Hej, właśnie zakupiłem sobie CS:GO (Jest w promocji ^^) i o ile samo granie całkiem nieźle mi idzie, to wiele rzeczy nie ogarniam. Prosiłbym o wszelkie rady dla początkującego gracza, jak działa to całe odblokowywanie skórek do broni i samych broni, czy da się to robić bez wykładania pieniędzy z portfela, na jakiej zasadzie działają gry rankingowe itd.
CS:GO Newbie
Za "wkładane pieniadze" kupisz tylko skiny, motywy muzyczne, naklejki i Operacje. Żadna z tych rzeczy nie doda Ci skilla, wiec TAK, da sie w 100% grac bez uiszczania dodatkowej kwoty.
Mało konkretnie opisałeś to co chcesz wiedzieć. Skórki albo bardziej potocznie 'skiny' można wydropić z meczów. Zazwyczaj są to skiny za kilka eurocentów. Większość skinów można dostać poprzez otwieranie skrzynki ( skrzynki , walizki tak od kilku eurocentów do około 3 euro.. klucz to 2 euro) Żeby nie było skin to tylko wygląd Nie da sie nic odblokować po prostu musisz otworzyć skrzynke dropnąć albo kupić na rynku. Gry rankingowe to kiepska sprawa moim zdaniem.. serwery do mixów od valve są tragiczne czasem zdarza sie że 1 team ma po ponad 100pingu a team przeciwników gra sobie normalnie. tickrate 64 porażka.. tick64 oznacza że gra nie rejestruje wszystkich twoich strzałów czyli możesz celować w głowe z ak a twój cel nie zginie. Polecam dodać do ulubionych serwery z 128tick i jakieś aim mapy również z 128tick. Moge ci na PW podesłać kilka serwerów. W workshopie masz też mapy do trenowania aima full auto.. wszystko.. nawet celownik i ułożenie broni. Jeśli chodzi o bronie to nie wiem o co ci chodzi
jeśli chodzi o main bronie to tak.. glock/ak wiadomo nie ma nic innego do wyboru. W stronie CT p2000- 13ammo w magazynku i 5 magazynków. usp-s: pistol celniejszy niż p2000 ma 3 magazynki i 12 ammo. m4a4: gówno prawda że broń dla 'nie aimerów' bo jak umiesz celować to też możesz z tego zabijać jak z a1s. 30ammo w magazynku i 4magazynki moim zdaniem m4a4 jest trudniejsze do opanowania niż ak. m4a1s 20ammo w magazynku i 3 magazynki ogólnie. Broń bardzo celna po prostu laser.
Zapomniałeś dodać, że na grach rankingowych jest 50% szans otrzymania darmowego kursu języka rosyjskiego.
Gry rankingowe działają na zasadzie 5vs5, można solo, można w max 5 (najlepiej). Gra tra 30 rund z czego potrzeba 16 by wygrać. Z początku grasz jako unranked, dopiero po 10 wygranych meczach przydziela cię do danej rangi zależnie od twoich stat, stosunku wygranych do przegranych etc. Tak jak wyżej kolega napisał serwery Valve jadą na 64 tickrate co jest mocną bolączką.
Co do kasy to zależy od ciebie. Podczas gry wypadają słabo cenne skiny oraz skrzynki, które możesz kluczem za 2€ otworzyć. Od bardziej pospolitych do noża, które są warte spory hajs.
@guru
Nie zapytałem czy można "grać" bez wydawania pieniędzy.
@Efes i Avitus
Dokładnie o to mi chodziło, co napisaliście. Czyli gra się tu normalnie jak w CS 1.6 a jeżeli chce skiny, to koniecznie muszę zapłacić, bo o ile skrzynki wypadają, to klucze trzeba kupować (z tego co zrozumiałem). Co do broni, to chodziło mi o coś typu: na start ma się M4A1, a po włączeniu gry dostałem od niej "M4A1-S", które ma mniejszy magazynek, ale ma za to tłumik - o to mi chodziło pytając, czy można BRONIE odblokowywać, czy można inne typy broni zdobyć i je podmieniać. Tak samo interesowałem się tymi rankingowymi rozgrywkami, dziękuję za wytłumaczenie terminu "64 tickrate", bo czytałem o tym sporo, a nie wiedziałem co to jest. To w sumie odpowiedziało na wszystkie moje pytania, więc dziękuję.
@Topic
A co z serwerami z modami, grał ktoś z was może? Fajnie się gra na Zombie Modach itp.? W CS 1.6 praktycznie tylko na takich grałem i spędziłem tam setki godzin świetnej zabawy, co sądzicie o wersjach w CS:GO?
Nie mam pojęcia czy są zombie mody bo nie gram na takich 4funach czy coś. Są mapy typu fly kz są też jakieś jail breaki ale nie mam o tym kompletnie pojęciach bo gram troche bardziej na poważnie
Zapomniałem ci napisać że można też kupić operacje za ok. 5euro. Mozesz robić wtedy misje np zabij 20osób z mp7 na danej mapie czy w danym trybie. Wtedy dropią też skiny i szansa na coś fajnego jest chyba jeszcze mniejsza niż w skrzynce.. Kolega kolegi dropnął AWP dragon lora faktory niu za ponad 1k euro ;___; ale to naprawde szansa na taki drop jest bliska zeru. Jeśli sie w skiny zagłębiać to każdy skin ma swój stan.. fabrycznie nowy, lekko używany, przetestowany w boju, ślady użytkowania i zaprawiony w walkach. Różnica wtedy jest taka że skin w danym staniu ma inną ilość patternu czyli malowania.
Up- No i jeszcze jeśli mówimy o zużyciu to trochę inaczej wygląda on w stosunku do noży, bo nawet Factory New nóż nie musi mieć dokładnie 100% patternu ( a te noże są najdroższe)
Hej, właśnie zakupiłem sobie CS:GO (Jest w promocji ^^) i o ile samo granie całkiem nieźle mi idzie, to wiele rzeczy nie ogarniam. Prosiłbym o wszelkie rady dla początkującego gracza, jak działa to całe odblokowywanie skórek do broni i samych broni, czy da się to robić bez wykładania pieniędzy z portfela, na jakiej zasadzie działają gry rankingowe itd.