Czesc mam pytanie ostatnio zostawilem komputer wlaczony i padl prad od tego czasu gdy wlaczam pc mam czarny ekran karta graficzna sie kreci niby wszystko ok ale czrny ekran ps monitor dziala jakies pomysly ??
btw jak odpalic biosa??
Czesc mam pytanie ostatnio zostawilem komputer wlaczony i padl prad od tego czasu gdy wlaczam pc mam czarny ekran karta graficzna sie kreci niby wszystko ok ale czrny ekran ps monitor dziala jakies pomysly ??
btw jak odpalic biosa??
Specyfikacja najpierw, nauczcie się ludzie.
Monitor sprawdzałeś na innym kompie ? Bo to że świecą się diody o niczym nie świadczy
Nic nie śmierdzi ci w pc ?
Zresetuj bios
Odłącz wszystko zostaw tylko procek i ram, zobacz czy wstanie. Jak nie pobaw się z kośćmi, załatw/ pożycz inne działające ramy
Podłącz monitor do zintegrowanej grafy w płycie, jeśli ją masz. Zobaczymy czy karta jest zepsuta.
ja mialem dzis to samo, po czyszczeniu kompa probouje go wlaczyc i czarny ekran, wszystko kreci. Zresetowalem bios 2 razy, zmienilem miejscami ram, wkoncu pomoglo i sie wlaczyl
btw jak odpalic biosa??