Witam!
Jak to jest z kucaniem w GO? Jedni mówią, żeby się oduczyć inni, że to podstawa strzelania. Jak więc jest z kucaniem Waszym zdaniem?
Pozdrawiam!
Witam!
Jak to jest z kucaniem w GO? Jedni mówią, żeby się oduczyć inni, że to podstawa strzelania. Jak więc jest z kucaniem Waszym zdaniem?
Pozdrawiam!
W cs go kucanie jest sprawą dziwną. kiedy strzelasz z odległości dużej kucanie owszem pomaga bo nie trafisz ze spraya, ale kiedy już jesteś blisko to kucanie nie jest efektywne co do celności, jedynie mozesz kucaniem zrobić unik, full auto jest inne niż w 1.6 więc... polecam kucać jak najmniej, ale nie jest to rzeczą aż wadliwą aby się jej oduczać.
Kucać. Wystarczy spojrzeć na topowych graczy.
Nie kucaj.
Strzel full auto na stojąco do ściany i zobacz gdzie poleciały pociski.
Teraz strzel full auto na kucku i zobacz, że kule poleciały tak samo.
Kucanie tylko i wyłącznie służy do tego żeby zejść hitboxami z linii ognia przeciwnika. I to też nie zawsze się udaje bo czasami można wyłapać tak szybciej głowę niż stojąc, bo osoby nowe w csie celuja zawsze w środek modeli, wiec czasami możesz nawet pomoc przeciwnikowi.
Podczas grania nigdy nie myślę o tym żeby kucać, a jeżeli już do tego dojdzie to jest to raczej odruch, który pojawia się na bardzo bliskich spotkaniach z wrogiem, zamiast kucania na odległość daleką lub średnią, lepiej jest strafe'ować.
Podczas grania nigdy nie myślę o tym żeby kucać, a jeżeli już do tego dojdzie to jest to raczej odruch, który pojawia się na bardzo bliskich spotkaniach z wrogiem, zamiast kucania na odległość daleką lub średnią, lepiej jest strafe'ować.
Raczej stutter step tudzież adad move. Poczytać. Obejrzeć i potrenować. Gwarantuje, że zdziwicie się jak wzrośnie wasza efektywność po opanowaniu tego triku.
Osobiście spotkałem się z nazewnictwem Strafe Shooting, różnie to nazywają, jest to bardzo przydatny trick, który z czasem sam wchodzi w krew.
Według mnie to zależy od sytuacji i broni. Od sytuacji bo czasem kucnięcie w dobrym momencie może uratować nam życie, przeciwnik nie trafi tych 3-4 pocisków. A od broni ponieważ na przykład pattern sprayu AK leci mniej więcej tak : najpierw ciągnie do góry w linii prostej a następnie schodzi od prawej do lewej. I teraz wytimingujmy moment w którym spray zaczyna schodzić na boki. Jak już władujemy w cały korpus przeciwnika równią linie strzałów a potem przykucniemy by spray rozszedł się w okolicach klatki, to możemy w taki sposób zasprayować nawet 3 przeciwników.
Ja tam kucam i wstaję. Dlaczego? Otóz odpowiedź jest prosta hit boxy
Przepraszam za lekki offtop, ale nie chcę niepotrzebnie zakładać nowego tematu. Myślałem nad zakupem tej gry, jednak przed tym chciałbym ją wypróbować. Czy mógłby ktoś pożyczyć mi konto do wypróbowania?
Edit
@down
Ok, w takim razie założę nowy temat. Post do usunięcia.
Przepraszam za lekki offtop, ale nie chcę niepotrzebnie zakładać nowego tematu. Myślałem nad zakupem tej gry, jednak przed tym chciałbym ją wypróbować. Czy mógłby ktoś pożyczyć mi konto do wypróbowania?
Załóż temat bo post z czapy. I wydaj te 25 złotych, bo to śmieszna cena jak na taką grę.
Ja kucam wtedy gdy wiem że źle skontrolowałem full auto wtedy szybciej zabije przeciwnika. Kucam też wtedy gdy widze że mam za wysoko celownik wtedy jest tak zwany tap
Witam!
Pozdrawiam!