CS:GO Kilka pytań

Dla bardziej obytych garść pytań, bo fora steam'u to wiadomo...

a) Gdzie grać, tj. czy istnieje jakiś competetive matchmaking? Obecnie na moim profilu widnieją 3 wygrane gry w trybie competetive (efekty zadań) i nie powiem, czuje się tam jak ryba na rowerze. Wiem, że gram gorzej niż inni w drużynie. Czy w pewnym momencie gra sparuje mnie z i przeciw "słabszym" czy czeka mnie droga na golgote po tłuczonym szkle?

B) Czy istnieje możliwość grania (tj. wyszukiwania z automatu) gier daleko od naszych kochanych rodaków? Bo na trybie casual średnio po dwóch-trzech minutach zbiera mi się na mdłości ('elo ziomki jak leci, jaja mnie bolą" czy "bueeerk k**wa" albo też "zamknij ryj i mów po polsku") a sam w sobie tryb chyba dobry na "docykanie" się w grze.

c) Zmiana celownika na okrągły - można to jakoś zrobić? Bo standardowy jakoś wybitnie mi nie pasuje.

d) Jak w końcu wygląda system dropu? Mam zakupiony Breakout, jak na razie spadły mi dwie skrzynki i cztery misje, kiedy limit się resetuje i ile zostało mi do jego wyczerpania? Bo chciałoby się jakąś skórkę mieć, czemu nie?

a) Nie mam pewności ale system wybiera po równi tylko w turniejowym :)

b)Możesz grac na zagranicznych serwerach społeczności.

c)Chodzi ci o kółeczko ,bo niezbyt cię rozumiem :D

d)Jeśli masz kupiony operacje to wtedy z tego co wiem częściej ci się rzeczy dropią. Ogólnie resetuje się co tydzień.

a ) competitive matchmaking to wlasnie tryb competitive, istnieja takze ligi typu Faceit czy ESEA, ale nie sa one wbudowane bezposrednio w gre, w kazdym razie graja tam juz ludzie na wiekszym poziomie. Czeka Cie droga po tluczonym szkle, polecam poogladac filmiki dotyczace kontroli recoilu, szczegolnie w broniach typu M4A4/M4A1-S/AK-47.
b ) To kwestia servera, musisz po prostu poszukac. Mozesz takze skorzystac z opcji "Block communication" - TAB -> LPM na gracza -> Block communication.
c ) Na privie wysle Ci link do oficjalnego subreddita o CS:GO, tam znajdziesz ustawienia celownikow i SS'y, bedziesz mogl sobie dobrac dowolny.
d ) Operacje sa czasowe, wprowadzane na dany okres (kilka tyg/mies). Jezeli sie nie myle Breakout jest do pazdziernika (nie jestem pewien, obilo mi sie o uszy). Nie sadze aby byl jakikolwiek limit na drop, aczkolwiek w kwestii misji mozesz wykonywac 2 max na raz.

1. Do czasu jak wbijesz range będziesz przydzielany losowo do gier. Po 10 wygranych rankedach dostaniesz range i będzie cię przydzielało do osób z podobnym rankingiem.
2. Są servery społecznościowe, jednak wygrane na nich nie dadzą ci możliwości zwiększenia swojej rangi.

3. Nie widziałem nigdy okrągłego celownika w GO, jednak jak wpiszesz sobie w google : csgo crosshair to wyskoczy ci strona na której możesz zrobić swój własny celownik.
4. Ludzie mówią ze limit wynosi od 6-8 rzeczy na tydzien, czy to prawda czy nie, nie mam pojęcia. Jak dropnie to dropnie.

a) Po wygraniu 10 gier w trybie competetive system przydzieli Ci rangę, do tego czasu będziesz dostawał przeciwników o różnych umiejętnościach żeby określić na jakim poziomie sam się znajdujesz, więc przebolej jakoś te 10 winów, a potem powinno być lepiej :)

b ) Wybierz sobię jakiś serwer tutaj: LINK, tylko musisz się liczyć z tym, że im dalej tym wyższy ping.

c) W opcjach gry jest kilka różnych celowników do wyboru, ale okrągłego nie widziałem.

d) Co do breakoutu to nie jest to jasno powiedziane, ale osoby posiadające operację dropią więcej skrzynek breakout od reszty, a zwkykły drop kiedyś wyglądał mniej więcej tak, że były 2 skiny i 2 skrzynki na tydzień.

Jeśli można to zadam pytanie tutaj. Co dają te rangi? Oprócz tego że w turniejowym dobiera ci przeciwników do rangi?

No nic, czas dumę i godność osobistą wsadzić do kosza i jakoś te 10 winów zdobyć :D

Inne tryby w takim razie sobie daruje (poza koniecznością - misje).

A i celownik już gotowy, Guru zapłać wszystkim :P

Bogom dziękować za możliwość wybrania map do Competetive - Rush, Castle i Insertion here I come :D

@Gringos,

Tym wysza ranga tym teoretycznie lepiej grasz: http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_Uh1JAuOW7Hu2CEhMvD4GQWmOXcFcohyx.jpg - tu masz rangi :)

A sluza zebys gral z ludzmi o podobnym skillu do twojego.

Hmmm jakiś pomysł jak wbić brakujące mi 5 gier na competetive żeby dostać rangę najniższą? Bo so far 42 przegrane, typowa gra to 30+ killów w przeciwnej drużynie na jednym graczu, dwa wyjścia u mnie i ochota na powieszenie się na strychu..

A granie Casual odpada, dzisiaj na dwie gry, dwa razy "polskie pawiany" w akcji, gdzie przodował bekający jaskiniowec z drużyny TeamBiceps

Musisz trafić na ogarów, którzy bez Ciebie dadzą radę i zamykać tabelę z niskim KD. :) Ps. Jak dla mnie ten tok myślenia jest bez sensu bo pamiętaj "Play hard, go pro." Grając jedynie z lepszymi od siebie uczysz się grać, grając ze słabszymi tylko wydaje Ci się że jesteś "dobry" ;)

Cofam to, co powiedziałem, ja już nie chce ranku na competetive.

Obecnie spadłem do Silver 2 (yay!) i... jestem w szoku (i tutaj nie sarkazm, na prawdę jestem w ciężkim szoku)

Na 20 ostatnich gier:

-17 razy byłem Top w scorach (a gram paredziesiąt godzin, do tego marnie)

-14 razy miałem gracza gorszego niż bot

-13 razy mój team przegrał 0-16

-12 razy ktoś stał AFK przez cały mecz

- 7 razy widziałem kogoś biorącego zakładników / C4 w mojej drużynie (reszta gra deathmatch)

- 3 razy usłyszałem coś po angielsku

- 1 raz miałem minimum dobrej zabawy

Jak grać panie premierze? Bo owszem, asem nie jestem, ale w porównaniu z nimi to kur... błyszczę jak psu jajka po kąpieli...

PS. Misja na wygranie 16 rund na mapie Overpass idzie mi od 5ciu dni :)

Cofam to, co powiedziałem, ja już nie chce ranku na competetive.Obecnie spadłem do Silver 2 (yay!) i... jestem w szoku (i tutaj nie sarkazm, na prawdę jestem w ciężkim szoku)Na 20 ostatnich gier:-17 razy byłem Top w scorach (a gram paredziesiąt godzin, do tego marnie)-14 razy miałem gracza gorszego niż bot-13 razy mój team przegrał 0-16-12 razy ktoś stał AFK przez cały mecz- 7 razy widziałem kogoś biorącego zakładników / C4 w mojej drużynie (reszta gra deathmatch)- 3 razy usłyszałem coś po angielsku- 1 raz miałem minimum dobrej zabawyJak grać panie premierze? Bo owszem, asem nie jestem, ale w porównaniu z nimi to kur... błyszczę jak psu jajka po kąpieli...PS. Misja na wygranie 16 rund na mapie Overpass idzie mi od 5ciu dni

Powiem CI tak do silver elite przejsc to nie problem- zbieras zteam i wygrywacie kazdym mecz o ile nie traficie na jakis clan. Trudniejsza gra zaczyna sie od GOLDA i to duzo bardziej bo 70% graczy jako tako juz ogarnia...nie wspominajac o master guardian gdzie ludzie juz naprawde wyprawiaja przedziwne rzeczy.. Jesli bedziesz gral randomowo to przebicie sie do golda zajmie ci kilkadziesiat gier jezeli bedziesz wygrywa. Zauwazylem , ze czasami wystarcza 2-4 gry wygrac z wynikiem okolo 30 kili i wskakujesz na lepsza range.

Dla bardziej obytych garść pytań, bo fora steam'u to wiadomo...

a) Gdzie grać, tj. czy istnieje jakiś competetive matchmaking? Obecnie na moim profilu widnieją 3 wygrane gry w trybie competetive (efekty zadań) i nie powiem, czuje się tam jak ryba na rowerze. Wiem, że gram gorzej niż inni w drużynie. Czy w pewnym momencie gra sparuje mnie z i przeciw "słabszym" czy czeka mnie droga na golgote po tłuczonym szkle?

B) Czy istnieje możliwość grania (tj. wyszukiwania z automatu) gier daleko od naszych kochanych rodaków? Bo na trybie casual średnio po dwóch-trzech minutach zbiera mi się na mdłości ('elo ziomki jak leci, jaja mnie bolą" czy "bueeerk k**wa" albo też "zamknij ryj i mów po polsku") a sam w sobie tryb chyba dobry na "docykanie" się w grze.

c) Zmiana celownika na okrągły - można to jakoś zrobić? Bo standardowy jakoś wybitnie mi nie pasuje.

d) Jak w końcu wygląda system dropu? Mam zakupiony Breakout, jak na razie spadły mi dwie skrzynki i cztery misje, kiedy limit się resetuje i ile zostało mi do jego wyczerpania? Bo chciałoby się jakąś skórkę mieć, czemu nie?