Witam, tak jak w temacie, jakie polecacie ćwiczenia na brzuch? Mogą być czasochłonne oby były efektywne, a do wakacji jeszcze daleko!
Ćwiczenia na brzuch
Aerobiczna 6 Weidera
Aerobiczna 6 Weidera
Zapomniałem dodać, że ją robiłem, ale niestety niekorzystnie wpływa ona na plecy, więc odpada raczej :/
Samo ćwiczenie brzucha nie da cie six paka, proponuje natomiast samą diete. Deficyt kaloryczny i będziesz miał six pak.
Słyszałam, że ćwiczenie brzucha mija się z celem. Podobno chodzi o to, żeby chudnąć i tłuszcz zgromadzony na brzuchu prędzej, czy później zejdzie sam. Więc można najzwyczajniej w świecie prowadzić aktywny tryb życia i nie trzeba się skupiać tylko na brzuchu. Bo nawet jeśli się na nim skupi, to organizm i tak najpierw zacznie pozbywać się tłuszczu zgromadzonego w innych częściach ciała, a dopiero w swoim czasie weźmie się za ten z brzucha.
ABS
Zapomniałem dodać, że ją robiłem, ale niestety niekorzystnie wpływa ona na plecy, więc odpada raczej :/
Nie wydaje mi się... Mój brat robił ją 4 razy, ma brzuch jak ta lala, a żadnych problemów z kręgosłupem nie ma, a biega codziennie po kilkanaście kilometrów
Być może u różnych osób różnie sprawa wygląda. Raz zrobiłem cały plan z szóstką i było to okupione bólem pleców (choć w moim przypadku większość ćwiczeń na brzuch powoduje "rwanie" w plecach). Narzeczona robiła równolegle ze mną i na żadne bóle nie narzekała.
Polecę natomiast ćwiczenia na drążku i do tego pompki. Sam od września postanowiłem pokatować się tym połączeniem, mając głównie na uwadze ramiona, plecy i klatkę piersiową, a okazało się, że brzuch też na tym korzysta
Jak macie gadać pierdoły to lepiej w ogóle się nie odzywajcie. "Ćwiczę dwa lub trzy razy w tygodniu po 30 minut, bez posiadania jakiejkolwiek wiedzy, ale się wypowiem i będę udzielał niewłaściwych rad".
Na początku musisz pozbyć się nadmiaru zbędnej tkanki tłuszczowej. Domyślam się, że na siłownię nie chcesz wydawać pieniędzy, więc z pomocą przychodzi Shaun T - Insanity Workout. Łącz te ćwiczenia z odpowiednim odżywianiem (nie mówię tutaj o wspaniałych, magicznych dietach), czyli odrzuceniem słodyczy, mniej kalorii przed spaniem i spożywaniem MAX 2500kcal dziennie. Kupuj naturalne produkty, jak najmniej przetworzone, o wysokiej jakości (np: zamiast margaryny użyj smalcu, nie używaj sosów, a jak musisz to je ogranicz itd.). W ten sposób w 2 miesiące wytopisz sporo kg fatu. Wtedy możesz tutaj wrócić i zadawać kolejne pytania, bo mi się nie chce pisać posta na 10 stron o tym, co, gdzie i jak. Masz wystarczająco dużo informacji w internecie, więc poczytaj lub wynajmij sobie trenera personalnego na 1 lub 2 dni.
Pamiętaj, że ćwicząc masz wypruwać z siebie flaki, bo inaczej w wakacje wciąż będziesz wyglądał kiepsko (nie mówię, że w 6 miesięcy będziesz wyglądał jak młody bóg, bo nie będziesz, ale na pewno możesz poprawić swoją sylwetkę).
Co do tego "Nie musisz ćwiczyć brzucha, tylko spalić tłuszcz", "wystarczą Ci ćwiczenia na brzuch, nawet beznadziejna 6 weidera" and so on. Pomyślcie chwilę, wykonując ćwiczenia na brzuch, a przede wszystkim z ciężarami powodujemy, że rosną. Jeśli mięśnie są większe to łatwiej je uwidocznić, czyli nie musimy posiadać na przykład 7%BF, tylko wystarczy 12%BF. Mógłbym tutaj jeszcze dużo napisać, tylko po co?
Witam, tak jak w temacie, jakie polecacie ćwiczenia na brzuch? Mogą być czasochłonne oby były efektywne, a do wakacji jeszcze daleko!