Czas na nową mysz

Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat myszki A4Tech Bloody Commander ML16?. Użytkował, bądź wciąż ją posiada?

Od siebie mogę polecić - Logitech G600  Jeśli chodzi o ergonomię i dopasowanie - najlepiej by było abyś poszedł do sklepu i "pomacał" sobie myszkę przed zakupem. Nie ma to organoleptyczny test 

Pozdrawiam !

w Media-Markt. Nie leżała mi w dłoni(zbyt szeroka, w porównaniu do poprzedniej, była to sporo różnica), do tego ten boczny przycisk na długość myszy nagminnie mi się wciskał. Wiele pozytywów słyszałem na jej temat, jednak nie dla mnie.

Po zakupie mojej pierwszej tak drogiej myszki(wtedy dałem 289 zł), zrozumiałem za co wydałem te pieniądze. Wygoda użytkowania, wielofunkcyjność, boczny num-pad(Wygrywałem gry w lol-a w platynie, grając samą myszką ;]) to coś pięknego. Do tego dochodzi rewelacyjne oprogramowanie z setkami rozwiązań, pod każdy tytuł. Sprawdź sam.

Idź do Saturna, czy innego dużego Marketu z wystawionymi myszkami, weź do ręki i sprawdzaj. Nie ma co patrzeć na liczby, bo jak w łapę się gryzoń nie wpasuje to nawet najlepsze bajery i dpi nie pomogą. Sam wiem po sobie, że nie raz napaliłem się na myszkę, którą polecali ludzie, już miałem ją zamawiać przez internet, ale coś mnie tknęło i wstąpiłem do takiego Saturna. Okazało się, że z jednej strasznie mi się dłoń ześlizguje, inna ma irytujące wybrzuszenie, jeszcze inna jest za duża - mimo mojej dużej dłoni i rozmiaru średniego jeśli chodzi o mysz, a inna siadła od razu. Przykładowo, Roccatowe myszki prawie zawsze pasują wpasowują mi się w dłoń idealnie, a Razera kompletnie nie, mimo że wizualnie bardziej mi się podobają.

Serio, sprawdź samemu, wybierz sobie kilka pasujących feelingowo i później porównuj dane, bo nie ma co kupować "na sucho" ;)

Idź do Saturna, czy innego dużego Marketu z wystawionymi myszkami, weź do ręki i sprawdzaj. Nie ma co patrzeć na liczby, bo jak w łapę się gryzoń nie wpasuje to nawet najlepsze bajery i dpi nie pomogą. Sam wiem po sobie, że nie raz napaliłem się na myszkę, którą polecali ludzie, już miałem ją zamawiać przez internet, ale coś mnie tknęło i wstąpiłem do takiego Saturna. Okazało się, że z jednej strasznie mi się dłoń ześlizguje, inna ma irytujące wybrzuszenie, jeszcze inna jest za duża - mimo mojej dużej dłoni i rozmiaru średniego jeśli chodzi o mysz, a inna siadła od razu. Przykładowo, Roccatowe myszki prawie zawsze pasują wpasowują mi się w dłoń idealnie, a Razera kompletnie nie, mimo że wizualnie bardziej mi się podobają.

Serio, sprawdź samemu, wybierz sobie kilka pasujących feelingowo i później porównuj dane, bo nie ma co kupować "na sucho" 

Sprawdziłem w sklepie tego mad-catz-a co napisałem wyżej, wydaje się być dobrym wyborem.

Witam.

Dziś po południu po 3,5 roku zdechł mój ukochany gryzoń Razer Naga Molten Edition 2013. Czas więc na zakup nowej myszy. Jako, iż jest tego teraz od groma, zwracam się do Was z uprzejmą prośbą, byście pomogli mi w wyborze nowego sprzętu do kwoty 350 zł. Bardzo się przyzwyczaiłem do bocznego num-pada, więc takowy bezapelacyjnie znaleźć się musi. Preferuję myszki średnio-ciężkie, nie powinna być za lekka, najlepiej z regulacją obciążenia. Dobry sensor laserowy, chociaż nigdy nie korzystałem z lepszej optyki, niż w produkcie za 50 zł. więc nie mam pojęcia, czy taki się sprawdzi. Głównie gram w gry MMO, troszkę FPS/RTS. Uważam, że moja poprzedniczka była całkiem fajna, jednak chciałbym spróbować czegoś nowego. Jestem prawo-ręczny i posiadam krótkie dłonie, myszka nie powinna być zbyt duża. Czekam na Wasze propozycję i pozdrawiam ;]

UPDATE: Wybrałem mysz. Miejsce poprzedniej zajmie Mad Catz M.M.O.T.E. MATT BLACK 8200 DPI . Dzięki wszystkim za udzielenie się w temacie oraz oczywiście osobie(Guru?), która wystawiła post na główną. Pozdrawiam!