CS:GO kilka pytań

Witam w CS nie grałem juz ponad rok

nabrałem chęci aby pograć troche w wolnym czasie jednak niestety CS 1.6 umiera jak juz nie umarł

więc naszła mnie myśl czy opłaca sie zagrac w CS:GO i mam kilka pytań

czy na takim sprzęcie będę mógł pograć bez problemu tzn zacinanie się albo mała ilosc fps ?

Sprzęt: mój sprzęt

Win XP SP3

3GB

Intel Core i3 3.10GHz

GeForce 9600GT 512mb

czy rozgrywka różni się od tej z 1.6 ?

jak z cziternia ? dużo tego biega ? bo 1,6 jak jeszcze grałem to mimo iż steam to i tak pełno tego biegało

mógłby ktoś w kilku tych najważniejszych pkt napisać + i - gry ?

i teraz takie pytania kompletnie zielonego ( pewnie wydadzą się wam idiotyczne ale trudno )

1. konto steam mam z pudełkowej wersji 1.6 więc na tego steama moge normalnie zainstalować CS:GO tak ?

2. w sklepie steam gry pewnie są w euro albo dolarach , jaka jest obecnie cena CS:GO na złotówki ?

3. kupując gre na steamie dostaje jakiegoś CD-Key na email czy co ?

4. nigdy nie kupowałem nic ze steam więc chciałem zapytać jak się kupuje ? i czy moge zakupić go mając internetowe konto bankowe np w ing.pl ? czy gdzieś indziej musze zrobic konto ?

Na średnich detalach 60-99 fps ;)

1.Tak

2.Keye.pl

3.Tak

4.Tego to nie wiem, ale wydaję mi się że istnieję taka opcja jak przelew tradycyjny

EDIT

Bardzo fajnie mi się grało w CS:GO jedynym minusem jest brak celownika z cs'a 1.6

Polecam ;)

na tych 60-99 fps da się pograć normalnie czy nie ?

Na lajcie, 60 fpsów to dużo

o to coś nowego :) w 1.6 na 90 szło do głowy dostać :)

a mógłby sie ktos jeszcze wypowiedzieć na 4 pytanie ?

na tych 60-99 fps da się pograć normalnie czy nie ?

A czego by się miało nie dać ? Jest to dosyć duża ilość fpsów gra będzie chodzić bardzo płynnie.

Tak btw. cs 1.6 nie umiera po prostu gracze odchodzą od tytułu jakim jest cs.Mogę ci obiecać, że znajdziesz więcej polskich serwerów z modami albo i bez w 1.6, zaś w cs go znajdziesz ich bardzo mało a takie mody jak deathrun/surf itp. to możesz sobie pomarzyć ja osobiście znalazłem pare serwerów zm a i tak nie polskich :).

Co do 4 pytania to normalnie kupujesz do koszyka robisz przelew, albo kupujesz paysafe card i po problemie.

1. Nic się nie stanie, gdy zainstalujesz to razem z 1.6, gdyż obydwie gry są w innych folderach i nie będą ze sobą w żaden sposób kolidować.

2. 46.77 zł na steamie.

3. Dostaniesz na maila potwierdzenie zakupu, a gra automatycznie zostanie dodana do twojej biblioteki gier.

4. Nie mam konta w banku (tym bardziej internetowego), więc nie wiem jak to wszystko wygląda, ale steam toleruje PayPal'a (wirtualny portfel na który możesz przelać pieniądze), PaySafeCarda (kupony które kupisz w niektórych sklepach i kioskach mające wartość 20, 50, 100, 200 zł), MasterCarda, WebMoney, American Express (ale to chyba nie u nas), Discover, JCB (cokolwiek to jest), MoneyBookers i Visę. Myślę, że najprościej jest przelać trochę kasy na Paypala i przez niego kupić. Ewentualnie tak jak Gruca napisał, kupić PSC o odpowiednim nominale i wio!

polskie serwery to akurat nie problem :)

bo w 1.6 i tak mało grałem na polskich częściej na zagranicznych gdzie miałem dobry ping

lepiej pograć z kimś kogo sie nie rozumie niż czytać płacz rodaków :D

co do płatności to tam są różne webmoney master card itp

to którą opcje wybrac aby zrobic przelew z konta bankowego ? ( pewnie głupie pytanie ale jestem zielony w takich sprawach )

Przygotuj się na to, iż na mixach (tryb turniejowy) będziesz słuchał płaczu obcokrajowców nie tylko polaków. Chyba, że będziesz miał ekipę to tylko przeciwnicy będą sapać się czasem. Ogólnie jeżeli gram mixy to trafiam w dużej mierze na rosjaninów. Z większością da się dogadać, ale zdarzają się totalne dzieci, a wtedy wystarczy dać mute na micro i masz spokój + report (za który i tak nie będzie ukarany).

Co do cziterów to wprowadzono system oceniania na podstawie powtórek. Powtórka zawiera zapis najbardziej podejrzanych akcji, a na koniec wypełnia się ankietę jak szkodliwy pod każdym aspektem jest podejrzany gracz z filmu (wh, aim itd). Ja nie mogę oceniać i osądzać, ale mój brat ma taką możliwość - chyba ze względu na to, że dużo więcej gra ode mnie i zakwalfikował się do udziału w tym programie (wiadomo pierwszego lepszego nie wezmą).

CS 1.6 nie umarł - po prostu wycofano go z rozgrywek e-sportowych, gdy wyszedł GO co było dobrym rozwiązaniem. Na pewno trochę stracił na liczbie graczy, ale wciąż jest ich wielu i nie ma problemu by grać mixy i gathery. Zawsze znajdzie się chętnych.

A jeżeli chodzi o klatki to gdzieś słyszałem, że ludzkie oko raczej nie zauważy różnicy powyżej 60 klatek na sekundę. Mój brat mówi, że dla niego jest różnica i korzysta z ustawień tak by wartość zawsze wynosiła około 90-100 klatek na sekundę. Ale to maniak ostatnio nawet miał okazję grać mieszańca z "Pashą" w cs 1.6.

Namiar na mojego steam'a jeżeli ktoś ma chęć czasem na klasyczny turniejowy :) - czemier2

ok wysłałem Ci zapro na steama warto by z kims pograc bo znajomi z CS 1.6 to juz dawno na steamie nie byli :)

chciałbym zapytać jeszcze czy są jakaś godne uwagi komendy do GO ? słyszałem że jest celownik z kropeczka w środku da się tak ustawić ? i jakies inne przydatne podczas rozgrywki

na necie znalazłem troche ale nie opisane co dają czy są przydatne itp

Komenda na kropkę w celowniku to cl_crosshairdot. Wtedy masz normalny celownik krzyżak (klasyczny lub domyslny) z kropką w środku. Jeżeli chcesz samą kropkę jako celownik musisz wpisać dodatkowo cl_crosshairsize 0. Inne przydatne komendy to np. na fps i rate. Wszystko do znalezienia na stronach czy youtube w filmach z poradami np. "Igranie z Tazem" ;)

thx

pobrałem sobie cfg taza więc raczej żadne komendy już niepotrzebne :)

chciałbym tylko zapytać znasz może jakieś polskie serwery ( na których ktoś gra ) ? bo mam tylko 1

1 czy jest jakiś Zombie mod do cs:go ?

Zombie Mod jest, ale dawno nie interesowałem się nim. Wiosną nie znalazłem serwera, gdzie zombie mod miał by balans za równo pod względem budowy map i rozgrywki. NIe interesują mnie za bardzo mody więc nie mogę powiedzieć niczego pewnego. Co do cfg to radził bym robić swój własny, bo wtedy Ty sobie sam uwzględniasz na jakich ustawieniach jest Ci wygodnie, jaka czułość, czy grać w rozdzielczości 4:3 wide screen (jeżeli masz monitor 16:9) czy 16:9. Nawet jeżeli to oryginalne ustawienia Taza to mogą być dla Ciebie nie koniecznie dobre.

Głownie gram na serwerach Deathmatchowych jeżeli chodzi o serwery publiczne - jako rozgrzewka przed mixami rankingowymi. Dlatego nie powiem Ci, który serwer publiczny jest dobry, bo zwyczajnie mało kiedy na nich gram. Gra ma wbudowaną przeglądarkę, a gdy to nie wystarczy odpalamy google wpisujemy CS GO serwer i tyle :P

Witam w CS nie grałem juz ponad rok

nabrałem chęci aby pograć troche w wolnym czasie jednak niestety CS 1.6 umiera jak juz nie umarł

więc naszła mnie myśl czy opłaca sie zagrac w CS:GO i mam kilka pytań

czy na takim sprzęcie będę mógł pograć bez problemu tzn zacinanie się albo mała ilosc fps ?

Sprzęt: mój sprzęt

Win XP SP3

3GB

Intel Core i3 3.10GHz

GeForce 9600GT 512mb

czy rozgrywka różni się od tej z 1.6 ?

jak z cziternia ? dużo tego biega ? bo 1,6 jak jeszcze grałem to mimo iż steam to i tak pełno tego biegało

mógłby ktoś w kilku tych najważniejszych pkt napisać + i - gry ?

i teraz takie pytania kompletnie zielonego ( pewnie wydadzą się wam idiotyczne ale trudno )

1. konto steam mam z pudełkowej wersji 1.6 więc na tego steama moge normalnie zainstalować CS:GO tak ?

2. w sklepie steam gry pewnie są w euro albo dolarach , jaka jest obecnie cena CS:GO na złotówki ?

3. kupując gre na steamie dostaje jakiegoś CD-Key na email czy co ?

4. nigdy nie kupowałem nic ze steam więc chciałem zapytać jak się kupuje ? i czy moge zakupić go mając internetowe konto bankowe np w ing.pl ? czy gdzieś indziej musze zrobic konto ?