Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym Was zaprosić do przeglądarkowej gry pt. Curse of Backdraft.
- Interfejs anglojęzyczny (do wyboru również francuski), tak samo jak cała społeczność.
- Gra należy do typu mmorpg.
- Gra jest całkowicie bezpłatna, istnieją płatne wspomagacze, jednak pomagają one jedynie szybciej nadgonić do innych graczy, nie jest to pay to win. Dobrowolne donacje na rozwój serwera.
- Gra jest ciągle rozwijana.
- Występują eventy np. świąteczny (potworki oraz questy i achievementsy z nimi związane)
- Gra osadzona jest w świecie fantasy
- Oprawa graficzna jest ciągle rozwijana, ale grafika zawarta jest już moim zdaniem dosyć ciekawa i przyjazna dla oka.
- Duży nacisk kładziony jest na RPG, ale nie jest wymagany, jednakże urozmaica znacznie grę.
- Bardzo przyjaźnie nastawieni ludzie, pomogą w razie potrzeby, wystarczy zapytać!
- Na początku wybieramy jedną z wielu ras należących do jednej z 4 frakcji: light, damned, undead, neutral. Związane jest to z początkową lokacją naszej postaci oraz przyszłymi poczynaniami. Aktualnie nie ma wojny ze względu na ciągły rozwój gry i to by nie zniechęcić nowych graczy, którzy by mogli ginąć zbyt często. Zdecyduj kim chcesz grać, elfem, człowiekiem czy orkiem lub dark elfem, a może jednak szkieletor lub wampir? To jednak nie wszystkie dostępne rasy...
- Do wyboru mamy jedną spośród 5 klas postaci, a są to: mage(mag), hunter(łowca), barbarian(barbarzyńca), paladin(paladyn), priest(ksiądz). Każdą z klas można grać solo, jednak wiadomo, że gra w zespole jest zawsze przyjemniejsza. Pierwsze trzy to typowi zabójcy, zadający dużo obrażeń. Paladyn jest klasą bardziej defensywną, a priest wiadomo - lecząca.
- Celem gry jest przede wszystkim dobra zabawa i Rpg-owe podejście.
- Istnieje system craftingu itemów
- Aby zdobywać poziomy należy wykonywać questy lub po prostu zabijać hordy potworów!
- Jeżeli nie masz dużo czasu na grę, to ta gra jest dla ciebie stworzona. Opiera się na systemie turowo-ruchowym. Jeżeli nie masz czasu na grę możesz po prostu wykorzysać swoje tury do treningu i zalogować się, gdy znowu będziesz miał ich odpowiednią ilość. Jeżeli masz trochę czasu i chęci, możesz a nawet powinieneś wykonywać misję, eksplorować świat, zabijać potwory w poszukiwaniu nowego ekwipunku!
Służę pomocą każdemu nowemu graczowi, zarówno w grze jak i tutaj chętnie odpowiem na Wasze pytania. Starałem się opisać grę jak najlepiej umiem, ale wiem, że zawsze o czymś się zapomni. Pytajcie lub po prostu sami się przekonajcie w grze!
Link: podaję link do rejestracji wraz z linkiem referencyjnym. Oczywiście pomyślicie, że chcę tylko na Was zarobić bonusy w grze. Prawdą jest, że taki bonus dostanę, ale nie o to mi chodzi. Z drugiej strony chyba lepiej, żeby ktoś zyskał niż nikt (jeżeli tak nie uważasz, to ta gra nie jest dla ciebie. Tu liczy się dobra zabawa, współpraca, współgra, uprzejmość) Chciałbym ściągnąć do gry rodaków, żeby było z kim porozmawiać, stworzyć gildie! Wszystkim gwarantuję pomoc. Dobrze by było gdyby ewentualni chętni założyli postać o tej samej frakcji - w końcu chcemy współpracować a nie rywalizować