Witam.
Niedługo mój Mesmer osiągnie 80 lvl i pomału zaczynam myśleć nad Altem. Mesmera wybrałem ponieważ oglądając klasy przed kupnem GW2 od razu wpadł mi w oko Również ze względu na PvP oraz solowania championów. Chciałbym teraz klasę bardziej pod PvE, solowanie dungów (domyślam się, że nie da się wszystkich). Zastanawiam się między: Warrior, Thief, Ranger, Elementalist.
Warrior - W zasadzie to chyba idealna klasa patrząc na moje oczekiwania, ale nie lubuję się zbytnio w latających "puszkach". Raczej coś w stylu Light, Medium, ale nie mówię NIE. Poza tym wiele razy gdzieś przewijało mi się, że jest nudny, bardzo nudny, ile w tym prawdy?
Thief - Jedna z klas jakie wybierałem w innych MMO. Klasa nastawiona bardziej na PvP, ale po obejrzeniu kilku filmików na YT równie dobrze radzi sobie na PvE (kilka dungów też zsolowała).
Ranger - Jak wyżej Co prawda nie jest to typowy łucznik, gdyż posiadamy peta (to akurat duży plus), ale łuki na niewiele się zdają. Lepszy DMG wyciągamy z mele weapons, tak ?
Elementalist - Pierwszy MMO i bez wahania wybrałem Maga dlatego mam do nich sentyment Oprócz tego, że w GW2 ta klasa ma chyba najwięcej skilli (4 rzywioły + bronie) to nie wiem w zasadzie nic o niej tzn. jakie plusy i minusy. Ale domyślam się, że jak większość magów. Tylko czy kolejna postać magiczna, hmm ?