Crysis 1

Po pierwsze chyba zle dodałem bo nie wiedziałem gdzie dodać,więc wrazie problemu proszę o przeniesienie.

Czy Crysis 1 będzie działać na takim kompie:

Procesor Intel Celeron 2,2 ghz

Karta graficzna Intel GMA 4500M

Pamięć 2 GB DDR3 Memory

Dysk 320 GB HDD

PS.Jeśli to ważne dodam że komputer na którym chcę uruchomić grę to laptop i nie ma internetu.

Masz tutaj link do tematu o tej karcie graficznej: http://forum.laptopy.info.pl/f34/intel-graphics-media-accelerator-x4500-co-pociagnie-26109/

A z tego co tam wyczytałem to nie masz nawet co próbować, poza tym procesor też do najszybszych nie należy.

EDIT: Radziłbym ci usunąć ten drugi temat, jeżeli nie chcesz złapać warna.

Mi poszedł na procku 1.56, 1 gb ram, GeForce 9500 GT.

Procek masz co prawda lepszy i więcej ram, ale twoja grafika z Intela do jakichś szczególnie dobrych nie należy, więc możesz mieć problem.

@tsmayn0144

A ile miałeś fpsów i jakie ustawienia, jeżeli można wiedzieć, bo ja swojego czasu próbowałem odpalić Crysis-a na Duronie 1800 Mhz, 1,5 Gb Ramu i Gf 7300 i szatkowało tak, że głowa mała, a jak wszedłem do dżungli to już w ogóle lipa.

A teraz co do internetu,z innych forum dowiedziałem się że aby zinstalować grę potrzebny jest internet?

Ja nie nie miałem żadnego komunikatu o wymaganej aktywacji przez internet, a z tego co się orientuje to Crysis: Warhead wymaga takiej aktywacji.

Dzięki,możecie dalej nawijać o moim kompie czy będzie działać choćby na najniższych wymaganiach.

Nie będzie działało.

mój kumpel grał spokojnie na 256mb. Pójdzie. Jednak na lowie. Tak naprawdę jedynym problemem może być procesor, jednak seria Intel Celeron to nie gatunek. Jeśli masz Intel Celeron Dual Core to możesz grać na spokojnie i w średnich ustawieniach, jeśli jest to Intel Celeron jakiejś innej serii, low i sprawa załatwiona. 700mhz to nie tak bolesna różnica.

Tu są wymagania 'minimalne':

Processor - 2.8 GHz or faster (XP) or 3.2 GHz or faster* (Vista)

Memory - 1.0 GB RAM (XP) or 1.5 GB RAM (Vista)

Video Card -256 MB**

Hard Drive - 12GB

Sound Card - DirectX 9.0c compatible

@tsmayn0144A ile miałeś fpsów i jakie ustawienia, jeżeli można wiedzieć, bo ja swojego czasu próbowałem odpalić Crysis-a na Duronie 1800 Mhz, 1,5 Gb Ramu i Gf 7300 i szatkowało tak, że głowa mała, a jak wszedłem do dżungli to już w ogóle lipa.

Ustawienia: oczywiście miałem wszystko na lowest. Ile FPS - nie mam pojęcia, ale lagów uświadczałem tylko, gdy dostawałem nowe polecenie, bądź następował auto-zapis.

mój kumpel grał spokojnie na 256mb. Pójdzie. Jednak na lowie. Tak naprawdę jedynym problemem może być procesor, jednak seria Intel Celeron to nie gatunek. Jeśli masz Intel Celeron Dual Core to możesz grać na spokojnie i w średnich ustawieniach, jeśli jest to Intel Celeron jakiejś innej serii, low i sprawa załatwiona. 700mhz to nie tak bolesna różnica.

Nie, nie pójdzie! Akurat pamięć VRAM to jedno z mniej ważnych kryteriów w kartach graficznych. Na układzie zintegrowanym, na dodatek tak słabym nie ma mowy o graniu w Crysisa. MOŻE odpalisz grę, ale będziesz mieć pokaz slajdów nawet na najniższych ustawieniach.

Dowód: http://www.notebookcheck.com/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9877.0.html

Trochę niżej masz szybkość działania różnych gier na tej karcie graficznej. Jak widać Crysis na najniższych detalach wyciąga 6 fpsów.

Zresztą, jeśli ten Celeron nie jest dwurdzeniowy, to też jest beznadziejny.

Widzę że nie ma po co kupować,a co sądzicie o Far Cry i Turok czy będą działać?

Słyszałem także o World of Conflict czy ktoś grał?

Widzę że nie ma po co kupować,a co sądzicie o Far Cry i Turok czy będą działać?Słyszałem także o World of Conflict czy ktoś grał?

W FC i Turoka zagrasz bez problemu, ale w WoC już raczej nie. Gra ma ZRYPANĄ optymalizację.

Stronka do sprawdzania,czy ci pójdzie gra http://www.systemrequirementslab.com/cyri/

Znowu odświeżam temat.

Po pierwsze chyba zle dodałem bo nie wiedziałem gdzie dodać,więc wrazie problemu proszę o przeniesienie.

Czy Crysis 1 będzie działać na takim kompie:

Procesor Intel Celeron 2,2 ghz

Karta graficzna Intel GMA 4500M

Pamięć 2 GB DDR3 Memory

Dysk 320 GB HDD

PS.Jeśli to ważne dodam że komputer na którym chcę uruchomić grę to laptop i nie ma internetu.