[CSGO] Komputer

Witam. Zakupiłem CSGO, na stronie CanYouRunIt pokazywało, że na moim sprzęcie na full detalach nie powinno ścinać, ale ... Na najniższych shaderach, cieniach itp., chodzi na max ~40fps. Podam specyfikację komputera i jeśli mógłbym prosić o podanie co muszę wymienić i na co oraz żeby nie była to cena z kosmosu. Za wszelką pomoc, bardzo dziękuję :)

System- Windows 7 Ultimate x64

Procesor- Intel® Pentium® D CPU 2.66 GHz (2 CPUs), ~2.7GHz

Pamięć- 2048 MB Ram

Karta graficzna- AMD Radeon HD 5450

Jeżeli podałem za mało, mogę dopisać ( zielony w te sprawy jestem ). ;)

Wszystko do wymiany.

Podaj ile masz na to kaski .

jeśli chcesz mieć w miare fps na wysokich musisz zmienić procka na conajmniej quad i ramy na 6gb karta powinna styknąć , jeśli nie potrzebujesz dobrej grafiki to jedynie ram do 4gb

6-8 Gb ramu to teraz minimum . Na CS'a 4 starczy , w Quada lepiej nie inwestowac bo lga775 to juz praktycznie lamus , szkoda pieniędzy.

Dokupić Ram to na pewno i procek pewne - podaj, model płyty zobaczymy co tam wejdzie i czy się opłaca.

Możesz spróbować podkręcić procek i sprawdzić czy jest lepiej.

ps. czytając wyższe posty zastanawia się, czy ludzie umieją czytać, bo pierdoły piszą nie na temat.

btw w CSa powinno się grać na niskich.

btw w CSa powinno się grać na niskich.

tylko po co ?To nie bf gdzie jest "mgla"

Co do kompa 4 gb ram i mocniejszy procek.

Moja płyta główna- Gigabyte Technology (model 8l945PL-G), strasznie stara jest :D

To masz problem. Bo nie opłaca się inwestować w DDR2 Ram, więc musisz kupić płytę główną, która obsługuje ddr3 + kupić ddr3. Do tego musiałbyś kupić proca (mi na i3 idzie wszystko na maxie) no i jeszcze jakąś kartę graficzną, co wiąże się z tym, że prawdopodobnie musiałbyś jeszcze zmienić zasilacz. ( nie podałeś)

BTW. Efes, czemu powinno grać się na niskich?

@@ Edit A, podaj swój budżet .

Rozdzialka - im mniejsza tym latwiej sie celuje ( mniej pixeli po ktorych poruszasz kursorem ).
Ustawienia - im mniej detali tym latwiej skupic sie na tym co wazne + więcej fpsów, w tej grze nie chodzi o podziwnie widokow tylko walenie soczystych głów :)

No to równie dobrze mogę grać w 1.6. Lol, o to w tym chodzi, żeby ta gra wyglądała jakoś, na małej rozdziałce aż łeb boli jak patrzyłbym, jakie to wszystko dużo jest.

A można by było podać zestaw złożony z części na których GO będzie ładnie chodzić, a ja postaram się wytrzasnąć pieniądze.

W zależności od tego jaki posiadasz budżet możesz coś wybrać http://mmorpg.org.pl/forum/topic/69292-propozycja-zestawow-komputerowych-styczen-2015/?hl=stycze%F1

1800zł+ na takich zestawach spokojnie pograsz.

Btw. Jak wy możecie grać na niższej rozdziałce jak mi ekran ucina w połowie.

Ksarou

Bez przesady, ja mam właśnie zestaw z tego tematu za 1200 i w Cs'ie, gdzie mam wszystko na fulla nie ma żadnych ścin.

No nie wiem czy łatwiej jest się skupić, jeśli wszystko pogorszymy...Ja nie odczuwam różnicy.

Według mnie wystarczy wyłączyć muzykę, rozmazanie kamery podczas ruchu i zmienić celownik.

Niższe ustawienia i rozdzielczość to nie jest żaden pic tylko duże ułatwienie. Zamiast zmieniać komputer ja na twoim miejscu poszukałbym porządnego cfg'a i pograsz komfortowo w lepszych warunkach.

Chociaż w sumie dla casualowego gracza lub kogoś kto dopiero zaczyna grę faktycznie może nie być różnicy.

2GB to wydatek kolo 60 zł, więc mała kasa procka trochę podkręć i powinno być lepiej małym kosztem, nie słuchaj tych znafffców od siedmiu boleści jeśli komp tylko pod cs

Dzięki ziomki :) Pozdrowionka.

/ do zamknięcia

Witam. Zakupiłem CSGO, na stronie CanYouRunIt pokazywało, że na moim sprzęcie na full detalach nie powinno ścinać, ale ... Na najniższych shaderach, cieniach itp., chodzi na max ~40fps. Podam specyfikację komputera i jeśli mógłbym prosić o podanie co muszę wymienić i na co oraz żeby nie była to cena z kosmosu. Za wszelką pomoc, bardzo dziękuję :)

System- Windows 7 Ultimate x64

Procesor- Intel® Pentium® D CPU 2.66 GHz (2 CPUs), ~2.7GHz

Pamięć- 2048 MB Ram

Karta graficzna- AMD Radeon HD 5450

Jeżeli podałem za mało, mogę dopisać ( zielony w te sprawy jestem ). ;)