Bo z MMO skończyłem na razie, dopóki coś nie wyjdzie sensownego (czyt.GW2)

Pobieraj Face of Mankind i jazda :D Przednia giera

Ale ogólnie do tematu, to jak na tą chwile to Witcher

Witchera kupie wieczorem, teraz wyjść na miasto to samobójstwo ;[

Ja ci polecę Fable.Gra ma świetny klimat co prawda fabuła jest trochę taka...[nie wiem jak to nazwać] no dobra sztywna.Mamy bardzo duży wpływ na otaczający nas świat, dużo opcji zmiany wyglądu postaci [wąsy, fryzura, tatuaże, ubrania itp.].Jeżeli chodzi o questy to niektóre są dość klasyczne jeżeli chodzi o RPG np. "Idź do lasu i uratuj chłopca".Cena gry to ok.20zł moim zdaniem się opłaca :P

Ja na twoim miejscu trzymał bym kase na Arcanie, we wrzesniu będzie

Arcanie znowu robi ekipa ktora zrobila Gothica 3? Bo z tego co juz widzialem na targach E3 i na roznych stronach... Coz gra zachwyca grafa... ale czy zachwyci fabula... mam taka nadzieje... tyle ze G3 to bylo mega dno.

TO ja cos powiem.

siedziałem sobie kiedyś i oglądałem Hypera i leciał trailer arcani własnie.

Ale nie było napisane co to za gra (oni piszą z takim opóźnieniem) i pierwsze co sobie pomyślałem to "O ku*wa Gothic 2 w jakies nowej oprawie?"

A wiec wiadomo, ze przynajmniej dla mnie, bedzie klimat ze starych części :D