Witam
Ostatnio zakupiłem CS:GO i ustawiłem wymagania na najniższe oprócz roździelczości ekranu (mam taki 1024x768 4:3). Ogólnie CS mi zacina tylko gdy rozpoczynam na respie, potem idzie dobrze Jednak chciałbym ustawić roździelczość ekranu na najniższą, żeby miał pewność że wszystko jest na niskich wymaganiach
1. Podajcie mi najniższą roździelczość ekranu w CS:GO jaką wybrać.
2. Jak sprawdzić FPS ???
3. O co chodzi z synchronizacją pionową ?? Włączyć czy wyłączyć ?? Jak włącze to bdz mi zacinało czy nie ??
Dzięki za pomoc
CS:GO słaby komputer więc jaką roździelczość wybrać?
1. Najniższa to 640x480 ale polecam 800x600 bo nie ma różnicy w fpsach.
2. W konsoli wpisz komendę net_graph 1
3. Tak ogólnie vsync u mnie zjada 20 - 25 fpsów (nie wiem nawet jakim prawem ale tak jest).
Jeśli potrzebujesz jeszcze pomocy wal śmiało możesz również podesłać mi na pw steam swój to Cię znajdę i wyjaśnię Ci wszystko na TS'ie
Pozdrawiam i ładnych headshootów życzę.
vsync to synchronizacja pionowa i ona nigdy ci nie pozwoli przekroczyć 60 fps.
1. Polecam 800x600
2. W opcjach steama masz możliwość włączenia licznika FPSów który nie jest tak irytujący jak komenda net_graph 1,2,3
3. Vsync to nic innego jak synchronizacja klatek na sekundę (fps) do częstotliwości odświeżania monitora. Ogólnie zaleca się ją WYŁĄCZYĆ bo jest strasznie zasobożerna.
Czyli tak:
1. Wybrać mam roździelczość 800x600.
2. Komenda albo w opcjach aby znaleźć FPS'y.
3. A więc lepiej włączyć tą synchronizację czy wyłączyć ??
Czyli tak:1. Wybrać mam roździelczość 800x600.2. Komenda albo w opcjach aby znaleźć FPS'y.3. A więc lepiej włączyć tą synchronizację czy wyłączyć ??
Wyłącz
Witam
Ostatnio zakupiłem CS:GO i ustawiłem wymagania na najniższe oprócz roździelczości ekranu (mam taki 1024x768 4:3). Ogólnie CS mi zacina tylko gdy rozpoczynam na respie, potem idzie dobrze Jednak chciałbym ustawić roździelczość ekranu na najniższą, żeby miał pewność że wszystko jest na niskich wymaganiach
1. Podajcie mi najniższą roździelczość ekranu w CS:GO jaką wybrać.
2. Jak sprawdzić FPS ???
3. O co chodzi z synchronizacją pionową ?? Włączyć czy wyłączyć ?? Jak włącze to bdz mi zacinało czy nie ??
Dzięki za pomoc