Cv pomoc

Witam, pisze swoje pierwsze cv, zwyczajnie nigdy nie używałem tego sposobu ale aktualnie pracodawca go wymaga..

Wszystko okej, dobrze itp ale jednak tutaj przypada luka : ZAINTERESOWANIA

i tutaj moje pytanie... Co mam tam wpisać jak jedyne czym się interesuje to strzelectwo, wojsko, militaria różnego rodzaju, maszyny typu charley i coś w typie bycia drwalem (obróbka drewna) ?

Czy w ogóle takie coś dopisywać?

Lepiej wpisać swoje rzeczywiste zainteresowania, gdyż może to wyjść na rozmowie i jak okaże się że nic na ten temat nie wiesz to klapa. Nie powinno ich być za dużo, no i lepiej jak są powiązane z stanowiskiem :P

Generalnie ważniejsze są doświadczenie i umiejętności w CV, zainteresowania są po to, żeby pracodawca wiedział że jesteś człowiekiem a nie maszyną. Człowiek kompletnie bez zainteresowań może po prostu mieć problemy z kontaktem z współpracownikami.

No to są prawdziwe zainteresowania, nawet się starałem by do wojska pójść ale wada wzroku nie pozwala. Chyba nie myślisz kolego że pisze to tylko by pochwalić się "męskimi" zainteresowaniami na forum, śmiało mogę powiedzieć to i owo na te tematy.

Nie, po prostu niektórzy na siłę starają się wstawić zainteresowania związane ze stanowiskiem, a później odpadają na rozmowie. Przed tym przestrzegam. Jak dla mnie mógłbyś się nawet lalkami Barbie bawić, mnie tam średnio grzeje co inni robią dla relaksu.

Pisz prawdę - to zawsze popłaca najbardziej. Nie wstydz sie byc oryginalny. Pisze jako osoba ktora prowadzila sporo rozmów jako rekruter - tu można złapać sporo dodatkowych punktów.

jeśłi muzyka pisz jaka -rock? polski? angielski? lata 80 czy 90?

książka jaka? fantasy, horror, sci-fi? pl czy en? itp itd

Wiesz, niby masz racje że trzeba być oryginalnym, ale tak czytam, czytam i piszą że to oklepane i by tego nie pisać...Kurcze nie wiem..

Warto napisać z jedno zainteresowanie które jest związane z branża w której pracujesz, ale pisz też swoje prawdziwe jeśli akurat zainteresujesz pracodawce to wasza rozmowa może przenieść się na luzniejszy dla Ciebie wygodny temat. Poradniki pisania CV oklepane szablony są slabe kombinuj podawaj naistotniejsze informacje najwyzej najmniej istotne moga byc gdzies nisko i z boku

Dobra, napisałem istotnie ale też trochę tak jak inni mówili żeby na luzie z pracodawcą pogadać - dziękuje za pomoc, temat jest do zamknięcia.

Sporo CV'ałek mam już za sobą, pare razy uczestniczyłem w rekrutacji pracowników. Nie ma potrzeby pisać zainteresowań - nikt na to nie zwraca uwagi.

Witam, pisze swoje pierwsze cv, zwyczajnie nigdy nie używałem tego sposobu ale aktualnie pracodawca go wymaga..

Wszystko okej, dobrze itp ale jednak tutaj przypada luka : ZAINTERESOWANIA

i tutaj moje pytanie... Co mam tam wpisać jak jedyne czym się interesuje to strzelectwo, wojsko, militaria różnego rodzaju, maszyny typu charley i coś w typie bycia drwalem (obróbka drewna) ?

Czy w ogóle takie coś dopisywać?