Siemka. Pobralem teraz gre Cube World (wiem ze lepiej ja kupic ale nie mam teraz kasy zeby ja kupic) i gdy ja wlaczam to pokazuje sie napis Cube World na niebieskim tle i po chwili mi sie wylacza. Mam zainstalowane XNA FX 4 Net framework 4 i Directx9. Co mam zrobic zeby mi to dzialalo? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
Cube World problem
Żadna wersja Cube Worlda jaka jest dostępna w necie spoza Picroma.com, nie działa. Możesz sobie pobrać co najwyżej Tech Demo.
Jesteście śmieszni, w sensie Ci co mają problemy z Cube World. Nie dość, że bierzecie je z piratów to jeszcze nie potraficie nawet przeczytać instrukcji do tego po angielsku.
Ja z ciekawości sprawdziłem 4 torrenty (nie można było się zarejestrować i kupić gry) i postępowałem według instrukcji. Ściągnąłem, zainstalowałem, zupdateowałem (ah ten polsko-angielski), potem wyłączyłem wszystkie karty sieciowe jakie miałem i włączyłem i za każdym razem to samo. Tak więc prawie na pewno żaden Torrent nie działa. Chociaż może coś pominąłem w instrukcji...
No i w dalszym ciągu udowadniasz mi, ze jesteś głąb i nie potrafisz zrobić czegoś według instrukcji. Wrzucali ją jeszcze tutaj na forum, tą z robieniem pliku .bat, albo używanie launchera.
Wiesz ja nie wchodziłem na żadne fora (to było wczoraj z rana) i postępowałem według instrukcji prosto z opisu torrenta. Tam nic nie było o żadnym pliku .bat, ani Luncherze.
Dobra juz mi dziala. Jak cos sciagnalem z tego torrenta
http://thepiratebay.sx/torrent/8645302/Cube_World_(Alpha)_(Cracked_)i po prostu odpalilem przez plik cube.exe i dziala
Wie ktoś może stąd, co zrobić żeby postawić serwer na "zpiratowanej" wersji? Różnie o tym czytałem, próbowałem ale nic. Na Pirate-bay ktoś napisał jak postawić, ale mi nie zadziałało.
Cytat z Pirate Bay
People who want to play without Hamachi/Tunngle:
Step 1: Turn off your network adapter
Step 2: Start up the game, and stay on the main menu.
Step 3: Turn on the network adapter.
Step 4: In your installation folder, there is a .exe called Server
Step 5: Be sure to portforward the game.
Step 6: Give your friend your ip to connect to. (Your friend must do Steps 1-3 to play online)
ok więc tak:
Działa na Windows 7 (na xp jest to pewnie gdzie indziej)
1. wejdź w panel sterowanie -> Sieć i Internet -> Centrum Sieci i Udostępnienia -> zmień ustawienia karty sieciowej (to jest w kolumnie po prawej)
2. WYłącz wszystkie połączenie (połączenia lokalne, sieci bezprzewodowe etc.)
3. włącz cube launcher
4.Play i graj
5. (Opcjonalne) znów włącz wszystkie połączenie z punktu 2
6. Kiedy będzie cie stać kup
Przepraszam, ale angielski znam, nie miałem problemu z tłumaczeniem.
Jakby ktoś miał jeszcze problemy, to jest już wersja "offline" Można dołączać do serwerów.
Siemka. Pobralem teraz gre Cube World (wiem ze lepiej ja kupic ale nie mam teraz kasy zeby ja kupic) i gdy ja wlaczam to pokazuje sie napis Cube World na niebieskim tle i po chwili mi sie wylacza. Mam zainstalowane XNA FX 4 Net framework 4 i Directx9. Co mam zrobic zeby mi to dzialalo? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam