Czarny ekran po uruchomieniu

Witam serdecznie.

Zainstalowałem sobie dzisiaj Aiona i przy próbie uruchomienia gry pojawia się problem, gdy wyświetli się ten początkowy obrazek gra powinna sie uruchomić ale u mnie robi się tylko czarny ekran i nie pojawiaja się żadne rzeczy. Po jakichś 10-15 min czekania na tym czarnym ekranie gra przechodzi tak jakby do okienka (widać część pulpitu) i dalej nic się nie dzieje, jedyny sposób żeby wrócić do normalności to reset kompa. Wiecie czym może to być spowodowane? Dodam, że mam najnowsze stery itp a sam komp w 100% spełnia wymagania gry więc to odpada. biggrin.png

Może gra odpala ci się w zadużej rozdzielczości?

Można ją sprawdzić w jakimś konfigu czy coś?

wszystko jest ustawione randomowo - tak wiec prawodopodobnie to wina lunchera/kompa

Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Dodam, że grę sciągałem i instalowałem 2 razy na różnych dyskach i było tak samo.

Skopiuj z folderu gry system.cfg chyba tak w katalogu aion na pulpit wgl z folderu aion usuń ten plik jak nie pomoże pisz do mnie na skype : kulek000

Nie wiem jak to możliwe, ale nie mam nigdzie takiego pliku ;/

Aion eu czy na ?

Eu i uruchamiam gre za pomoca launchera gameforge

hmmm no to wchodzisz GameForgeLive->Games->POL_pol->AION->Download i masz tam plik system.cfg,usuń go z tego folderu najlepiej skopiuj na pulpit

Mam podobny problem tylko że po uruchomieniu gry widze cały czas logo GAMEFORGE oraz NCSOFT na czarnym tle , i tyle, nic się nie włącza , nic nie działa, o co chodzi ? nie mam zamiaru zciągać jeszcze raz 20 GB >.<

EDIT: fałszywy alarm , jednak działa wystarczyło poczekać jakieś 5 minut przy pierwszym uruchamianiu , a teraz góra 1 minutka . Spanikowałem troche , bo myślałem że 20 GB na darmo pobierane . No nic, gdyby ktoś miał podobny problem , to wystarczy uzbroić się w cierpliwość, i poczekać te 5-10 minut

(Mówie tu o moim problemie , problem autora tematu jest troche inny)

Najdziwniejsze jest to, że nie spotkałem jeszcze tematu z problemem podobnym do mojego. Przeszukałem calusieńki folder z aionem i nie znalazłem pliku system.cfg, zaczynam ściągać grę jeszcze raz.... Jest możliwość pobrania z jakiegos torrenta albo czegos podobnego już gotowego aiona (spakowanego czy coś takiego)??

Wątpię. Skoro jest luncher, to nikt nie chce się bawić w pakowanie czegos takiego. Spróbuj ściagnąć na inną partycję. Inne możliwości mi nie przychodzą na myśl. Z tego co wiem, to Aion podczas rozrywki wciąż się ściąga (w 9ciu czesciach) może to coś jest na rzeczy.

Witam serdecznie.

Zainstalowałem sobie dzisiaj Aiona i przy próbie uruchomienia gry pojawia się problem, gdy wyświetli się ten początkowy obrazek gra powinna sie uruchomić ale u mnie robi się tylko czarny ekran i nie pojawiaja się żadne rzeczy. Po jakichś 10-15 min czekania na tym czarnym ekranie gra przechodzi tak jakby do okienka (widać część pulpitu) i dalej nic się nie dzieje, jedyny sposób żeby wrócić do normalności to reset kompa. Wiecie czym może to być spowodowane? Dodam, że mam najnowsze stery itp a sam komp w 100% spełnia wymagania gry więc to odpada. biggrin.png